שנת לילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שנת לילה
    dalitpo
    28/08/2009

שלום, התינוקת שלי בת 5 חודשים. עד לפני כחודש ישנה לילה שלם או שהתעוררה פעם אחת בלילה. בחודש האחרון מתעוררת אפילו כל שעתיים. אני מותשת. נכון ש: חזרנו מארה"ב לישראל לפני חודש, העברתי אותה מהעריסה למיטה (בעריסה לא יכלה לזוז ועכשיו נודדת וזזה במיטה), התחילה לנשנש מוצקים (ואולי הבטן מרגישה שונה). בכל מקרה, איך עושים שתחזור לישון טוב? היא מתעוררת, אני מנסה לתת לה מוצץ וללטף בגב ולהרגיע, לעיתים זה עוזר ולעיתים עלי להרים אותה ולהניק עד שנרדמת שוב. אציין שאיני מעוניינת לגמול אותה מהנקות או הנקות לילה עדיין (היא עוד תינוקת קטנה), אבל הייתי שמחה אם לא היה מתעורר בכלל הצורך בהנקות. יש לכן רעיון? עצה? תודה, דלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שנת לילה

הוספת תגובה

• יקיצות לילה

בשמת אהרונסון
    28/08/2009

לדלית היקרה,
    עד כה לא פורסם כל רצפט בטוח לפתרון יקיצות הלילה של תינוקות, ועל כן אני מקווה שלא תתאכזבי מתשובתי (-:
    בגדול, התינוקת שלך ממשיכה לגדול ולהשתנות, וכך גם דפוסי השינה שלה. ממחקרים ידוע שתינוקות יונקים מקיצים יותר בלילות יחסית לאלו הניזונים מפורמולות. כמו כן ישנם תינוקות שיודעים יותר להרדם בעצמם, לעומת אלו שזקוקים למגע ומעורבות גדולה של ההורה בהרדמה. אצל חלק נכבד מהתינוקות שנת הלילה מתאזנת עד גיל חצי שנה, ואצל השאר- בסביבות גיל שנה.
    כאן אנו מגיעים לעניין הרגלי השינה- לא כתבת כיצד רגילה להירגע ולהירדם, אך אני מניחה שנרדמת לאחר הנקה. אם זה המצב, הרי שמתרגלת לשד כאל גורם הרגעה בלעדי, ורוב הסיכויים שכאשר תתעורר- תזדקק לו כדי להירדם, פשוט כי לא יודעת אחרת. על כן מומלץ לרווח בזמנים בין ההנקה בערב לבין ההירדמות שלה, לאפשר לה להירדם בעצמה ובעזרת מגע בחיתול בד/בובה רכה/מוצץ במיטתה. כך לאורך זמן, אם תתעורר בלילה, לא בהכרח תזדקק לשד כדי להירדם.
    חשוב לציין ששינוי במימדי המיטה (מעבר מעריסה למיטה גדולה) וכן שינויים סביבתיים אחרים כמו מעבר דירה וארץ, כל אלו עשויים להשפיע על ההרגלים ועל הנינוחות של התינוק, וגם הוא זקוק לפרק זמן של הסתגלות.
    לא הרחבת בנושא, אך בוודאי החזרה ארצה לאחר תקופה של מגורים בחו"ל היא שינוי אישי משמעותי גם עבורכם ההורים, ויתכן שהדבר השפיע גם על היכולת להיות פנויים אליה ואל השינויים שבעצמה עוברת. ככל שתצלח ההסתגלות שלכם למעבר, כך תוכלו להתפנות וללוות אותה בשינויים שעוברת.
    שיהיה בהצלחה רבה לכולכם עם השיבה ארצה,
    בשמת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו