אמא לחוצה שולחת ילדה רגישה לגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא לחוצה שולחת ילדה רגישה לגן
    רוית
    16/08/2009

שלום רב,
    ביתי בת שמונה וחצי חודשים והיא תלך לגן ב- 1 ספטמבר.
    עד כה היא היתה בבית איתי ועם סבתה.
    היא לא רגילה לשהייה ממושכת בלעדי או בלעדי אביה, וכן מגיבה לכל שינוי בחייה בסוג של חוסר שיתוף פעולה (מעבר לבקבוק, חזרתי לעבודה) מעין חרם (בד"כ סביב האוכל).
    בקיצור ילדה רגישה..כמו אמא שלה.
    אני שמחה לשלוח אותה לגן ועושה זאת בלב שלם.
    ובכל זאת, חשוב לי שהשינוי הזה יתקבל בחיוב.
    אשמח לקבל המלצות לימים הראשונים ובכלל ...
    תודה מראש,
    רוית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כניסה למסגרת גנית ראשונה

מיכל דביר קורן
    18/08/2009

שלום רוית,
    העובדה שאת מזהה את הרגישות של בתך ומודעת לקשיי ההסתגלות שלה בוודאי תורמים מאוד ליכולת שלך לסייע לה בתקופה מורכבת זו וזה יתרון גדול שעומד לרשות שתיכן. עבור כל הילדים הכניסה למסגרת הגנית הראשונה הינה תהליך מורכב, הדורש הרבה מאמץ וכוחות, אך הצלחה בו מבטיחה חוויה משמעותית התורמת לדימוי העצמי וליכולת להתמודד עם קושי.
    כתבת שחשוב לך שהשינוי יתקבל בחיוב...ובכן, אני מניחה שבתך תביע מחאה ולא כל כך תסכים איתך שמדובר בעיניין חיובי, לפחות לא מההתחלה, ולכן אין לצפות שהיא מייד תגיב בשמחה. לפיכך חשוב לתת לה את הזמן הנדרש לתהליך מורכב כל כך בו עליה גם להיפרד ממך ומהבית המוכר, וגם לעבור לאחריותם של מבוגרים אחרים, זרים, בסביבה בלתי מוכרת ועם עוד ילדים שחולקים את תשומת הלב.
    כדאי מאוד לעשות תהליך הדרגתי של היכרות עם המקום ועם הצוות, להיות איתה בימים הראשונים לזמנים קצובים, לתת לאחרים להאכיל ולשחק איתה בנוכחותך, ורק כעבור מספר ימים להתחיל להיפרד, תחילה לזמנים קצרים ואחר כך לארוכים יותר. חשוב מאוד להיעזר בצוות על מנת להעריך את מידת יכולתה להישאר בלעדייך, אך בו-בעת לסמוך על הרגשתך האישית ואם את מרגישה שזה עוד לא הזמן, לא למהר. נסי לשתף את הצוות בהרגלים שלה ולעזור לה לאתר עיסוקים וחפצים שיהיו מעניינים עבורה שם.
    אני מניחה שבחרת עבורה מקום בקפידה, והבטחון שיש לך אודות הכניסה שלה לשם ייקל עליך להיפרד בעצמך ולהעביר אליה תחושת ביטחון זו.
    אני מנזימנה אותך לקרוא דיונים קודמים בפורום שלנו אודות הכניסה לגן.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו