לילות לבנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לילות לבנים
    הילה
    22/09/2009

שלום
    יש לי ילד בן 8 וחצי חודשים, מישקלו 8 קילו
    ב 8 בערב אני נותנת לו את הבקבוק שלו עם הדייסה והוא הולך לישון וקם באופן קבוע ב 3 בבוקר
    לאחרונה אפילו עוד ליפני, ב 1 וחצי, 2 כל שעה אפילו.
    זה מייאש מעוד, ומתיש, אני לא יודעת למה הוא קם??? איך לדעת אם הוא רעב? או סובל מכאב שיניים? או מסתם פינוק? אולי לא נח לו במיטה?
    הלילה הזה נתתי לו ליבכות עד שהוא נירדם לבד, זה היה הדבר הכי קשה בעולם , אני בכיתי יותר מימנו, חצי שעה של בכי היסטרי.
    אשמח אם תיפתרו לי את הבעיה, אני זקוקה לשינה דחוף!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לילות לבנים

הוספת תגובה

• שלום הילה

אודט בוקאי
    29/09/2009

כל הסיבות שתארת יכולות להסביר את הסיבה להתעוררויות התכופות של בנך לאחרונה ועוד הרבה אחרות(קפיצות בהתפתחות/רגרסיה בהרגלי שינהבעקבות מחלה/העדרות ממושכת של אחד ההורים ועוד). ישנן תקופות שונות בחייו של תינוק בהן הוא חסר שקט בלילות ולא תמיד נדע מדוע. באופן כללי, אם התינוק רגוע לאורך היום, אוכל כהרגלו ומשחק להנאתו, אין סיבה לדאגה. אם גם במהלך היום מופיעות תופעות של חוסר שקט ונרגנות-מומלץ לפנות לרופא הילדים ולשלול קשיים על רקע בריאות. שאלת אם הסיבה להתעורריוית היא רעב. האם תינוקך אוכל לשביעות רצונך לאורך היום?האם את מודאגת ממשקלו? ההנחה היא שתינוקות אינם זקוקים להאכלת לילה החל מגיל חצי שנה ומעלה. על מנת לוודא שבנך מקבל את מנת הקלוריות לה הוא זקוק במהלך היום , תוכלי לפנות לדיאטנית ילדים/אחות טיפת חלב. זהו גם הגיל בו תינוקות מצופים לישון לילה שלם (מסוגלים לרכז את רוב שעות העירות ביום ושעות השינה בלילה), אך יש טווח נרחב של דפוסי שינה ואין חוקיות.
    לכן, ללא קשר למקור להתעוררויות, מה שחשוב על מנת שההתעוררויות לא יתקבעו אלא ילכו ויפחתו הוא -לא לגשת באופן מיידי לתינוק אלא להמתין זמן קצר (דקות) על מנת לאפשר הרדמות עצמאית. אם לא נרדם, כדאי לגשת וללטף, לדבר בקול חלש דברי הרגעה-משהו מציק לך/אני פה לעזור לך להרגע/עכשיו לילה, תחזור לישון, בבוקר נפגש שוב, וכו.. ואז לצאת(בהנחה שישן בחדר נפרד). חשוב מאוד להשתדל לא להוציא את התינוק מהמיטה(ואם כן, להשאר בתוך החדר), לא להדליק אור. להשתדל להמנע מהאכלת לילה (בקבוק מיים או בקבוק חלב מדולל) להגיש חפצים שיעזרו להרגע-מוצץ/חיתול/בובה. שאלת אם יתכן ומדובר בפינוק-תינוקות אכן זקוקים למגע ותשומת לב. עם זאת, חשוב לספק להם זאת במהלך שעות העירות ולא בשעות הלילה, כסוג של פיצוי אפשרי.

שיהיו לילות טובים יותר!
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לבעיה שלי

הילה
    30/09/2009

האם גם במהלך היום אני צריכה לתת לירדם לבד? האם הסיבה היא בגלל שהוא לא מצליח להרדים את עצמו? זה קשור לכמה זמן שהוא ישן במהלך היום? מתי הוא צריך לישון? ולכמה זמן?
    מיצטערת אם יש לי הרבה שאלות אני פשוט מנסה להבין אולי אני עושה משהוא לא בסדר ואולי זה מאוחר מידי להרגיל אותו לדברים חדשים כי הוא כבר גדול והוא היתרגל שאני מרדימה אותו כל הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגלי שינה בינקות

אודט בוקאי
    01/10/2009

שלום הילה
    בהחלט יש קשר בין היכולת להרדם במשך היום באופן עצמאי לבין היכולת להרדם בערב ולחזור לישון בלילה לאחר כל יקיצה. יכולת ההרדמות העצמאית היא הגורם המשפיע ביותר על איכות ומשך השינה של תינוק/פעוט בלילה, פחות מכך משפיע מספר שעות השינה במהלך היום.
    את מוזמנת לקרוא דיונים רבים בנושא זה בפורום. מעבר לכך הרגלי השינה שהקנית לו עד כה נשמעים נכונים-השכבה סביב השעה 8-9 בערב, וגם ההתעוררות הקבועה בשעה שלוש לפנות בוקר(בהנחה שחוזר אחריה לישון ולא מתחיל את היום!) אינה מעידה על קשיים בשינה והיא תחלוף ככל שילמד לחזור להרדם באופן עצמאי (ללא נענוע שלך/הוצאה מהמיטה/האכלה וכו'..). ישנם תינוקות שזקוקים לעשר עד שתים עשרה שעות שינה בלילה, אחרים זקוקים לפחות מכך. ישנם תינוקות שישנים הרבה לאורך היום, אחרים מסוגלים להרדם לחצי שעה בלבד, ללא השפעה על איכות התפקוד שלהם, כך שקיימת שונות רבה. הדבר המרכזי שצריך להתקיים בגיל בו בנך נמצא הוא ששעות העירות ירוכזו למהלך היום ושעות השינה ירוכזו ללילה.
    לשאלות נוספות לגבי התפתחות השינה אצל תינוקות תוכלי לפנות גם דרך פורום שינה בפורטל הנוכחי.
    בהצלחה
    אודט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה

עופרה
    05/10/2009

מכון שינה שיבא 035340381הצילו אותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו