מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסתגלות לגןדנה03/09/2009
שלום,
בתי (היחידה ) בת השנתיים החלה לבקר בגן בתחילת החודש לאחר שנה וחודשיים שבהם שהתה עם מטפלת אהובה שבאה לביתנו בכל בוקר.
בתי היא ילדה שהתרגלה להמון צומת לב ודורשת זאת ללא הפסקה ודורשת שתמיד מישהו יהיה בקירבתה (יכולה לשחק עצמאית ולהעסיק את עצה בתנאי שיהיה מבוגר בסביבתה).
החלטתי לעשות את תהליך ההסתגלות בהדרגה רבה:
ביום הראשון נשארתי איתה שעתיים והלכנו יחד הבייתה כאשר נשארה את יתרת היום עם המטפלת שלה.
ביום השני נשארתי שעה וחצי ואז הלכתי לשעה . המטפלות דיווחו כי היא לא הראתה קושי מיוחד אך שהגעתי לגן, הצצתי עליה לפני שהיא ראתה אותי , וראיתי שהיא שרוייה קצת במתח .
כשראתה אותי זחלה אלי במהירות (כן , זחלה.. למרות שהולכת מזמן מזמן..) במעין בכי של פורקן (אך ללא דמעות כמעט) ונרגעה מיד כשהרמתי אותה בידי.
היום (היום השלישי) הבאתי אותה בבוקר והיא נצמדה אלי קצת יותר מביום השני אך לאחר חצי שעה השתחררה והחלה לשחק .
באיזשהו שלב הגננת אספה את כל הילדים למפגש בוקר (אני עדיין נוכחתי) ובתי ישבה ליד המטפלת ולאחר מספר דקות היא החלה לבכות ולומר " די, מספיק, לא רוצה.." ורצה אלי לקבל חיבוק ארוך.
אני מודה שמאותו רגע היה לי נורא קשה לפעול לפי התוכנית המקורית ולעזוב אותה שוב וכמעט החלטתי לקחת אותה הביתה אך המטפלות שיכנעו אותי להשאירה .
עזבתי אותה בגן והיא אמרה לי שלום ברצון וללא בכי למרות שהמטפלות אמרו לי שלאחר שהלכתי היא קצת חיפשה אותי ומעט קיטרה אך הן הרגיעו אותה מיד.
וחזרתי כעבור שעה והיא נראתה שמחה ומאושרת ולא רצתה ללכת הבייתה ...
אני מודה ומתוודה שעיקר הקושי הוא אצלי וקשה לי נורא עם השינוי הזה שהיא יוצאת מהחממה בה התרגלה להיות יחידה ומיוחדת לגן שבו 14 ילדים (עם 2 מטפלות בלבד) .
שאלותי הן:
1.האם זה נכון להמשיך ולהעסיק את המטפלת בתקופה זו ?האם זה יכול לבלבל אותה ?
2.בגלל שאני מעסיקה את המטפלת אני לא לחוצה בזמן וחשבתי שאולי נכון שבתי לא תישן בגן בחודש הקרוב אלא רק לאחר ההסתגלות , הם זה נכון לפעול כך ?
3.האם להמשיך את ההסתגלות בהדרגה רבה כפי שעשיתי עד כה ולהעלות בכל יום את הזמן שנשארת בחצי שעה או כבר משבוע הבא להשאירה חצי יום (עד 12:30 ) ?
תודה וסליחה על מבול השאלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסתגלת יפה אך אמא קצת חוששת...
בשמת אהרונסון06/09/2009אמא'לה היקרה,
אין על מה להתנצל- ריבוי השאלות הוא מבורך, ומעיד על כך שאת משקיעה מחשבה במעבר של בתך לשלב התפתחותי חדש, ובשינוי ההרגלים הישנים לטובת חדשים ומתאימים יותר.
מעיון בדבריך עולה, שבכל פעם שבתך בוכה או חסרת נחת בגן, הדבר מתרחש בדיוק כשאת שם, לעיניך. כאילו שהיא קוראת אותך, את החשש שלך מהפרידה ביניכן ומגלמת אותו בתגובותיה. על כן אני מבינה שעיקר הקושי הוא בהסתגלות שלך ל"יציאה" שלה את הבית לטובת הגן.
בסה"כ נשמע שבתך מסתגלת יפה לגן, שהיא מרגישה בו בטוחה שכן נרגעת במהירות בעזרת המטפלות, וממשיכה להינות בהיעדרך. כמו כן, הקליטה בגן חדש יכולה מטבעה להיות מלווה באי נוחות זמנית מצד הילד, אך בהמשך הוא לומד לבטוח במטפלות ומוצא את מקומו בקבוצה. קליטה מוצלחת בגן תתרום לתחושת היכולת והמסוגלות האישית של בתך.
אמא'לה, חשוב ליצור הפרדה בין הקושי שלך לקושי הזמני של בתך, ולאפשר לה להמשיך את תהליך ההסתגלות לגן, גם אם הוא מלווה במעט קשיים. התפקיד שלך הוא לנסוך בה ביטחון באשר לגן ובאשר לדמויות המטפלות. זיכרי מדוע שלחת אותה מלכתחילה לשם (כי היא גדלה, זקוקה ליותר גירויים, חוויות, חברה של בני הגיל וכו'), וסימכי עליה שהיא בעלת יכולות לבצע את השינוי.
שלב השינה בצהריים הוא חלק מסדר היום בגן, ואינני רואה סיבה מיוחדת למנוע זאת ממנה.
גם אינני רואה סיבה "למתוח" את תקופת ההסתגלות לחודש, זה ארוך מדי. ניתן כבר מחר להכניסה לגן מהבוקר עד הצהריים: בבוקר לווי אותה מספר דקות בתוך הגן, היפרדי לשלום ממנה כשאת מוסרת אותה לאחת המטפלות, וללא שתשהי בגן מעבר לכך. אם תישארי בחברתה- תקשי עליה שכן יש בכך מסר של חוסר אמון במסגרת. לאחר יום-יומיים כאלו שנשארה עד 12:30, היא יכולה להישאר לישון.
לגבי המטפלת- לא נשמע שיש בה עוד צורך, אלא אם כן חולה.
הסתגלות קלה וקצרה,
בשמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)