בת 11 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 11 חודשים
    איה
    22/09/2009

שלום
    ביתי בת 11 חודשים תינוקת פעילה מאד עצמאית אוהבת לשחק לבד וגם עם הסביבה מתפתח יפה והכל תקין. בחודש האחרון שמתי לב שאם אני לוקחת לה משהו שאני לא רוצה שתשחק איתו כמו לדוגמא פלאפון היא ממש צורחת ובוכה ומקשיתה את הגב מתוך כעס. בד"כ מה שאני עושה זה נותנת לה משחק אחר במקום וכך מנסה להרגיע אותה ובאמת כעבור כמה שניות היא נרגעת. באופן כללי אירגנתי את הבית כך שכל הדברים המסוכנים לא לא ימצאו בהישג יד אך פה ושם יש דברים שיש בעיה להזיזם. אני מאד משתדלת לא להגיד לא על הרבה דברים ובוחרת את המילה אסור רק כשבאמת צריך.....חשבתי שאם אני עושה כך אז באמת המילה אסור תקבל משמעות וברגע שאגיד לה אסור היא תקבל זאת ולא תיגע באותו חפץ אבל מסתבר שזה לא כך ואז אני אומרת שוב אסור ולרוב גם זה לא עוזר ועלי להזיזה מהחפץ בו אני לא רוצה שתיגע מה שגורם לבכי חזק והקשתת הגב שוב. לפעמים גם זה לא עוזר כי היא חוזרת לאותו חפץ ואז רק אם אני מסיחה את דעתה ע"י משהו אחר היא באמת לא תחזור לאותו חפץ.
    רציתי לדעת האם אני מתנהלת נכון??? האם פעולות הסחת הדעת הן בסדר??? זה הדבר היחידי שעוזר??? היא ילדת מאד טובה ונוחה אבל בנושא הזה אני מרגישה פתאום את השינוי והייתי רוצה לדעת האם יש לכן המלצות עמ"נ להפוך את זה לקל יותר ולא למשהו שמקשה על החיים שלה ושלנו
    תודה ויום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 11 חודשים

הוספת תגובה

• פיספסו את השאלה לי

איה
    28/09/2009

אשמח לקבל תשובה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום איה

אודט בוקאי
    01/10/2009

אני חושבת שאת עושה נכון בכך שאת לא מרבה להשתמש במילה אסור עבור כל דבר אלא רק בדברים ההכרחיים על מנת שהמילה תהיה אפקטיבית עבור בתך. לגבי השימוש בהסחות דעת לרבות הרחקתה של בתך מאזור מסוים, אין כל פסול בכך מאחר והן מונעות מצבים של עימותים מיותרים וכניסה ל"לופים"/מאבקי כוחות. עם זאת, חשוב לי לציין שבתך נמצאת בשלב של סקרנות וחקירה בלתי פוסקת של סביבתה, הסכנות אינן ברורות לה כמו גם החוקים של מה מותר לה ומה אסור ואילו התנהגויות מקובלות יותר ופחות ובמקום זה לך כהורה יש תפקיד משמעותי בחינוך שלה והגבלת החופש שלה כאשר היא חוצה גבולות היא משמעותית ביותר. חשוב שלא תראי בתסכול הנובע ממניעת סיפוק רצונותיה כדבר שלילי, אלא כחלק חיוני בלמידה. לכן, כדאי תמיד ללוות איסור בהצהרה על מה כן אפשרי-לא נוכל לצאת לטייל כעת כי את עייפה, כשתתעוררי משינה נצא לטייל וכו'..אסור להכניס את החפץ הזה לפה, מותר לך להכניס את זה לפה וכו'..
    ככל שתהיי ברורה ועקבית במענה שלך לשאלותיה (שכרגע מבוטאות בהתנהגות ופחות במילים) ולא תהיי הססנית או אמביבלנטית, כך היא תוכל ביתר קלות לקבל עליה את "רוע הגזרה" ולוותר על רצונותייה. חשוב לא לשנות את העמדה בעקבות תגובת הילד(בכי ממושך וכו'). ילד מגיב בדרך כלל בקושי רב לבלבול וחוסר עקביות במסרים של הוריו, לאו דווקא לאיסור עצמו.
    מדובר בתהליך חינוך ולמידה ארוך ומייגע לעתים קרובות, ההתלבטויות הן חלק חשוב ממנו, אך יש להמנע מנקיטת עמדה אמביבלנטית כשגרה.

בהצלחה
    אודט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו