אחות חדשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחות חדשה
    שריל
    22/09/2009

שלום רב, יש לי ילדה בת שנתיים ועשרה חודשים ותינוקת בת חודשיים. עד עתה הגדולה היתה הנסיכה של הבית כמובן ולידת אחותה קשה לה מאד. היא מתנהגת יפה אל אחותה, אך מוציאה את זעמה עלי ועל בן זוגי. אני נוהגת לדבר עימה המון ולנסות להמליל את הרגשות הקשורים בקושי לקבל את אחותה ובשינוי שנוצר לנו בחיים. היא אומרת משפטים כמו: "אל תרימי אותה, היא רגועה" ו- "לא רוצה להיות גדולה" או "תדברי איתי לא איתה". אני מעודדת אותה אך לא יכולה להיענות למשאלותיה וצרכיה. הקושי העיקרי הוא בבדיקת הגבולות שלה אנחנו פשוט אובדי עצות. היא לא מקשיבה, צורחת ובוכה הרבה יש לה המון התקפי זעם והיא כל הזמן לא רוצה להיענות "לכללים ולחוקים" שיש בבית. אני בדרך כלל מגיבה בהרחקה לחדר שמסתיימת בצרחות, מוצץ וחיבוק וכניעה שלה בנושא שהתווכחנו עליו. מה עוד אפשר לעשות!?!?!?? אודה לכן מאד מאד על עצותיכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחות חדשה

הוספת תגובה

• התמודדות עם הולדת תינוק

מיכל דביר קורן
    30/09/2009

שריל שלום,
    כפי שציינת, המעמד של בתך הבכורה בתור "הנסיכה של הבית" אבד לבלי שוב ועליה להתרגל למצב החדש, בו אינכם יכולים להיענות לצורכיה ולדרישותיה בכל עת. מבחינתה כעת הגרוע מכל קרה, אך כמובן שזוהי התמודדות הכרחית על מנת שתזכה באחות וכדי שתלמד להתמודד עם המציאות, כלומר, תתבגר...
    כמו הרבה ילדים צעירים שהופכים להיות הבכורים, בתך נמצאת כיום בשלב בו ממילא היא עסוקה בבדיקת גבולות ובמאבקי שליטה וכוח, והיא מנסה לבחון את מידת השפעתה עליכם. יש לציין כי כישוריה השפתיים הטובים משרתים אותה היטב והיא מבטאת במילים בדיוק את מה שהיא מרגישה - "אל תדברי איתה, תדברי איתי" וגם "אל רוצה להיות גדולה" - כלומר, רוצה לחזור למעמד הבלעדי שהיה לה טרם הלידה. כדאי להיעזר בדמות טיפולית נוספת (סבתא/מטפלת) שתהיה עם התינוקת ותאפשר לך להיות פנויה אליה בשעות אחר הצהרים.
    בתקופה זו חשוב אומנם לשמור על מסגרת החוקים והכללים בבית על מנת לקיים שגרה סבירה בתוך העייפות המתישה שלכם, וכן חשוב לשמור על השגרה לשם הבטחת השליטה. יחד עם זאת, כדאי למצוא את הדרכים בהן בתך הגדולה תזכה גם ליתרונות שיש במעמד החדש: זמן מיוחד עם אימא בו עושים רק דברים של גדולים שהקטנה לא מצטרפת, צ'ופרים מיוחדים שיש לגדולים וכמובן זמן נפרד עם שני ההורים. חשוב שהיא תרצה להיות הגדולה לא בגלל שהיא "העוזרת" לטיפול בתינוקת אלא בגלל שזהו מעמד ייחודי שלא ייאבד לה לעולם.
    וגם, חשוב לזכור, שמדובר בתגובה של הסתגלות למצב חדש, וסביר שבתוך זמן מה העוצמות ייתמתנו. חשוב לוודא שהכעס והתוקפנות שלה ממשיכים להיות מופנים כלפיכם בלבד ולא אל התינוקת.
    אני מזמינה אותך לקרוא דיונים נוספים בפורום שלנו שעוסקים בהצטרפותו/ה של תינוק/ת חדש/ה למשפחה.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו