לא רוצה מוכן לאכול לבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא רוצה מוכן לאכול לבד
    מיכלי
    13/09/2009

שלום!
    בני התינוק בן 10 חודשים. אוכל מוצקים מאז היה בן 7 חודשים, מאוד אוהב מוצקים ואוכל בשמחה רבה.
    בעבר, כאשר התחלנו לתת לו מוצקים, היה רוצה לקחת את הכפית ולאכול לבד. כמובן שמידי פעם נתנו לו, אולם רוב הזמן, האכלנו אותו.
    כעת, ניסיתי לתת לו את הכפית לאכול לבד וברגע שאני מתחילה לנסות הוא מתחיל לצרוח בקולי קולות ולא מוכן בשום אופן.
    חשוב לי לצין שאין לו שום בעיה להחזיק את הכפית ולהכניס אותה לפה, לפעמים הוא גם עושה את זה בהצלחה רבה בכמה ביסים ואני כמובן מעודדת אותו מאוד, אולם אחרי 3 או 4 ביסים הוא מתחיל לבכות בבכי מר וחזק שנמשך עד שאני מאכילה אותו.
    שאלתי היא מה לעשות: האם להתעקש שיאכל לבד ולא לתת לו "להתפנק"? אני פשוט מפחדת שהוא יתחיל להירתע מאוכל ולא יסכים לאכול כלל... מצד שני, נראה לי שהוא פשוט לא מוותר בקלות על ה"פינוק" שלו... מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה מוכן לאכול לבד

הוספת תגובה

• האכלה בכפית

מיכל דביר קורן
    15/09/2009

שלום מיכלי,
    בנך תינוק צעיר אשר מתרגל כעת את צעדיו הראשונים בשימוש בכלי אוכל. אני מסכימה איתך שלא נכון יהיה להביאו לכדי תסכול במהלך הארוחות: זה בהחלט עשוי להשפיע על האווירה בארוחה והנינוחות חשובה מאוד על מנת לתרום לפיתוח הרגלי האכילה שלו. כשרק התחלתם להתנסות באכילה בכפית הוא בוודאי הופתע והתרגש מאוד מהטעימות הראשונות ומהכלי המוזר שאת אחזת בו, כעת הבין שעל מנת לקבל אוכל אין צורך להתאמץ ובגילו זה לגמריי בסדר.....
    לדעתי, אין שום מניעה להמשיך להאכיל אותו, ולתת לו להתנסות בעצמו בכפית כשהוא מבקש לעשות זאת. בגילו הצעיר הוא כמובן לא מצופה להאכיל את עצמו!! ישנם ילדים שמעדיפים להתחיל את הארוחה בעצמם וא"כ ההורה ממשיך להאכיל, ואחרים רוצים קודם-כל להשביע את הרעב הראשוני על ידי האכלה, ואז כשהם שבעים יותר, מוכנים לניסיונות אכילה עצמאית. כך או אחרת, הפטנט שהכי מוכיח את עצמו הוא שימוש ב 2 כפיות: אחת לאימא ואחת לתינוק....
    חשוב מאוד להתנסות גם באכילה בידיים, finger-food, של פירות וירקות, לחם, ביסקוויט ואפילו פסטה, שניצל וקציצות - גם זה שלב התפתחותי חשוב שמעשיר את הארוחה ולמרות הליכלוך הכרוך בעיניין זה חשוב ביותר.
    בתאבון ובהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו