מתי להתחיל "פינגר פוד"?חוששת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתי להתחיל "פינגר פוד"?חוששת
    לילו
    15/09/2009

שלום רב.תודה לבשמת על התשובה לשאלתי הקודמת.עזרת לי מאוד.ביתי בת 8 חודשים וקצת,נישפה למוצקים כבר בגיל 4 חודשים ואוכלת 2 ארוחות של טחונים ביום כבר חודשיים.מלבד זאת יונקת או אוכלת שאוב מבקבוק.למרות הניסיון הארוך יחסית עם טחונים היא עדיין עושה תנועות של דחיפה עם הלשון ו"שואבת" את האוכל מהכפית במקום לפתוח את הפה.לא עושה כלל תנועות של לעיסה ועל כן אני ממש מפחדת לתת לה בסקויט ביד או חתיכות קטנות של אוכל מצד שני חוששת שאני מעכבת בכך את התפתחות מיומנויות הלעיסה שלה.בקיצור...ביצה ותרנגולת.מתי לדעתכן אני צריכה "לסמוך" עליה שתסתדר עם עוגיות או חתיכות אוכל למרות שלא לועסת אלא מוצצת ובולעת ולמרות שיעולים ותנועות הקאה תוך כדי?
    סליחה על האורך.תודה מראש על התשובה.אתן עונות בצורה כ"כ מפורטת ומקצועית ואני שמחה מאוד להשתמש בשירות הזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חשיפה הדרגתית למזון מוצק

אודט בוקאי
    21/09/2009

שלום לילו
    נשמע כי בתך מסתגלת בקצב שלה למעבר מאוכל נוזלי לאוכל טחון. היכולת שלה להסתגל לשתי צורות אכילה-הנקה ומציצה מבקבוק (שתי פעולות שונות!!)היא יכולת טובה. עכשו היא נדרשת לבצע התאמה לאכילה מכפית, שזה אומר להפעיל שרירים אחרים בפה, עם קורדינציה אחרת בין תנועות השפתיים, הלשון והחיך. כל עוד היא מתמודדת עם האוכל הטחון ולא דוחה אותו החוצה או משתנקת, רצוי להמשיך בתהליך ולהיות קשובים לקצב שלה-אם זה דורש הפוגה ארוכה יותר בין כפית לכפית, מנות קטנות יותר בכל כפית וכו'..
    אני בהחלט ממליצה על חשיפה לביסקוויטים הנמסים (מאורז -אם אני לא טועה) מאחר שהם יאפשרו לה המשך אימון של שרירי הפה, מציצה, חיתוך (עם החניכיים, אין צורך בשיניים בהכרח) והסתגלות לסוגים נוספים של מרקמים. אין חשש לחנק כאמור מאחר והם נמסים בפה. באופן זה, היא תוכל גם לאחוז אותם בידה ולשלוט בקצב האכילה שלהם, מה שיאפשר לה תחושת שליטה במה שנכנס לפיה.
    אם את לא מבחינה בהתקדמות בתנועות הלעיסה והבליעה או ירידה בתנועות "ההקאה"תוך חודש נניח-בהחלט מומלץ לפנות לייעוץ של מרפאה בעיסוק מומחית בגיל הרך, אשר תוכל לצפות בה בעת האכילה ולהתרשם מיכולותיה.

בברכה
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו