לא רגועה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא רגועה
    אורית
    14/09/2009

שלום
    יש לי תינוקת בת שנה וחודש עדיין לא הולכת עד עכשיו הייתה איתי בבית והיא ילדה שעדיין פוחדת מאנשים גם כאלה שהיא מכירה כמו מישפחה אין לה בעיה לשחק איתם כל עוד אני שם אבל לא מוכנה ללכת אליהם לידיים , כל אופן הכנסתי אותה לגן שיש בו 15 ילדים ו - 4 מטפלות היא הכי קטנה שם היחידה שלא הולכת דבר שקצת מקשה , אבל הבעיה העיקרית שהיא בוכה שם כל היום ולא אוכלת כלום אני מנסה להשאיר אותה כל יום רק 4 - 5 שעות שיהיה לה יותר קל
    העיניין שלא רק שהיא בוכה בגן כל היום גם שהיא באה הביתה היא מיתנהגת קצת אחרת היא עצבנית ומרבה לבכות בלי שום סיבה דבר שגורם לי לחשוב שאולי לא טוב לה שם
    אני לא יודעת אני לא רגועה ולא יודעת מה לעשות ??????????????????????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא רגועה

הוספת תגובה

• הסתגלות למסגרת גנית

מיכל דביר קורן
    15/09/2009

שלום אורית,
    הכניסה למסגרת גנית הינה אירוע הדורש הסתגלות עבור כל ילד, ובוודאי עבור תינוקת צעירה אשר עד כה הייתה בטיפולך. הבכי שלה מבטא את הקושי של הימים הראשונים: הצורך להתרגל למקום חדש, למבוגרים אחרים שמטפלים בה, לנוכחות של ילדים נוספים שמתחלקים עימה בתשומת הלב. העובדה שהיא עדיין לא הולכת (האם זוחלת בחופשיות?) מגבילה את התנועה שלה ולפיכך גם את הביטחון שהיא חשה במידת יכולתה להסתמך על עצמה, כנראה לא חשה שהיא יכולה להגיע בקלות ממקום למקום. גם תגובת הבכי שלה בשעות אחר הצהריים מבטאים כנראה את קשיי ההסתגלות: בתך בוודאי פחות סומכת עלייך, חוששת שאולי תעזבי אותה, ומוודאה את קרבתך ואת נוכחותך הקרובה. לעיתים הכניסה למסגרת גנית מהוה חוויה של משבר אמון עם ההורים וזה חולף ברגע שתקופת ההסתגלות תמה.
    אני חושבת שהבחירה להשאירה בשלב זה לשעות ספורות בלבד הינה נכונה ומאפשרת לה כניסה הדרגתית. כשהיא תתרגל יותר בוודאי תסכים גם לאכול שם. עדין נראה לי שכדאי לבדוק עם הצוות מה כן קורה בשעות שהיא שם: כמה זמן לאחר לכתך היא נרגעת? האם מצליחה להעסיק עצמה בפינות משחק שונות? האם נעה בחופשיות בחללים השונים שבגן? האם נרגעת כאשר אחת המטפלות מרימה אותה? כל אלו יוכלו לתת לך אינדיקציה לגבי ההדרגתיות שבהסתגלות שלה ולקבוע האם אכן מדובר בתהליך - אומנם איטי - אבל שמתקדם הצלחה בסך הכל. חשוב מאוד לתת את הימים האלה להסתגלות ולא להזדרז להתחרט....
    אני מזמינה אותך לקרוא דיונים קודמים בפורום שלנו על ההסתגלות למסגרת גנית חדשה וכן לעיין בקישור הבא:
    http://www.beok.co.il/ SelectedArticle.aspx?ArticleID=9138
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו