מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה עם גבול והקניית הרגלי שינה.מורן02/09/2009
שלום , בתי בת שנה וארבעה חודשים. יונקת מלידה, אוכלת יפה במהלך היום ,מנהלת סדר יום פעיל הכולל משחק בבית ובחוץ. יש שגרת השכבה מקלחת ארוחת ערב משחק רגוע במיטה ו\או סיפור. נמצאת איתי בבית מלידה. במשך היום היא מבקשת לינוק אינספור פעמים ובד''כ מקבלת כי לא מפריע לי להניק אותה.אלא אם כן אנחנו בחוץ במקום שלא ניתן להניק.
העניין הוא שבלילה היא נרדמת רק עם ציצי ומתעוררת כל שעה בערך לינוק. אם לא אז היא צורחת ובועטת ומכה ומה לא...
אני לא מעוניינת להפסיק להניק לגמרי אבל אני בהחלט רוצה להציב גבולות בהנקת לילה ובהנקה במקומות ציבוריים.
האם וכיצד ניתן לעשות זאת?
אציין כי היא ישנה איתנו במיטה מאז שנולדה. אציין גם שקראתי מאמרים רבים ותשובות בפורום הנפלא שלכן אך עדיין לא מצאתי דרך שעונה לצרכיי.(במיוחד לא שיטת ה5 דקות).אנא עזרתכן! מורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מורן
אודט בוקאי02/09/2009אנסה להתייחס לדברייך כמיטב יכולתי, עם זאת נראה לי שעל מנת לווסת את הרגלי ההנקה של בתך, תוכלי מאוד להעזר ביועצת הנקה שתוכל ללוות אותך באופן צמוד.
את מתארת בגאווה רבה כיצד לא מפריע לך להניק את בתך אינספור פעמים במשך היום, ואני חושבת שזה נפלא שאת נהנית להניק ושהיא זוכה לינוק, אך כמו בכל שיטת האכלה, גם כאן נדרש סדר וגבולות(ולא רק בלילה!), מאחר שאת מבססת בשלב זה את הרגלי האכילה (ובמקרה זה גם השינה) של בתך.
כמו בכל תחום, המטרה שלנו כהורים אינה רק לספק את הצורך, אלא לעזור לילד לזהות את צרכיו(מתי אני רעב/עייף/עצוב/שבע) ולווסת אותם. זה אומר, שכאם חשוב שתעזרי לבתך לזהות ולהבחין בצורך,למשל, הבחנה בין מצבים של רעב ושובע-מהן התחושות שמטרימות רעב, מהן התחושות כאשר שבעים. בהנקה כמעט רציפה, אינך מאפשרת לבתך לפתח יכולת זו במלואה.
אגב, האם את מרגישה שאת יודעת מה עומד כל פעם מאחורי הצורך לינוק?רעב?נשנוש?הרגעה?עייפות?רצון לשחק וצורך בקשר?..אם אכן את מזהה שזו דרך שלה למשל להיות קרובה אלייך, הציעי לה דרכים נוספות לקשר, אשר תואמות יותר את גילה-משחק משותף, שירים/שירי משחק עם אצבעות וכו''. אם את אכן מצליחה לזהות באיזה צורך מדובר, חשוב שתלווי במילים "נראה לי שאת עכשיו רוצה לשחק איתי"..
נושא אחר שקשור להנקה הוא החלק המרגיע והמנחם שבה. אמנם יש סיפוק רב ביכולת להרגיע את בתך בכוחות עצמך. עם זאת, חשוב שתאפשרי לה ללמוד דרכי הרגעות נוספים, שאינם קשורים להנקה (הרגעה דרך דיבור רגוע, ליטוף) או שאינם תלויים במגעך( מוצץ/חיתול בד וכו'.). אותו דבר לגבי השינה המשותפת במיטתכם(לא ציינת מה הסיבה לכך, האם בעקבות ההנקה או מתוך השקפת עולם?) מדובר בביסוס הרגלי שינה לעתיד, בהם בתכם תתקשה ללמוד בבוא היום כיצד להרדם ללא נוכחותכם הצמודה.
לסיום, להרגשתי מדובר לא רק בנושא של הצבת גבולות בהנקה, אלא בנושא רחב יותר של נפרדות והפרדה בין הצרכים שלך ובין הצרכים של בתך, וטוב שהחלטת להתחיל בלשים גבול להתעוררויות האינסופיות שלך בלילות-זה לא נכון לא לך ולא לבתך.
מקווה שהייתי לך לעזר..
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)