תינוק חדש בדרך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק חדש בדרך
    דניאלוש
    18/08/2009

שלום!
    יש לי ילדה בכורה יש לציין בת שנה ו9 חודשים עד היום די מפונקת טוב ילדה ראשונה.
    עכשיו אני בהריון מחכה בקוצר רוח לילד השני רציתי לדעת איך להכין את הילדה שלי לקראת בוא התינוק החדש שזה יקרה רק בעוד 7 חודשים...
    ושאלה שניה רציתי לדעת...אני מעוניינת לגמול אותה מטיטולים רציתי לדעת מה השלבים ואיך להתחיל ביכלל היא מודעת שהיא עושה צרכים היא אומרת לי אבל לא שולטת בזה..
    תודה רבה מראש...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק חדש בדרך

הוספת תגובה

• הכנת אחות ללידה

בשמת אהרונסון
    19/08/2009

לדניאלוש,
    ראשית, שיהיה במזל טוב!. נשמע שההריון מסעיר ומשמח אותך, ואת נלהבת לשתף בחוויתך זו את סביבתך הקרובה, ובכלל זה את בתך הבכורה. אכן חשוב מאוד יהיה לשתף אותה ולהכין אותה לקראת הרחבת המשפחה, הצטרפות אח/אחות שיהיה בעתיד שותף לחייה.
    אתחיל דווקא בתשובה לשאלתך השניה. מתיאורך נשמע שבתך עדיין אינה בשלה לגמילה מטיטול, ונראה שכדאי לדחות זאת לעת עתה. יתכן שבשל ההריון את ממהרת בנושא הזה. בתך עדיין צעירה בגיל, והיוזמה לכך היא שלך, כפי שציינת, ולא שלה. עמדתי היא שמוטב להמתין לגמילה בזמן המתאים (אחרי גיל שנתיים לפחות, רצוי לקראת האביב ולא בחורף) מאשר "לדחוף" אותה מעבר ליכולותיה, שכן הדבר טומן בחובו תסכול הדדי, עם גמילה שמתארכת על פני חודשים. יכולת לשלוט על הצרכים היא פונקציה של הבשלה גופנית ורגשית, ולא ניתן לזרז אותה באופן מלאכותי.
    ובכלל, לא רק בנושא הגמילה, חשוב לשים לב שבתך הבכורה אינה נדחקת לעמדת הבת הבכורה/גדולה טרם זמנה. יש להתאים את הציפיות ממנה לגילה ויכולותיה ההתפתחותיות. בכל דרך אשר תבחרי לספר לה את הבשורה המשמחת (אם ע"י המחשה דרך תמונות שלה כשהיתה תינוקת, או תינוקות-אחים שנולדו לחבריה, ועד לשיתופה בהכנות הפיזיות לקראת בוא התינוק-הכנת חדר, מיטה וכו'), חשוב להבטיח במילים את מקומה במשפחה ואת אהבת הוריה אליה, ולהמשיך ולהקדיש לה זמן בלעדי במשחק ובפעילות משותפת (לפני וכמובן גם אחרי הלידה).
    שיהיה במזל טוב ובהצלחה,

בשמת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו