מרביץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרביץ
    אוקסנה
    19/08/2009

שלום. יש לי ילד בן 3 שנים. הוא לא היה בגן בכלל. כשאני אומרת לו אסור הוא מתצבן ומרביץ את העצמו (ראש או בטן). לפעמיים גם בלי מילה אסור הוא ברביץ. מה יכולה להיות סיבה? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מרביץ

הוספת תגובה

• יש אפשרות לתשובה?

אוקסנה
    21/08/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתכם......

אוקסנה
    26/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקסנה שלום

אודט בוקאי
    26/08/2009

אני מתקשה לענות לשאלתך בהיותה כללית מדי ומחוסר בפרטי רקע לגבי בנך והתפתחותו עד כה.
    מדוע לא היה עד כה במסגרת גן?
    באופן כללי אוכל לומר שילדים נוטים לבטא תסכול כתגובה לניסיון הצבת גבולות של הוריהם-התגובות משתנות מילד לילד-יש שייעלבו למשמע המילה אסור, יש שייבכו ויש שדווקא יגבירו את ההתנהגות השלילית, מתוך התחושה שאינם מובנים. האם את מרגישה שבנך מבין את המצופה ממנו כאשר אתם מציבים לו גבולות? האם סף התסכול שלו נמוך והוא מתקשה לקבל "לא" עבור כל דבר? האם יש מצבים/תחומים בהם הוא כן נענה להצבת גבולות מצדכם?
    מעבר לכל, כאשר ילדך מפנה תקפנות כלפי עצמו , בין אם בתגובה להצבת גבולות ובין אם ללא סיבה נראית לעין, הוא מצוי במצוקה רגשית וחשוב לפנות בהקדם לייעוץ על מנת להבין את מקור המצוקה. נשמע שלא תמיד ברור לך למה בנך זקוק ומה עומד מאחורי התנהגותו, ונראה לי כי תוכלי מאוד להעזר בהדרכה הורית כשלב ראשון.
    אשמח להפנות אותך לכתובת מתאימה בהתאם לאזור המגורים שלכם.
    בברכה
    אודט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו