מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גילאי גןמיטל03/09/2009
שלום למומחים בני בן שנה ועשרה חודשים השנה נכנס לגן ויצו בפעם הראשונה. הגילאים שיש בגן הם שנה וארבעה חודשים עד שנה ואחת עשרה חודשים כאשר מתוך 33 ילדים 10 בגילאים שנה ותשע עד שנה ואחת עשרה. אני לא אוהבת את הרעיון שבני בקבוצה עם יילדים קטנים שעדין לא מתקשרים \מדברים. אני מעדיפה שבני יהיה בחברת גדולים וילמד מהם. החלוקה היא לא לפי התפתחות הילד אלא לפי שיקול הגן:1.של חוסר מקום2.של חלוקה לפי גילאים ולא לפי התפתחות הילד. בגן של הקבוצה הבוגרת הגילאים הם משנה ואחת עשרה עד גיל 3 ולדעתי זה תווך גדול אני לא בטוחה שבני מתאים להיות עם גילאי 3.\ אני מסתכלת קצת קדימה ושבני יצרך להיכנס לגן עיריה בגיל 3 הוא יהיה בן שנתיים ועשרה ועם הוא יהיה בחברת גדולים לא תהיה בעיה להכניס אותו נכון? או לא?
שאלתי היא מה אתם אומרים מתוך נסיונכם הרב עם ילדים אשמח לתשובה תודה מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטל
בשמת אהרונסון06/09/2009שלום מיטל,
ראשית, אני מסכימה איתך בעניין אי ההתאמה של בנך כיום לכיתת הגדולים. נשמע שמבחינת חלוקת הגילאים, בנך נמצא במקום המתאים עבורו, במיוחד את זו שנתו הראשונה במסגרת מעון. אם ישנם 10 ילדים בסביבות הגיל שלו, הרי שזה די והותר, וזו הקבוצה אליה משתייך התפתחותית וחברתית. חשוב מאוד לזכור שילדים רבים יכולים לחוש חוסר ביטחון בחברת ילדים גדולים ומפותחים מהם. לעומת זאת, היותוו "גדול" בקרב בני הקבוצה שלו מהווה יתרון ויוסיף לביטחון שלו.
שנית, מוקדם מדי לקבוע את המסגרת לשנה הבאה ואת הכניסה לגן עיריה. בעניין הזה אני ממליצה לעקוב אחרי ההתפתחות שלו ואז לשקול את ההתאמה שלו. יתכן שדווקא יתאים לו יותר להישאר שנה נוספת במעון...הכל תלוי בהתפתחות שלו, שלא תמיד ניתן לזרזה באמצעים מלאכותיים, והעברה לכיתה של גדולים יכולה גם להזיק. בבוא העת כדאי להתייעץ גם עם הגננת/מטפלות במעון לדעתן אודות השגיו.
שיהיה בהצלחה,
בשמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)