התמודדות במצבי כעס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות במצבי כעס
    אוסנת
    30/09/2009

יש לי בן מקסים בן 3.5 הוא ממש מלאך וילד טוב
    אני זקוקה ליעוץ בהתמודדות איתו בדבר אחד בזמן שהוא נמצא בחברת ילדים אחרים במתקני משחקים או בגימבורי הוא מזיז ודוחף ילדים אחרים מבלי שיעשו לוכלום אפילו לא דיבור אם מישהו מתקרב לקחת חפץ משחק הוא ישר צועק עליו מתחיל להרביץ בטון מאוד גבוהה גם מתוך בכי הוא בוכה וצועק כאילו עשו לו את הדבר הכי נורא והכי כואב הוא מתנהג כך לא משנה באיזה גיל הילד אפילו לתינוק הוא מרביץ או לבת אני מסבירה לו בבית שאני לא מסכימה שהוא ירביץ שזה כואב ולא נעים להרביץ בני אדם וזה לא עוזר הוא לא עושה זאת מתוך זה שחסר לו משחקים זה נראה לי שהוא חושב שהכל שלו למרות הסבר שזה של כולם והם בסך הכל רוצים לשחק איתך
    בזמן שזה קורה הוא נמצא בעולם של כעס ועצבים ואי אפשר לדבר איתו אם אני אומרת לו באותו זמן שהוא רב עם הילד שאני לא מסכימה שהוא ירביץ הוא מיד בוכה בכי הסטרי ואני מרגישה כאילו שאני הביטחון שלו ואני אומרת לו לא ואז הוא מרגיש מופסד.הילד עובר איתי הליך גירושין שהתחיל לפני 10 חודשים
    מה אפשר לעשות במצב זה תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות במצבי כעס

הוספת תגובה

• שלוםאסנת

אודט בוקאי
    11/10/2009

מתיאורייך את התנהגות בנך בסיטואציות חברתיות נשמע אכן שהוא במצוקה, וללא ספק הליך הגירושין משפיע עליו, אך לפני שאתייחס להשפעת הגירושין כמה שאלות:ממתי החלה התנהגותו התקפנית כלפי ילדים? האם כאשר מבקר חבר בביתו הוא מתנהג באופן שונה? האם הוא תקפני גם כלפייך וכלפי אביו? מה מספרת עליו הגננת בגן בהקשר החברתי והרגשי? האם בנך מציג יכולות תואמות לבני גילו מבחינה שפתית/תקשורתית? האם סובל מרגישות תחושתית כל שהי?

לגבי הגירושין-האם את ואביו דברתם עם בנך על הגירושין באופן פתוח? מה הוא יודע על כך וכיצד הוא מתבטא בקשר לזה? האם ישנם הסדרי ראייה עם אביו? האם עברתם שינויים נוספים מאז הגירושין-מעבר בית, עבודה וכו'..

חשוב מאוד לשוחח על הסיבה לגירושין עם ילדים(אמא ואבא לא הסתדרו/לא היה לנו טוב ביחד/כבר לא אוהבים וכו'..), מאחר שברוב הפעמים ילדים מסבירים לעצמם את העילה לגירושין בהיותם ילדים רעים, וחשים אשמים על כך. חשוב להקפיד על קשר יציב ורציף עם האב, על מנת לא ללבות את תחושת הדחייה והנטישה שבמילא מתלווה לתהליך גירושין.

מבחינת מה לעשות כאשר בנך נוהג באלימות מחוץ לבית, מאוד חשוב להקדים ולומר לו לפני הבילוי , שהבילוי יימשך כל עוד יתנהג יפה-אם יכה חבר, תאלצו ללכת הבייתה. חשוב לא לאלץ את בנך בייחוד בתקופה ככ רגישה, לחלוק את המשחקים שלו עם חברים(ודאי שלא עם ילדים שאינו מכיר), בייחוד לא משחקים שמשמעותים עבורו. מבחינתו הוא עבר שבר באמון שלו בעולם כמקום בטוח, ואין סיבה שהוא יבטח באחרים ויחלוק איתם רכוש בשלב זה. העולם נחווה עבורו כתקפני ומאיים ולכן הוא מקדים ותוקף כסוג של הגנה.
    לגבי הגן, חשוב ליידע את צוות הגן על המצב בבית אם טרם יידעתם, על מנת שיוכלו להבין את התנהגויות בנך בהקשר המתאים ולסייע לו בהתאם.
    אני בהחלט ממליצה לך להיות בליווי מקצועי במהלך הגירושין, גם לעצמך כסוג של תמיכה והדרכה, ולשקול ליווי עבור בנך-בהתאם למצבו הרגשי בהמשך.

בברכה
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו