האם להתערב?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם להתערב?
    מיטל
    22/08/2009

שלום רב,

בנותיי בנות שנה וחצי . יש המון מריבות על צעצועים בבית. אם אחת לוקחת צעצוע השניה מתקרבת אליה וחוטפת לה אותו ואז מתחיל קרב חתולים.... אני משתדלת תמיד להחזיר לילדה את הצעצוע שהתחילה לשחק בו ולהסביר לשניה שהיא שיחקה בו קודם ותיקח צעצוע אחר..... לרוב זה לא עוזר ואחרי שניה היא שוב חוזרת אליה ומנסה לחטוף לה .
    בעלי טוען שאני לא צריכה להתערב ולתת להן להסתדר לבד.... לא נשמע לי הגיוני.... איך הן יסתדרו לבד??? הן ממש רבות דוחפות מושכות בשיער וכו.'....

מה עושים במקרים כאלו?? בגיל הזה?? הרי הן לא ממש מבינות מה אני מסבירה ולא ממש מענייין אותן מה שעומד לנגד עינהן זה הצעצוע ולא יותר.
    גם אם אני מנסה לעניין אותה במשהו אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם להתערב?

הוספת תגובה

• תחרות ושיתוף פעולה

בשמת אהרונסון
    23/08/2009

עתה כשהגיעו הבנות לגילן הן יותר עצמאיות ובודקות את השפעתן על הסביבה וזו על זו. מסיבה זו התחרות הטבעית ביניהן על המשאבים ההוריים והסביבתיים בולטת. כמו כן, עד גיל שנתיים וחצי-שלוש רבים מהילדים משחקים בעיקר האחד ליד השני, ורק לאחר מכן האחד עם השני.
    באופן כללי, שיתוף פעולה במשחק הוא עניין הנרכש בהדרגה ולאורך זמן, מול מודל של מבוגר. הכוונה היא שעל המבוגרים שבסביבה (הורים, מטפלת) להדגים אפשרויות שונות לפתרון קונפליקטים ולתחרות בהקשר החברתי: מתן הסברים מילוליים כמו שציינת, הסחות, תורות, חיזוקים על ויתור ושיתוף, או כל אפשרות יצירתית אחרת. כמו כן, מותר גם שלכל אחת יהיו חפצים השייכים רק לה ושבהם אינה נאלצת לחלוק. בהדרגה לאורך שבועות וחודשים , יופנמו התנהגויות של משחק בחברה, כך שבטווח הרחוק יוכלו להסתדר ללא תיווך שלך. הסבלנות משתלמת, אל יאוש (-:
    שיהיה בהצלחה,
    בשמת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו