מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בוכה כשאבא לוקח אותהיערית30/09/2009
יש לנו בת,בת כמעט שנתיים בתקופה האחרונה היא לא מוכנה לעזוב אותי וללכת לאביה,זה תמיד מלווה בבכי והתנגדות עזה. אציין שגם כשאבא לוקח אותה מהכגן היא בוכה ונצמדת לגננת.
בעלי עובד שעות רבות,האם זה מה שמשפיע?בעלי מקבל את זה מאד קשה,הוא ממש פגוע. מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יערית
אודט בוקאי08/10/2009איני יודעת מה הסיבה לכך שבתך "דוחה" את קרבת אביה(האם מאז ומתמיד היה כך?האם את סבורה ש"אין לו גישה נכונה"?האם בעבר בילה איתה יותר שעות וכעת חל שינוי והיא מוחא על כך?), מה שבטוח הוא שככל שהוא יבטא יותר פגיעות מהתנהגותה(האם הוא כועס עליה בשל כך? מפגין עצב?בהלה?עצבנות?דוחה אותה בחזרה?), שפירושה האשמה של בתך בהתנהגות לא הולמת ופוגענית, כך הוא יחזק את התנהגותה זו. לכן חשוב שקודם כל בעלך יפתח סוג של עמידות לתגובה זו של בתך כלפיו ויכיל אותה ככל שניתן ולא ייטע בה תחושות אשם על תחושותיה הלגיטימיות(גם אם קשות עבורו) שמתעוררות בה ביחס אליו. למשל, הוא יכול לומר לה "חבל לי שאת לא רוצה לבוא אליי עכשיו, אני מאוד התגעגעתי אלייך היום ומאוד הייתי רוצה לשחק איתך , אולי עוד מעט את גם תרצי. אני בינתיים מחכה, אני לא מתייאש/מוותר עלייך". לך יש תפקיד מאוד חשוב במקביל, שיכול לעזור לך לקרב ביניהם(האם באופן בלתי מודע גם את כועסת על בעלך על השעות המעטות שמבלה איתה/אתכן, ואולי מרגישה שזה מה שמגיע לו כתגובה?)למשל, כאשר בתך מסרבת ללכת לאביה, חשוב שתגידי "אולי את כועסת על אבא והיית רוצה שיבלה איתך יותר?אבא עובד קשה והיה מאוד רוצה להיות יותר איתך..הוא התגעגע אלייך כל היום (האם זה נכון להרגשתך?) בשבת נבלה כולנו יחד ותוכלי להיות יותר עם אבא וכו'..
אם את למדת להכיר אותה יותר טוב, מה ואיך היא אוהבת, באוכל, במשחק, עזרי לו והנחי אותו. עם זאת, תני לו גם להציע רעיונות משלו ושבחי אותו כאשר הוא מצליח, על מנת שגם הוא ירכוש בטחון מולה ולא ירגיש שמכתיבים לו.
אם את מרגישה שמדובר בקושי עמוק יותר והדפוס הולך ומחריף, רצוי לפנות לייעוץ. קשר של אב ובתו הוא קשר מאוד משמעותי המשפיע על הקשרים העתידיים של הילד.
בברכה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)