גמילה מטיטולים + הכנה להולדת תינוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מטיטולים + הכנה להולדת תינוק
    אילנית
    29/09/2009

שלום רב,
    בני הבכור בן שנה וחצי וכבר לפני מס' חודשים אמא שלי אמרה לי שאפשר להתחיל גמילה כי כשהוא עושה קקי הוא כמעט תמיד מתאמץ, כך שקל לי וכנראה שגם לו לזהות מתי הוא עושה. לפני מס' ימים החלטתי להתחיל לנסות לגמול אותו ומטרתי הראשונית היא לגמול אותו מקקי ביום. קנינו לו ישבנון והוא די אוהב לשבת עליו ולקרוא ספרים. הוא יודע מה זה שירותים כי כשאני אומרת לו שאני צריכה פיפי הוא הולך ופותח לי את הדלת של השירותים והבוקר כשאמרתי לו שאקח אותו לשירותים הוא החל ללכת לקחת את הישבנון.
    קראתי בפורום הודעות רבות בעניין גמילה ונראה שהוא צעיר מאוד, אך שתיים מאחיותיי נגמלו בגיל זה גם ביום וגם בלילה, כלומר זה אפשרי. אני לא חושבת שהוא מוכן עדיין להגמל מפיפי ונראה לי עוד מוקדם להפרד מחיתולים לגמרי. אני פשוט לוקחת אותו לשירותים כשאני רואה או שומעת שהוא עושה קקי. בדר"כ הקקי יוצא בחיתול (חוץ מאשר בפעם הראשונה ממש שהתחיל בחיתול והמשיך בשירותים. מזל של מתחילים?) לא נראה לי שהוא עוצר את הקקי בשירותים. כשהוא יושב אני מראה לו את מה שיצא בחיתול ומסבירה לו שזה קקי ושאנחנו מלמדים אותו לעשות קקי בשירותים. הוא יושב שם די נינוח ושמח שאני קוראת לו. לפעמים אני גם משאירה אותו לבד בזמן שאני מסתובבת בקומה, כך שהוא כל הזמן יודע שאני שם. אני לא מכריחה אותו לשבת אם הוא כבר רוצה לקום.
    שאלתי: האם נכונה ההנחה שאולי "על הדרך" יגמל מפיפי? אני לא מצפה לזאת כרגע. מובן שאם יוצא פיפי אני מתייחסת, אבל נראה לי שהוא פחות מבין על מה אני מדברת. את הקקי הוא יכול לראות ממש והוא גם מרגיש כשיוצא לו. כבר לפני חודשים הוא פעם הצביע על הטוסיק שלו תוך כדי בכי כדי לומר לי שהחיתול מלוכלך, אבל לא חזר על כך מאז.
    ולנושא השני - בעוד 3 חודשים יוולד לו אח קטן וצפויים שינויים רבים בתקופה זו. ראשית - אני מקווה להגיע לביתנו בארץ וללדת שם. (כבר כתבתי לכם פעם מאנגליה (:). המעבר מארץ לארץ תמיד קצת קשה לבני ולו רק בגלל שלוקח לו זמן לחזור לשיגרת היום שלו ולהתרגל שוב למיטה שלו במקום שבשבילו הוא חדש ישן. שנית - הוא עדיין ישן במיטת התינוק שלו, אבל נצטרך אותה לתינוק החדש ואני רוצה שיעבור למיטה משלו. כאן כבר התחלתי לסדר לו חדר והספרים שלו כבר שם, אבל עוד לא קנינו לו מיטה ועוד לא הפכנו את החדר "רשמית" לשלו. אני מתלבטת אם להעביר אותו למיטה חדשה לפני שחוזרים לארץ. נראה לי לא רצוי, עדיף למעט בשינויים. אולי עדיף לחכות ולהעביר אותו למיטה משלו כשנגיע לארץ ומיד להרגיל אותו שיש לו חדר משלו עם מיטה משלו. מראש לא להשכיב אותו בלול? אם כי זה לא נותן המון זמן להתרגל לכך. כמה זמן לוקח בכלל להתרגל? מה גם שבארץ עוד לא מאורגן לו חדר, כך שיתכן שבהתחלה יצטרך בכ"ז לישון בלול. והשינוי האחרון הוא שאני רוצה שיתחיל ללכת למסגרת כלשהי. אחכה עם זה לארץ כי יש גבול... האם חודש לפני הלידה זה מספיק להתרגל להיות מחוץ לבית? עד כה אני איתו ורק לעיתים רחוקות הוא הולך למטפלת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום אילנית

אודט בוקאי
    07/10/2009

אכן הרבה שינויים (טובים בסופו של דבר!!) עומדים להתרחש בחייכם כמשפחה והחשיבה עלכיצד להקל על בנך בהסתגלות לשינויים, מה הכרחי ומה פחות, היא במקומה. לכן מכל השינויים שהזכרת, אני הייתי מחכה עם נושא הגמילה, לא משום שלא ניתן לגמול ילד בגיל שנה וחצי, אלא משום שזה כרוך בתהליך למידה שמתארך ככל שהילד צעיר יותר, והלידה המתקרבת עלולה לייצר בכל מקרה רגרסיה בתחום זה, כך שחבל על המאמץ. אם בכל מקרה תחליטי שאת מעוניינת לגמול את בנך, עקרון חשוב הוא שאין גמילה חלקית לקקי/לפיפי:מרגע שהחל תהליך למידה, הורדת החיתול היא בלתי הפיכה, אחרת נוצר בלבול והלמידה אינה יעילה. השהות של הפעוט ללא חיתול והפספוסים הם חלק חשוב בלמידה, והוא לא יכול להתרחש כאשר מורידים את החיתול רק לקראת עשיית הקקי.

לא הצלחתי להבין מדברייך האם המעבר לארץ כעת הוא קבוע (ולא רק לצורך הלידה), והאם יש לך שליטה על מועד הגעתכם לארץ. אם כן, הייתי מייעצת לכם להקדים את המעבר ככל שניתן, ולהתמקד בהכנסה של בנכם למסגרת גנית כלשהיא (אולי עדיף משפחתון בשלב הראשון) כדבר מרכזי, גם אם לחלק משעות היום (עד הצהריים, לא כולל שינה). זאת, על מנת לייצר עבורו מסגרת קבועה ושגרה ככל שניתן, במקביל לשינויים שהוא עומד לחוות עם הולדת אחיו הקטן.
    עקרון מנחה אחר לגבי השינויים הוא שכרגע לא הייתי מתחילה להרגיל אותו לדברים חדשים, אם הם לא יימשכו גם בארץ.למשל, לא הייתי מרגילה אותו ליותר שעות עם המטפלת במכוון, מאחר שאוטוטו היא עומדת להעלם מחייו. כנ"ל לגבי מיטה חדשה-בלאו הכי תצטרכו להסיע אותה במכולה לארץ ואז יצטרך שוב להפרד ממנה, ולדברייך יקח זמן עד שתארגנו לו מיטה בחדר החדש(כמובן שכדאי לארגן כמה שיותר מהר כדי להציב עובדה בשטח ולא להאריך את תקופת ההתלבטות). לכן לדעתי, כדאי להשאירו כרגע במיטת התינוק, או בלול, אליהם הוא מורגל ואליהם ישוב בארץ. במקרה הכי "גרוע"אחיו הקטן יוכל לישון לתקופה בעריסה, עד שהוא(בנכם הבכור) יעבור למיטתו החדשה. לשאלתך-כמה זמן לוקח להתרגל למיטה חדשה, ככל שתהיו החלטיים במעבר למיטה החדשה, כך בנכם יקבל אותו יותר בטבעיות. אמביבלנטיות וחוסר עקביות עלולים להפריע לתהליך ההסתגלות.
    שיהיה בהצלחה ובקלות!
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אילנית
    08/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו