מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית התנהגותאלעד19/09/2009
שלום לכולם.
אני אב לילדה מקסימה בת שנתיים ושלושה חודשים ובעל לנעמה, אישתי.
רוני, ביתנו, בילתה במשך שנתיים וקצת עם אמה בבית ורק כעת בתחילת השנה הכנסנו אותה לגן.
לגן הכנסנו ילדה רגועה, חייכנית, מנומסת ורגועה. הכניסה לגן התבצעה בהדרגה, שבא רוני לודת להכיר והצוות לומד להכיר אותה, קצת בכי קצת יותר תשומת לב, אבל איכשהו משתלבת (הערכה שלי). הבעיה היא בעצם בבית. מה שקורה שלבית קיבלנו ילדה שונה לגמרי, משמע בכי בלתי פוסק, הרצון להיצמד לאמא, או לא להסכים לשום דבר שמבקשים ממנה. עד היום גם ממש החרמנו את נושא העונשים, אך כעת שהמצב עגום אנחנו שמים אותה בחדרה להירגע, אך מיותר לציין שהבכי הגוהה עולה על הרצונות שלנו. בקיצור הילדה שונה לגמרי. הבעיה הגדולה היא, שאשתי היקרה, נמצאת בחודש השמיני להריונה וממש נגמרו לה הכוחות לעמוד מול רוני ומה שקורה היום שמספיק שרוני מצייצת קצת, היא מקבלת את מבוקשה (טעות...אבל), אך לאשתי אין כבר כוות ואני ממש מבין לליבה. אני נוטל חלק בגידול הילדה, אך כיום היא, ביתי, מרחיקה אותי, ממש ללא סיבה מתבקשת.
אני אשמח לקבל מעט עזרה, ייעוץ והכוונה.
תודה רבה וחג שמח לכולם.
אלעד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלעד
בשמת אהרונסון22/09/2009אלעד שלום,
ביתך גדלה עד היום בתחומי הבית לצד אמה שהיתה רוב הזמן לרשותה, ונאלצת כיום (כמובן לטובתה) להסתגל למציאות משתנה, והדבר אינו פשוט. דווקא בגן התחילה להשתלב, והקושי המרכזי הוא בבית. לא הרחבת על מה הוסבר לה אודות הבטן הענקית של אמא, על ההריון ועל כך שבקרוב יצטרף תינוק למשפחה. מומלץ, גם עם פעוטות, לשוחח במילים מתאימות על הלידה הקרבה. אין ספק שכבר עכשיו היא מרגישה שאמה אשר היתה קרובה אליה מאוד בעבר, פחות פנויה אליה, בין אם טרודה או עייפה פיזית. הדבר מעורר חרדה ופחד לאבד אותה, גורם לה להיצמד לאמא ולהעדיף אותה.
הן אשתך והן ביתך זקוקות להרבה תמיכה כבר מעכשיו ואליך. אשתך מותשת ומתקשה להתנהל עם בתך באותה יעלות כבעבר. ומנגד, ביתך עדיין זקוקה בגילה הרך לקשר קרוב עם הורה, הכולל תמיכה רגשית, הבנה, הרגעה והכוונה בדמות הצבת גבולות. אין לצפות ממנה ש"תבין" אתכם ההורים ותהפוך לפתע לצייתנית, שכן היא תגובתה טבעית למצב מתח זמני זה. אם כן, חשוב להסביר לקטנה על הלידה הצפויה, לאפשר לאשתך להוריד ממנה מנטל הטיפול בבת על ידי החלפתה או גיוס עזרת משפחה או בתשלום . במקביל כן להקצות זמן של משחק וטיפול בה, כולל זמן של אמא-בת שאשתך תוכל לעמוד בו. בתך צעירה מדי בשביל להבין עיקרון של עונש, ולכן הדבר לא נראה יעיל, ויכול גם להתפרש כתוקפני במידה והתנהגותה מסמנת מצוקה רגשית, אשר אינה נענית. היא זקוקה להצבה עקבית של גבולות ועזרה של המבוגר להבין מותר/אסור.
קרוב לוודאי שתזדקקו לתמיכה רבה גם אחרי הלידה, עם המשך התייחסות רגשית והרגעה לגדולה (שכן החרדה שלה עלולה לגבור פן תאבד את אמה ואת מקומה במשפחה).
מילה נוספת לגבי הקשר שלך איתה- זה הזמן עבורך להעמיק לוחזק את הקשר ביניכם. בדחיה שנוקטת כלפיך היא מעמידה במבחן את אהבתך אליה, ולכן חשוב כאן לא לוותר על קשר איתה ולא להיעלב, אלא למצוא דרך לבסס אותו בצורה שתתאים לשניכם (דרך משחק משותף, בילוי זמן ביחד בפעילויות פנאי, טיפול שיגרתי בה, וכמובן גילויי חיבה פיזיים ומילוליים(.
בהצלחה רבה ושנה טובה,
בשמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אלעד27/09/2009בשמת, תודה רבה על התשובה, שלבטח נותנת לי כאב פרספקטיבה מעט שונה.
אני מאחל לך ולבני משפחתך, שנה נהדרת וחתימה טובה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)