חברות בגיל שנתיים וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חברות בגיל שנתיים וחצי
    דנה
    25/08/2009

שלום, בני בן שנתיים וחצי, הוא ילד מקסים ויש לו אינטואיציה רגשית גבוהה מאוד הוא רגשי לסביבתו ומאוד שם לב, איכפתי וטוב כלפי סביבתו. הוא נמצא במסגרת עם 15 ילדים ו-3 מטפלות. יש ילדה בגילו שאיתו כבר שנתיים, היא תופסת את משבצת "הילדה המופרעת" (כמובן בציניות) היא נושכת, מציקה, חוטפת וכו' הבעיה היא שבני והיא חברים טובים ומשחקים יחד כמעט כל הזמן. בני חוזר פעמים רבות עם נשיכות ממנה- עמוקות ומלאות זעם (בעיקר לאחרונה), כאשר דיברתי על כך עם הצוות הן אומרות שהם משחקים יחד ורבים (בני לא נושך אך יכול להרביץ- לתת מכה) בשלב מסויים ביקשתי שפשוט יפרידו בינהם, הן אמרו שאי אפשר כי הוא כל הזמן רוצה להיות איתה, חשוב לציין שפעמים רבות מספרים לי שהם משחקים מאוד יפה יחד, וגם לאורך זמן. לאחרונה יצא שפגשנו אותה בגן המשחקים אחה"צ ויצא לי לראות את האינטראקציה בניהם- הוא אכן כרוך אחריה עושה אחריה כל מה שהיא עושה ולצערי גם את הדברים הלא טובים שלא ראיתי אותו עושה בפעמים אחרות, לדוגמה- שיחקו בכלי חול שלו ובא ילד שביקש ממנו משאית הוא הסכים והיא מיד קפצה, דחפה, הרביצה וחטפה לילד (את המשאית של בני) ובני שראה אותה עושה זאת בהתחלה עמד והסתכל ואז הצטרף אליה למרות שרצה לתת לילד, פעם אף כשנכנסה לעימות עם ילד אמרה לבני (שלא עשה כלום) לדחוף אותו והוא עשה כדבריה. בסיטואציות אלו הוריה לא בסביבה, היא עצמאית בשטח בגן המשחקים ואין מי שיעיר לה. אני מעירה לבני ומסבירה לו שגם אם היא מרביצה אני לא מרשה לו וכו'. בנוסף אני מתחילה לקשר דיבור תוקפני שלו בבית אלינו ודברים לא יפים שאומר שלא היה ברור מאיפה זה בא, פתאום שמעתי אותה מדברת כך. היו אף מקרים כמו לדוגמה שירק עלינו פתאום כשאמרנו משהו והסברנו שלא עושים כך וכו' הוא אמר בפירוש "גם____ עושה ככה".
    אני ממש תוסכלת כיוון שמעבר לנשיכות ולפגיעה בו אני ממש מרגישה שהוא לומד ממנה דברים שלא מתאימיים לו, והתנהגויות מאוד לא נעימות, מצד שני מהשהייה איתם הבנתי את דברי הצוות שקשה להפריד בניהם (גם לי היה קשה) מה עושים במצב כזה האם יש שיטות שאני כן יכולה להציע לצוות שיכולות לעזור להפריד בניהם? או להתמודד עם קשר כזה?
    סליחה על האורך אשמח לייעוץ!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חברות בגיל שנתיים וחצי

הוספת תגובה

• מחכה בסבלנות לתשובה

דנה
    30/08/2009

אך נראה שנשכחתי....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למידה חברתית

מיכל דביר קורן
    01/09/2009

שלום דנה,
    במסגרת השתלבותם בעולם החברתי, ילדים לומדים התנהגויות מאחרים: מבוגרים וילדים אחרים. לרוב, מדובר בדפוס חיובי ובריא: כך לומדים דפוסים והרגלים כמו אכילה או חינוך לניקיון, כך רוכשים אבני דרך משמעותיות בהתפתחות כמו שפה וכך גם לומדים גם הבחין בין 'טוב' ל'רע'. בעצם, בהיותנו יצורים חברתיים, כולנו לומדים כל הזמן אחד מהשני. הרבה פעמים אנו מוצאים את עצמנו מאוד רוצים שילדנו "יהיו " כמו אחרים ואומרים להם: "תראה כמה יפה רוני אוכל!" או : "את רואה, אף אחד מהילדים עכשיו לא צועק". ולעומת זאת, לפעמים הם גם לומדים דברים שפחות מוצאים חן בעיניינו, או לא מקובלים בכלל.
    אני מבינה לגמריי את הרתיעה מהתנהגותה של פעוטה תוקפנית ואלימה כפי שתארת, ואני חושבת שניתן לסייע לבנך להכיר חברים נוספים עימם יכול להדק את הקשר. למשל, למצוא בקבוצת הגן ילד או ילדה בעלי מזג הדומה לו יותר, ולנסות להיפגש בשעות אחר הצהריים על מנת לצבור יחד חוויות משמעותיות נוספות שיוכלו להתרחב גם אל הגן. כמו כן, חשוב להסביר לו היטב מהי התנהגות רצויה ומה אינה רצויה מבחינתכם, ולמרות שאותה חברה כן נוהגת כך (למשל, "אולי __ כן זורקת חול אבל אצלנו בבית לא עושים את זה, ואולי אימא שלה לא ראתה שהיא זורקת, אבל כשהיא תראה בוודאי תכעס כמוני").
    בנוסף, בוודאי עולה התמיהה - למה הוא בוחר דווקא בה...ובכן, לפעמים ילדים, וגם מבוגרים, מעדיפים להתרועע דווקא עם אחרים שעושים דברים שהם עצמם לא מעזים לעשות. זה קצת כדי להרגיש שמישהו אחר "מחזיק" עבורי את הרצונות/הצרכים שלי. חשוב לאפשר לבנך כן לבטא תוקפנות מותאמת לגילו באמצעים מתאימים ומקובלים: במשחק, בציור, במילים, ולקבל התנהגויות אלה, על מנת שלא ינסה לדכא זאת ולמצוא מוצא אצל אחרים.
    בהצלחה,
    (ותודה על הסבלנות...)
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנושא התוקפנות

דנה
    01/09/2009

תודה על התשובה המפורטת...
    כתבת "חשוב לאפשר לבנך כן לבטא תוקפנות מותאמת לגילו באמצעים מתאימים ומקובלים: במשחק, בציור, במילים, ולקבל התנהגויות אלה, על מנת שלא ינסה לדכא זאת ולמצוא מוצא אצל אחרים".
    אשמח אם תוכלי לפרט יותר כיצד ניתן לעשות זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו