תינוקת מגיבה בפחד לא מוסבר מאמא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת מגיבה בפחד לא מוסבר מאמא
    עינת
    11/09/2009

שלום
    בתי בת תשעה חודשים, תינוקת רגועה ומתוקה. אני אתה בבית, קשורה אלי ומרבית הזמן נמצאת אתי, חייכנית ומרוצה. הערב קרה לראשונה משהו מוזר מאד - היינו אצל הסבתא, התקלחתי ולבשתי בגדים שהיא השאילה לי. כמה דקות לאחר שיצאתי מהמקלחת לקחתי את בתי בידיים והיא התחילה לבכות בהיסטריה שממש לא אופיינית לה. חשבנו כי היא לא מרגישה טוב, אך לאחר זמן מה הבנו שהיא נרתעת ממני. כאשר עברה לבעלי נרגעה (כאשר בדרך כלל אני הדמות המרגיעה ביותר עבורה) ובכל פעם שראתה אותי עשתה פרצוף מפוחד, נרתעה והתחילה לבכות. גם כאשר לבשתי את החולצה שלי כי חשבתי שאולי לא מזהה את הריח שלי, הגיבה בצורה דומה. אציין גם שבדר"כ לא רואה אותי לאחר מקלחת. האם ייתכן כי לא הייתה בטוחה שאני אמה בגלל הריחות החדשים (בגדים, שמפו, בושם)? האם לאחר שאחזור לריח שלי זה יעבור? אם לא, מה אפשר לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לא צפויה

בשמת אהרונסון
    13/09/2009

שלום עינת,

אכן קשה לדעת על פי דבריך מהו השינוי אשר הרתיע את בתך, אולי הריח הלא מוכר, השיער הרטוב, השינוי בלבוש? האירוע התרחש בבית סבתה, יתכן שלכך יש קשר? הכל יתכן. אני מניחה שחוסר היכולת לצפות לתגובה כזו ממנה היא הדבר שהטריד אותך. ואולי כאן העניין- עם הגדילה, יתכן שיופיעו עוד תגובות חדשות שלה לגירויים מוכרים שלא בהכרח ניתן יהיה לצפות, מה שיכול להוביל לתחושת חוסר שליטה הורית במצב...אוכל לומר בעניין הזה שאין כמו ההתנסות במצבים כאלו של חוסר ידיעה, של הפתעה, כדי להכיר טוב יותר את בתך וכדי להגביר את תחושת הביטחון שלך כאמא . מבחינת כיצד מגיבים במצבים אלו- כאם לתינוקת קטנה שאינה מדברת עדיין, כל שביכולתך הוא לנסות להיכנס לנעלי בת ה-9 חודשים, ולדמיין מה יכול היה להפחיד אותך בסיטואציה כזו. אפשר גם לדמיין מה יכול להרגיע- אולי מילים או צליל הקול המוכר בשיר מוכר? בעתיד, ככל שתבין ותתבטא יותר במילים, יהיה קל יותר להבין מה מפריע לה.
    יתכן מאוד שזהו אירוע חד פעמי בסיטואציה ספציפית, עקבי ועדכני במקרה הצורך,
    בהצלחה ושנה טובה,
    בשמת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי היא ראתה אותך עם מגבת על הראש?

נ
    13/09/2009

כי מקרה כזה קרה לי ובגלל שהראש היה עם מגבת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו