מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסתגלות לגן ולתינוק- הילד במצב נפשימיכל חזן22/09/2009
שמי מיכל ואני אמא לשלושה ילדים, עידו בן 10, רועי בן 5, ועידן בן חודש.
מהרגע שהודעתי על הריון חל שינוי משמעותי ברועי בן ה- 5 , פתאום לא הקשיב לנו כל דבר הפך ל- "לא בא לי" או "כן בא לי" , התפרצויות זעם ותריקת דלתות, עונש לא מפריע לו הוא תמיד מוצא עם מה להתעסק פליק על היד ו/ או בישבן התגובה היא "לא כואב לי", והתגובה הכי קשה היא בגן הפרדה ממני הפכה ל- "סיוט חיינו" , אנו לוקחים אותו לגן נכנסים והוא מתחיל לבכות לא בא לי ומושך לנו בבגדים הגננת שבאה לעזרתנו בפשוט עוקרת אותו בכוח מאיתנו, ואז הוא זוקר את עצמו על הרצפה בורח לשירותים טורק את הדלת ובוכה (ברגעים אלו אני ממתינה מחוץ לגן) הגננת משכנעת אותו לצאת כשהוא יוצא הוא יושב בפינה נרגע מספר דקות ומצטרף לחבריו לשחק כאילו לא קרה כלום, בסוף היום אני מותאת ילד עליזושמח כאילו לא קרה דבר כיף לי בגן הוא אומר.
ניסינו מספר דרכים לפיתרון, נשארתי בגן למשחק, אח שלו הציע ללות אותו לגן וכך גם הסבא והסבתא, מדבקות מחייכות אם יהיה ילד טוב, והליכה לגן עם חבר טוב ולא איתנו לא עזרה.היום החלטנו להשאיר אותו בבית (מייאוש) והסברנו לו שמי שלא הולך לגן נמצא בעונש כל היום בחדר ללא טלויזיה וללא קשר פיזי איתנו אולי ככה הוא יבין שיותר כיף להיות בגן מאשר בבית.
אנו מיואשים , מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
אודט בוקאי24/09/2009בנך עבר בתקופה קצרה מספר שינויים דרמטיים בחייו-הולדת אח וכניסה לגן (חדש?). כל אחד מהם גרם לו לטלטלה חזקה בתחושת השליטה שלו בחייו, והעלה שאלות רבות של התמקמות, הן בתוך המשפחה (איזה מקום יש לי כעת אצל אמא ואבא?) והן בקרב קבוצת בני הגיל בגן. בתגובה לכך, הוא מנסה בכל דרך להחזיר לעצמו מעט מתחושת השליטה שאבדה לו, ווזה אומר נסיונות לשלוט בדמויות המשמעותיות עבורו-אמא, אבא וכו'..פליק על היד או הישבן לא ככואבים לו, הכאב המשמעותי הוא בתחושת אובדן השליטה בכם, שנחווה מעט כמו חרדת נטישה בשלב זה כשהכל כל כך טרי.
בהקשר הזה, אי הרצון שלו ללכת לגן קשור יותר בקושי לוותר על המקום שלו בבית(לטובת אחיו התינוק) ועל האחיזה שלו בך, ולא בהכרח קשור למידת ההנאה שלו בגן. אגב, האם מגיב באותו קושי כשנפרד מאביו בכניסה לגן?
בנך זקוק כעת ראשית להכרה מצדכם על תחושות הכעס והקנאה שיש בו, תחושות הבלבול והחרדה לנוכח שינוייים כה רבים. הוא זקוק לליווי צמוד שלכם מבחינה רגשית, על מנת לאפשר לו להתמודד עם עצמת הרגשות שהוא חווה. חשוב שתדברו איתו בזמנים רגועים ואינטימיים כמו לקראת שינה, על תחושותיו כעת משנולד לו אח, איך זה בשבילו ולאפשר גם הבעת רגשות שליליים, ולתת להם לגיטימציה. עידוד לכך יכול להגיע מדוגמא שלכם -גם אנחנו לא רגילים עדיין, לא מצליחים לעשות דברים כמו מקודם, צריכים יותר עזרה וכו'..
אחד הדברים החשובים כעת הוא שמירה על שיגרה ויציבות, על מנת לחזק בו את ההרגשה שלא הכל השתנה ויש המשכיות. כך למשל, לא הייתי מגייסת סבים וסבתות לליווי לגן. יש כאן גם מסר סמוי שאתם לא עומדים בתקפנות שלו-והוא חייב להרגיש שלמרות המאבק שלו בכם אתם עדיין לידו ולא מוותרים/נהרסים. שתפו פעולה עם הגננת-פרידות קצרות וענייניות-ואם אפשר ללוות אותו לגן ללא התינוק, כך שיקבל מכם יחס אישי לפחות ברגעי הפרידה. דברו על תכניות לאחר הצהריים-בילוי משותף של שניכם בלבד (זה המקום כן לגייס את סבא וסבתא-לשמור על התינוק!).
אל תבהלו מהתפרציות הזעם-אפשרו אותם כל עוד אין פגיעה ברכוש או בעצמו/בכם. אל תנסו להאבק בהתקפים אלו-זה מעבר לשליטתכם. המתינו עד יעבור זעם ואז נסו לדובב ולהתקרב.
אם תרגישו שאין מגמה של שינוי בעוצמות ובתכיפות ההתפרצויות של בנכם בתקופה הקרובה, מומלץ להעזר בהדרכה הורית.
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)