בני מרביץ לעצמו בראש מאז כניסה לגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בני מרביץ לעצמו בראש מאז כניסה לגן
    גלי מלניק
    27/08/2009

שלום לכן, בני בן שנה ו 4 חודשים. הוא ניכנס לגן פרטי לפני 3 חודשים.
    הבעיה שלי היא שמאז שהלך לגן ,הוא נוהג להרביץ לעצמו בראש או בפנים אם הוא שומע מילים (ביחד או בניפרד): "לא" , "אסור" , "אני לא מרשה" . הינה מספר פרטים חשובים:
    1. עד לכניסה לגן בני היה איתי קצת ולפני כן עם מטפלת.
    2. בשבוע הראשון לכניסתו לגן אני הייתי איתו בגן על מנת לרכך את כניסתו לשם.
    3. בני שוהה בגן רק חצי יום ולא יום שלם היות ואני לא עובדת כרגע.
    4. הקבוצה, בה בני נמצא בגן , אינה גדולה - 6-7 ילדים עם מטפלת אחת.
    5. בני הכי צעיר בקבוצה. גילאי שאר הילדים - הם כ - 1.8, 2 שנים.
    6. יש לו חברים בקבוצה - ישנה ילדה שאוהבת אותו מאוד ודי דואגת לו, וזאת על פי מה שמספרת
    הגננת, אמה של הילדה וגם אני רואה.
    7. הוא אוכל טוב בגן וגם ישן (הולך לישון עם כולם ואני לוקחת אותו ישר איך שמתעורר.
    8. יש נה קבוצה נוספת של ילדים גדולים יותר (עד 3 וקצת). הקבוצה מונה כ - 13 ילדים. ויש לפעמים
    מפגשים בין שתי הקבוצות - בחוגים למשל , בשעת סיפור, בימי הולדת.
    9. הוא די אוהב את המטפלת שלו, הולך אליה בחיוך (לעיתים רחוקות לא רוצה ללכת אליה).
    את היחס של שאר המטפלות אני פחות רואה, למרות שכולם (מן הסתם) מחייכות אלי ואליו כשאנו
    באים לגן.
    10. בני הוא ילד עם אופי מובהק וטמפרמנט, יודע מה הוא רוצה ומה לא, יודע לכעוס אם לא מקבל
    את שלו. ילד חם ואוהב, חייכן, קולני ואוהב לצחוק, יודע לשחק עם ילדים אחרים.
    11. כשהוא שומע שאני מתחילה בהצבת גבולות במילים שתיארתי בהתחלה, הוא מתחיל להכות את עצמו בראש או בפנים ויחד עם זאת מסתכל עלי במבט בוחן (כביכול איך אגיב על הפעולה של ההרבצה העצמית). לפעמים אני מרגישה כאילו הוא ממש בוחן את התגובות שלי. לפעמים הוא מתחיל להכות את עצמו בעדינות גם בלי שאמרתי משהו, סתם ככה, ומסתכל עלי. אני לא מגיבה, כאילות לא ראיתי.
    איך אפשר לפרש את ההתנהגות הזאת?
    האם עלי להניח , כי המטפלת/ות עושות לו את זה בגן (כאשר אומרות לו : "לא , אסור " ומכות אותו בראשו???
    כבר שאלתי את הגננת על כך, וכמובן תשובתו הייתה שלא מכים פה ילדים בראש. (ברור?!?!)
    איך עלי לפרש את ההתנהגות הזו של בני?
    האם להגיב על כך או להתעלם ולעשות את עצמי לא רואה על מנת לא לעודד תגובת "בכוונה"?

אנא תענו לי! זה נורא מדאיג אותי.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לגלי

בשמת אהרונסון
    28/08/2009

שלום גלי,
    מהפרטים שמסרת עולה שבנך עבר קליטה מוצלחת בגן ושהוא הולך אליו ומתקבל שם בשמחה. על אף שההתנהגות החלה להופיע בסמוך לכניסה לגן, לא בטוח שהגן הוא המקור שלה, אלא אם כן ראה ילדים אחרים מגיבים כך בשעת תסכול (גם לא בטוח). כך שבשלב זה על פי הפרטים שמסרת, אני משערת שלא מדובר בילד מוכה.
    את מתארת ילד "עם אופי, טמפרמנט...יודע לכעוס אם לא מקבל מה שרוצה". נשמע שזיהית בעצמך את הנסיבות להופעת ההתנהגות שלו: כך מבטא את המחאה שלו על הצבת הגבולות שלך בהפניית תוקפנות כלפי עצמו (מכה את עצמו). וכפי ששמת לב, הוא בוחן ובודק איך תגיבי, שכן מטרתו גם לבחון את היכולת שלך לעמוד בתוקפנות שלו מבלי להיבהל ממנה. כדאי כן להגיב במתינות וברוגע מבחינת הטון הרגשי, באופן שלא יעצים מעגל של "אמא נבהלת- אני מכה את עצמי". חשוב לומר משהו על התסכול שלו, האכזבה או כעס על שלא מקבל את שרצה, וגם להגיד משהו על כך שאת שומרת עליו ולא מרשה להרביץ לראש (משהו כמו " אורי עכשיו כועס/נותן מכה בראש, אבל אני שומרת על הראש של אורי, אני מלטפת אותו ולא מרשה לעשות לו כואב.."). ככל שבנך (בעזרתך) ילמד לזהות רגשות בתחושות ובמילים, כך יבין ויביע עצמו רגשית באופן ברור יותר בעתיד.
    בנוסף, לעיתים התנהגות זו מבטאת כמיהה לסיפוק של צרכים רגשיים של קשר ולקבלת תשומת לב, ואינה קשורה לביטוי של כעס. אפשר לבדוק האם מתן ביטויי חיבה, התייחסות ו משחק משותף בזמנים המתאימים קשורה להופעת התגובות או לאי הופעתן.
    נסי לבדוק מה הוא מספר לך בדרכו שלו. בהתאם למידת השינוי והדאגה שלכם ההורים, ניתן יהיה גם להתייעץ עם איש מקצוע.
    בבברכה ובהצלחה רבה,
    בשמת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעניין לא חשבתי על זה....

גלי מלניק
    30/08/2009

תודה! חמוד מה שהצעת לגבי" אמא שומרת על הראש של... ולא מרשה להרביץ". ממש חמוד , תודה! לא חשבתי שניתן לבוא בגישה כזאת , כאילו "להפריד" בין הגוף לראש. אני אנסה את זה.
    תודה,
    גלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו