מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא שלמה עם החלטתילילו10/09/2009
שלום רב!
ביתי בת 8 חודשים.איתי בבית עד כה.החודש חזרתי לעבודה בחצי משרה,גמישה מאוד ומשמעותית.לפני שהתחלתי לעבוד רשמתי את ביתי למעון (12 ילדים ,2.5 מטפלות) אך בתחילת השנה לא הצלחתי להביא את עצמי לשלוח אותה.ממש מפחדת מהדבקויות במיוחד מהחורף.בינתיים הכנסתי אותה למטפלת חמה ואחראית שאני מכירה זמן רב ומטפלת בילדה נוספת בת גילה. הבעיה היא שבכל פעם שאני עוברת ליד המעון יש לי יסורי מצפון על כך שביתי "משלמת" על החרדתיות שלי ונמנעים ממנה גירויים ופעילויות כמו חדר כושר,חיות,חוג מוסיקה חברת ילדים ועוד. אצל המטפלת הטון הרבה יותר רגוע,לפעמים הבנות משחקות והיא צופה קצת בטלויזיה,מקפלת כביסה...אני מפחדת שהיא משתעממת ונחסכים ממנה גירויים ולא ממצה את הפוטנציאל ההתפתחותי שלה.אציין כי נפגשת המון ע ם אחיינים שלי שנמצאים במסגרות כך שממילא חשופה מאוד להדבקויות שונות.לא?
מה לעשות????חיכיתי זמן רב לחזור לעבודה ולעשייה ועד שעשיתי זאת,אני לא מצליחה להנות מזה בשל המחשבות האלה.הייתי מאוד שמחה לשמוע דעתכן הכנה בהתאם למצבי.(שהרי עם ה "היתרונות והחסרונות" ועם ה"לכאן ולכאן" אני כבר מטריפה את עצמי בעצמי,אז אפשר לדלג על זה :) תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא שלמה
בשמת אהרונסון13/09/2009שלום לילו,
אם לענות לך עניינית, עמדתי היא שבגיל 8 ח' הכניסה למעון עדיין אינה הכרחית, במיוחד אם שוהה עם עוד ילדה נוספת. ניתן בהחלט לחכות לשנה הבאה, או אפילו לאביב, במידה ואת לא שלמה עם הכניסה שלה לגן. מבחינת גירויים- כרגע אינה ממש מפסידה מהעדרותה מהמעון, ולא תינזק אם תחשף אליהם בעוד שנה.
גם מבחינת מחלות- במעון ישנה חשיפה גדולה יותר למחלות, וקרוב לוודאי שאצל מטפלת תהייה פחות חשופה. מאחר שהשנה הראשונה במעון בכל מקרה קשה מבחינת מחלות, ישנם הממליצים לדחות את הכניסה למעון לאחר גיל שנה ויותר, כאשר הוא חזק פיזית ויעמוד בהן טוב יותר (מבחינת ירידה אפשרית במשקל וכו').
לכן אם את מרוצה מאותה מטפלת מבחינת יחס חם, אחריות ויכולתה לחשוף את בתך לגירויים מתאימים (בגינה, במשחק, באוכל וכו'), אינני רואה סיבה ממשית לדאגה כרגע. מבחינת העשרה, אפשר גם "להשלים" אחה"צ בחוג כדוגמת ג'ימבורי.
מאחלת לכן שנה טובה ולך חזרה שקטה לעבודתך ,
בשמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה התפתחותית
לילו13/09/2009תודה רבה על התגובה העניינית.עזרת לי.אם אפשר בבקשה שאלה בנושא התפתחותי:ביתי מניעה ללא הפסקה את כפות רגליה בתנועה סיבובית.אמנם אותנו זה מאוד משעשע,אך לעיתים אני חוששת שזה צריך להדאיג אותנו באיזשהו אופן.בנוסף היא תינוקת רגישה מאוד וכן לא אוהבת שנוגעים בה.מאוד אוהבת להיות אצלי בידיים(לא מוכנה שאחרים יחזיקו אותה) אבל אם אני מחזיקה לה בעדינות את כף היד או הרגל מושכת בכעס(ציפורניים אני גוזרת רק מתוך שינה וגם אז מושכת את היד).לא מסכימה שאמרח לה קרם גוף ועל קרם פנים אין בכלל מה לדבר.אמנם כבר נהנית מהאמבטיה אך בוכה בהתמדה בכל הלבשה.
תינוקת מקסימה וחייכנית,יושבת וזוחלת.תנועתית מאוד,בקושי ישנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות תחושתית
בשמת אהרונסון14/09/2009לילו,
יתכן שמדובר כאן בסוג של רגישות תחושתית למגע שמאפיינת חלק מהתינוקות. הרתיעה מסוגי מגע (במים, בטקסטורות מסויימות) או מעוצמת מגע שאינה מתאימה לה, הקושי במעברים , שינויי טמפרטורה, כמו בהפשטה ובהלבשה, יכולים להיות חלק מהתופעה. סיבובי הרגליים יכולים להיות סוג של גרייה עצמית, כך שיתכן שמדובר בעירוב של רגישות יתר עם תת רגישות באזורים מסויימים. מאחר שהיא קטנה עוד קשה לומר בוודאות. אפשר לעקוב אחרי זה וגם להתייעץ עם רופא הילדים כדי לשלול משהו אחר שמפריע לה. בינתיים חשוב למצוא מתוך ההתנסות איתה את אופני המגע שנעימים לה ולא לוותר על מגע. לכל התינוקות צורך כלשהו במגע והוא מהווה חלק משמעותי בחוויה הראשונית את העולם כמקום בטוח. אפשר בדרגה ובאיטיות לחשוף אותה לסוגי מגע אחרים תוך כדי משחק (למשל דיגדוגים, משחק בכדור מחוספס, מברשות, חם/קר).
אפשר להתיעץ בנוגע לגרייה תחושתית מתאימה עם מרפאה בעיסוק.
בהצלחה,
בשמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)