מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך לספר לילדה בת 5 על הריוןאורטל13/09/2009
שלום ושבוע טוב ,
אני בהריון בחודש חמישי , שבוע 21 . יש לי ילדה מקסימה בבית, בת 5 וחודשיים, חכמה ורגישה, אבל בנוסף לזה היא גם מאוד פגיעה ומשפטים כגון "אתם לא אוהבים יותר" או "למה אתה קורה לאמא נסיכה ולא לי" נשמעים בבית המון. אנחנו טורחים להזכיר לה את אהבתנו כל פעם מחדש ולא חוסכים בהפגנות חיבה ואהבה.
אני חוששת לספר לה על ההריון. החכמה שלי כמובן שמה לב שמתרחש משהו ושואלת כל הזמן למה אני 'שמנה' כלכך ... בנתיים אנחנו מעבירים נושא ולא מספרים . מעבר לבעיית הרגישות שלה, אני חוששת שתפיסת הזמן שלה ( היא לא תבין מה זה לחכות 4 חודשים) תטריד אותנו ואולי כדי לנסות ולהמשיך בהסתרה .
האם אנחנו נוהגים נכון ?
אולי אנחנו דווקא כן צריכים להכין אותה מראש ?
בבקשה עצתכם. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת לידה
מיכל דביר קורן15/09/2009שלום אורטל,
אני מסכימה איתך שתפיסת הזמן של ילדה בת 5 הינה מוגבלת, ושקשה מאוד להמתין 4 חודשים, אבל נראה לי שבתך לגמריי מבינה את המתרחש בבית ולא ניתן עוד להתעלם מאמירותיה. בין אם זה בגלל גופך המשתנה, ובין אם בגלל הנטייה שלכם לנסות ולהעביר נושא, נדמה שהיא מגיבה לשינויים, וכל עוד אתם לא נותנים לה 'אישור' רשמי על המחשבות שלה, הפנטזיות שלה רק הולכות ומתעצמות. אומנם אין טעם להכביד על ילדים מידע שהם לא מבקשים מעצמם, וכל עוד ההיריון בראשיתו ועדיין אינו וודאי, אכן מומלץ לנסות להסתירו, אך איני רואה כל טעם להכחיש את המציאות שהיא עצמה כבר מבחינה בה. בעצם, מתי חשבתם לספר לה? הרי כמובן שלקראת שינוי כל כך גדול ומשמעותי - אשר טומן בחובו מהפכה של ממש בכל תחומי החיים של משפחתכם - דורש הכנה מראש. כולכם צריכים להתכונן לקראת השינוי וכך גם היא, בייחוד בגלל שהיא ילדה רגישה ומפותחת כל כך. ומכיוון שמדובר בילדה גדולה יחסית, שבוודאי ערה להיריונות אחרים מסביבה (בנות משפחה נוספות, אימהות של ילדים מהגן וכדומה), היא בוודאי לא תופתע. נדמה לי שבשלב זה, שבו היא לגמריי מגיבה למתרחש, ההסבר שלכם יאפשר עבורה הקלה ואישור לחשדותיה, ההסבר ייתן מילים ברורות ויאפשר הקלה. אלו הם דברים שהיא ממילא כבר יודעת, גם אם באופן בלתי-מודע, וזה יאפשר הכנה וביטוי למציאות. במובן הזה, הרבה יותר נכון לשתף אותה ולאפשר לה בטחון על שמה שהיא רואה הוא אכן נכון. זה עדיף על פני האפשרות שהיא תדמיין דברים אחרים, מופרכים, למשל, כפי שציינת, שאתם לא אוהבים אותה יותר - זה בוודאי הביטוי המילולי המתייחס לחשש שלה שאתם מצפים לעוד תינוק כתחליף אליה, כיון שהיא לא מספקת אתכם עוד. מבחינתכם זה כמובן שטות מוחלטת, אך מבעיניה זוהי כעת המציאות ועד שלא תאמרו לה את האמת היא לא תוכל להבין זאת.
אני מזמינה אותך לקרוא דיונים קודמים בפורום שלנו המתייחסים לציפיה לקראת תינוק/ת במשפחה. שיהיה בשעה טובה ובהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)