שתי שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי שאלות
    yb
    18/08/2009

בתי בת שנה וחצי.
    שאלה ראשונה לגבי גמילה - היום זו הפעם הראשונה שראיתי שהיא מודעת לזה שיש לה עוד פיפי, כשהיא עצרה את פעילותה ואמרה לי עוד ואז באתי וראיתי שמדובר בפיפי. האם להתחיל הכנה לגמילה מחיתולים? איך עושים את זה? היא תהיה בת שנתיים בשיא החורף.

שאלה שנייה- שינה: לאחר סאגה של שנה וחצי של ניסיונות טיפול בבעיות השינה של הילדה, כולל התייעצות עם רופאת שינה, זו תבנית השינה שלה. היא נרדמת ב-21:30-22:00 תוך 20-30 דקות במיטה שלה כשאני בחדר ושרה לה פעם אחת שיר ערש וכל השאר אומרת" שששש" והיא נרדמת. אם היא מתקשה, אני שרה עוד פעם אחת או שתיים וזה מסתדר (טקס השינה מתחיל מ-21:00 בערך).
    אבל אז היא מתעוררת אחרי שעה שעתיים, ואז או שהיא קמה רק כדי לשים מוצץ ואנו בכלל לא נכנסים לחדר, או שהיא מתעוררת לגמרי, ואם לא בפעם הראשונה, אז בוודאי שבפעם השנייה, שהיא בסביבות 2-3 בלילה. כיוון שניסיתי הכל, מלהיות ערה איתה כשהיא במיטה שלה ולנסות להרדים אותה (שעתיים וחצי של בכי הסטרי משלוש בבוקר עד 5:30, כשאני צריכה לתפקד בעבודה למחרת), ועד לישון איתה בסלון ולהחזיר אותה לחדר כשהיא ישנה (ואז במקרה הטוב זה היה נגמר בכאבי גב שלי ובמקרה הרע היא היתה מתעוררת בדרך למיטה והסאגה היתה מתחילה שוב). עכשיו מצאתי פתרון, לא אידאלי, אבל מאפשר לי לתפקד - אני לוקחת אותה באמצע הלילה לסלון ושתינו ישנות על מזרן על הרצפה עד הבוקר, כי אין לי כוח להחזיר אותה לחדר כשהיא ישנה. זה כבר שבועיים ככה, והיא ואני ישנות יותר טוב. והשאלה שלי היא - א. האם זה יפריע לי כשהיא תהיה יותר גדולה. ב. אנחנו חושבים להכנס להריון ממש בקרוב, ולא יודעת מה אעשה עם ילדה בת שנתיים וחצי ותינוק בן יומו בוכה בעריסה שלו, כשאני על מזרן גומי ליחיד בסלון.
    ג. ומה עם הבעל? והזוגיות? (למרות שזה אחרי שנרדמים)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות

הוספת תגובה

• לא נעניתי-מקפיצה

yb
    20/08/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה ושינה

בשמת אהרונסון
    20/08/2009

שלום לך נועה,

ראשית שיהיה במזל טוב ובהצלחה. אני מבינה ששתי השאלות הנוגעות לבתך הבכורה מתקשרות באופן עקיף להריון החדש וללידה הבאה, מתוך מחשבה להתארגן משפחתית ולפנות מרחב לקטנטן.
    שיקול הדעת שינחה אותך קשור לגילה ולשלב ההתפתחותי שבו נמצאת בתך: לגבי גמילה- את מתארת תחילה של מודעות לצרכים ולתחושות גופניות קשורות, אך מכאן ועד מוכנות לגמילה הדרך עוד ארוכה. רק אם עשיתם הכנה מתאימה במילים, סיפורים וכו', והילדה ממש מבינה על מה מדובר ומעוניינת/יוזמת את זה, אז מדובר במוכנות. כרגע נראה שזו סקרנות ובדיקה ראשונית של היכולת שלה. עמדתי האישית בעניין היא, שבגמילה לא צריך למהר, במיוחד לא לפני גיל שנתיים. עדיף להמתין להתחיל את התהליך נכון,לאחר החורף הקרוב, ולסיים אותו בפרק זמן סביר., במקום להיקלע לתהליך מתארך שמסתבך, שיגרום עוגמת נפש לה ולך.
    לגבי השינה- בתך עדיין לא למדה להרגיע את עצמה לפני השינה באופן שיאפשר לה להירדם עצמאית.
    מדובר גם על ההירדמות הראשונית, וגם על ההירדמות בהמשך ליקיצות הטבעיות באמצע הלילה. כל התינוקות מתעוררים, אולם אילו שיודעים להרדים את עצמם עושים זאת, מבלי להקים בהכרח את ההוריהם... כדי שתוכל ללמוד להרדים את עצמה, עליכם ההורים לאפשר לה לעשות זאת.
    בד"כ תינוקות נרדמים מהר יותר לאחר אחה"צ של פעילות שלאחריה מתעייפים. אח"כ מומלצת רוטינת השכבה ידועה שכוללת, ארוחה, מקלחת, סיפור לפני השינה. שעת ההשכבה: עד 20:30. כדי לעזור לה להיכנס ל"מצב שינה", מורידים גריה חיצונית - אור קטן, הנמכת טלוויזיה וכו'. מבשרים בשקט וברוגע על זה שעכשיו הולכת לישון במיטה. בכלל, כדאי לאפשר לה להיצמד ל"חפץ מעבר"- דובי או חיתול בד, אותו חפץ מרגיע שתינוקות רבים נעזרים בו במצבי מעבר, והוא מסייע מאוד להירדמות. בוחרים חפץ אחד כזה, מוציאים את השאר. מאפשרים לה לשחק איתו והופכים אותו זמין (בסביבה או במיטה) במצבי עייפות או תסכול, כשזקוקה להרגעה. הרעיון הוא שתשכב ערה במיטה ותנסה להירדם, ולא שאת "תרדימי" אותה. אחרי דקות קצרות של פרידה נעימה ורגועה בחדר, יוצאים. אם בוכה ונסערת, ניתן ליישם "שיטת 5 ד'": נכנסים כעבור 5 ד', מרגיעים ומשכיבים שוב. וחוזר חלילה בפרקי זמן של 5 ד', גם אם זה לוקח שעתיים. מניסיון של הורים אחרים, כאשר מתמידים בתהליך ההשכבה כנ"ל, הילד לומד להירדם כעבור מס' ימים עד שבוע. אלו כמה טיפים שיכולים להתאים לחלק מהמשפחות. אך מאחר שבדבריך נשמעת די מיואשת, הייתי ממליצה להיעזר ביעוץ פסיכולוגי לגיל הרך, שילווה ויתמוך בך בתהליך הזה.

שיהיה בהצלחה ובמזל טוב,
    בשמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו