מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בתי בת השנה וחודשיים מרביצהקרן02/10/2009
התינוקת שלי התחילה להרביץ לי ולבעלי (זה נשמשך כבר כחודשיים , שלושה) וזה נהייה על בסיס יום יומי - כמה פענמים היא שברה לי את המשקפיים.
ניסיתי לדבר איתה בעדינות ולהגיד לה אסור להרביץ לאמא, זה לא נעים לי, לפעמים גם צעקתי עליה אסור!!!
לפעמים התעלמתי (ניסיתי את אותה שיטה בעיקביות ואז שראיתי שזה לא יעיל ניסיתי שיטה אחת)
וזה פשוט לא עובד!! חוץ מזה שאני ממש נפגעת זה גם כואב - לחטוף מכה במשקפיים ובפנים זה ממש לא נעים.
יש לציין שאנחנו לא מרימים עליה ידיים אז אני לא מצליחה להבין מאיפה היא למדה את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד לווסת תינוקת מכה
בשמת אהרונסון03/10/2009קרן שלום,
הורים רבים נבהלים ומופתעים מתגובות כפי שתיארת, אשר עלולות להתפרש בשוגג כאלימות.
האמת היא, שפעוטות רבים, כאלו שאינם חשופים לאלימות, עשויים להגיב בדיוק כך בשלב הטרום מילולי. בד"כ זהו ביטוי של כעס או תסכול (נניח שלא קיבלה את שרצתה), ולפעמים זוהי בדיקה של ההשפעה שלה על הסביבה ("מעניין איך תגיב אמא כשאעשה את זה..."). אצל גדולים יותר זוהי הזמנה להצבת גבולות על ידי ההורים. אני מסכימה איתך- כאשר נגרם נזק לרכוש וסתם כאב פיזי, זהו הסמן להתנהגות לא תואמת, ויש מקום להתערב ולהרחיב את אופני התגובה שלה. תפקיד ההורים הוא לאפשר ביטוי של קשת של רגשות, כולל שליליים- אני כועסת/ מאוכזבת/ עצובה וכו'. מנגד- תפקיד ההורים הוא גם לעצור תוקפנות פיזית, שלה או כלפיה.
ראשית, כדאי לשים לב, מתוך ההיכרות איתה במצבי יומיום, מתי מגיבה כך (בתגובה לאילו מצבים, מילים וכו'). כך תוכלי לצפות את זה מגיע...שנית, מעבר למילים החשובות הנותנות לגטימציה לתחושת התסכול שלה, אך אוסרות להרביץ (את כועסת אבל אסור להרביץ, אני לא מרשה לך להרביץ, לא נעים וכו') ובמקביל, חשוב לבלום את המכה בצורה של התנגדות לא אלימה. כלומר לעצור את היד המורמת לעבר הפנים ובמקביל לתת מילים לרגשות שלה ולמה שרוצה. השימוש במילים ושפה חשובים אמנם כבר מגיל צעיר, אך אין כמו מעשים כדי לקבוע מציאות וגבול ברור למותר ואסור. חשוב לתת שבחים מילוליים רבים והתפעלות לנוכח כל ביטוי רגשי תואם שלה, בשפה או בתנועת יד, אשר ילמד אותה את הדרכים שבהם כדאי לה להתבטא על מנת להיות מובנת.
אם תגיבי כך בעקביות , לאורך זמן (מדובר על שבועות וחודשים ולכן סבלנות) היא תפנים ותבטא תגובות תואמות יותר.
שיהיה בהצלחה וחג שמח,
בשמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
קרן03/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)