מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמא לחוצה שולחת ילדה רגישה לגןרוית16/08/2009
שלום רב,
ביתי בת שמונה וחצי חודשים והיא תלך לגן ב- 1 ספטמבר.
עד כה היא היתה בבית איתי ועם סבתה.
היא לא רגילה לשהייה ממושכת בלעדי או בלעדי אביה, וכן מגיבה לכל שינוי בחייה בסוג של חוסר שיתוף פעולה (מעבר לבקבוק, חזרתי לעבודה) מעין חרם (בד"כ סביב האוכל).
בקיצור ילדה רגישה..כמו אמא שלה.
אני שמחה לשלוח אותה לגן ועושה זאת בלב שלם.
ובכל זאת, חשוב לי שהשינוי הזה יתקבל בחיוב.
אשמח לקבל המלצות לימים הראשונים ובכלל ...
תודה מראש,
רוית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה למסגרת גנית ראשונה
מיכל דביר קורן18/08/2009שלום רוית,
העובדה שאת מזהה את הרגישות של בתך ומודעת לקשיי ההסתגלות שלה בוודאי תורמים מאוד ליכולת שלך לסייע לה בתקופה מורכבת זו וזה יתרון גדול שעומד לרשות שתיכן. עבור כל הילדים הכניסה למסגרת הגנית הראשונה הינה תהליך מורכב, הדורש הרבה מאמץ וכוחות, אך הצלחה בו מבטיחה חוויה משמעותית התורמת לדימוי העצמי וליכולת להתמודד עם קושי.
כתבת שחשוב לך שהשינוי יתקבל בחיוב...ובכן, אני מניחה שבתך תביע מחאה ולא כל כך תסכים איתך שמדובר בעיניין חיובי, לפחות לא מההתחלה, ולכן אין לצפות שהיא מייד תגיב בשמחה. לפיכך חשוב לתת לה את הזמן הנדרש לתהליך מורכב כל כך בו עליה גם להיפרד ממך ומהבית המוכר, וגם לעבור לאחריותם של מבוגרים אחרים, זרים, בסביבה בלתי מוכרת ועם עוד ילדים שחולקים את תשומת הלב.
כדאי מאוד לעשות תהליך הדרגתי של היכרות עם המקום ועם הצוות, להיות איתה בימים הראשונים לזמנים קצובים, לתת לאחרים להאכיל ולשחק איתה בנוכחותך, ורק כעבור מספר ימים להתחיל להיפרד, תחילה לזמנים קצרים ואחר כך לארוכים יותר. חשוב מאוד להיעזר בצוות על מנת להעריך את מידת יכולתה להישאר בלעדייך, אך בו-בעת לסמוך על הרגשתך האישית ואם את מרגישה שזה עוד לא הזמן, לא למהר. נסי לשתף את הצוות בהרגלים שלה ולעזור לה לאתר עיסוקים וחפצים שיהיו מעניינים עבורה שם.
אני מניחה שבחרת עבורה מקום בקפידה, והבטחון שיש לך אודות הכניסה שלה לשם ייקל עליך להיפרד בעצמך ולהעביר אליה תחושת ביטחון זו.
אני מנזימנה אותך לקרוא דיונים קודמים בפורום שלנו אודות הכניסה לגן.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)








.jpg)
