סבתא או גנן?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סבתא או גנן?
    רונית
    25/08/2009

בני בן שנתיים עד עתה היה איתי בבית.השנה אני מתחילה לעבוד כמורה פעמיים בשבוע בשעות הבוקר. במהלך כל שאר השבוע אני אמשיך להיות עימו, ואני מעשירה אותו המוןבפעילויות מגוונות . שאלתי היא -חמתי מעוניינת לשמור עליוביומיים אלו אך היא מבוגרת ולא תוציא אותו החוצה בימים אלווהם ישחקו יחדייו בבית העשיר מאד במשחקים שהוא אוהב. יש לי אפשרות שידיד של חברה שהוא גנן יהיה איתו ביומיים אלו אצלו במשפחתון הקטן ויש אצלו עוד ילדה בת שנה וחצי מפותחת לגילה .בני מאד מפותח לגילו סקרן ופעיל . מה עדיף? שיהיה עם חמותי או שיהיה עם הגנן והילדה השנייה ?האם שהייתו אצל הידיד תתרום לו יותר משהייה עם סבתא?או שזה שולי כי מדובר רק ביומיים?עם ילדים נוספים בני גילו הוא נפגש בשאר ימות השבוע וגם הם לא ילכו לגן השנה.

הגנן אמר שהוא מוציא אותם לטיולים, סיפור משחק ולמידה כמו בגן בהתאם ליכולות הילד אשמח לתגובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סבתא או גנן?

הוספת תגובה

• למה אין תגובה?

רונית
    26/08/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבתא או גנן?למה אין תגובה?

רונית
    29/08/2009

בני בן שנתיים עד עתה היה איתי בבית.השנה אני מתחילה לעבוד כמורה פעמיים בשבוע בשעות הבוקר. במהלך כל שאר השבוע אני אמשיך להיות עימו, ואני מעשירה אותו המוןבפעילויות מגוונות . שאלתי היא -חמתי מעוניינת לשמור עליוביומיים אלו אך היא מבוגרת ולא תוציא אותו החוצה בימים אלווהם ישחקו יחדייו בבית העשיר מאד במשחקים שהוא אוהב. יש לי אפשרות שידיד של חברה שהוא גנן יהיה איתו ביומיים אלו אצלו במשפחתון הקטן ויש אצלו עוד ילדה בת שנה וחצי מפותחת לגילה .בני מאד מפותח לגילו סקרן ופעיל . מה עדיף? שיהיה עם חמותי או שיהיה עם הגנן והילדה השנייה ?האם שהייתו אצל הידיד תתרום לו יותר משהייה עם סבתא?או שזה שולי כי מדובר רק ביומיים?עם ילדים נוספים בני גילו הוא נפגש בשאר ימות השבוע וגם הם לא ילכו לגן השנה.

הגנן אמר שהוא מוציא אותם לטיולים, סיפור משחק ולמידה כמו בגן בהתאם ליכולות הילד אשמח לתגובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רונית

אודט בוקאי
    29/08/2009

אני בהחלט סבורה שייטב לבנך לשהות במשפחתון(גם אם מדובר ביומיים בשבוע) במחיצת ילדה נוספת שקרובה בגיל וברמת ההתפתחות כך שהצרכים שלהם די דומים ולא יבואו אחד על חשבון השני. היציאה מהבית היא משמעותית ביותר בגיל זה-הן מבחינת התפתחות מוטורית והן לצורך עידוד הסקרנות . השהות במשפחתון תאפשר לבנך להכיר גריויים חדשים שאינם קיימים בבית וכן אופני משחק שונים, בתיווך הגנן. הוא גם ירוויח חשיפה למודל הזדהות גברי. מבחינה חברתית ללא ספק יפיק מנוכחות הילדה השנייה כמודל לחיקוי, כהזדמנות ללמידת כללים חברתיים תוך תיווך אישי של הגנן.
    זו יכולה להיות הכנה הדרגתית וטובה ליציאה למסגרת חוץ ביתית בהמשך.
    החסרונות שאני יכולה כרגע לראות הם בעיקר בנושא המחלות-הסיכון בלהדבק (או אולי היכולת להתחסן באופן מבוקר??) ממחלות הילדה הנוספת וגם-כאשר בנך יהיה חולה, תצטרכי למצוא עבורו פתרון. אך אם חמותך תעמוד לרשותך גם אז, זאת לא תהיה בעיה.

בהצלחה

אודט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו