מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה ,האם נכון??מיטל03/10/2009
בנותיי בנות השנה וחצי מבינות מה זה פיפי וקקי. שאני הולכת לשירותים הן מייד אומרות לי... פיפי.
לפני שהן מתקלחות הן מסתובות עירומות בבית ואבא שלהן לימד אותן מה פיפי וקקי... הוא אומר נו תעשי פיפי .... ואז היא עומדת ועושה ומייד מצביעה ואומרת פיפי.
גם קקי לפעמים היא עושה ברצפה רצה אליי ואומרת קקי ומצביעה.
זה נותן לי להבין שהן מבינות.
האם כדאי לנסות לגמול אותן בגיל זה??? ( למרות ששמעתי שבגיל זה עדיין לא כדאי ).
או אולי לא לגמול ולצפות שיהיו בלי חיתול, אלא שהן עירומות להסביר להן שעושים בסיר ולנסות ללמד אותן כבר מעכשיו.
מה דעתך???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמע נכון מאוד
אילנית06/10/2009שלום לך,
תקראי מאמרים של דפנה תייר שבפירוש מעודדת גמילה בגיל מוקדם, למרות שרוב אנשי המקצוע טוענים שיש להמתין לגיל מאוחר יותר. גם הבן שלי בן שנה וחצי והתחלתי איתו ונראה לי שזה דווקא הולך טוב.
בהצלחה ומועדים לשמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתולים בגיל צעיר
מיכל דביר קורן06/10/2009שלום מיטל,
הגישה לדחות את הגמילה לגיל שנתיים וחצי-שלוש הפכה רווחת מאז השימוש האינטנסיבי בטיטולים חד-פעמיים, אבל בעבר, וגם בהווה בתרבויות מסוימות, מקובל לגמול פעוטות בגיל צעיר הרבה יותר, למשל שנה וחצי. הסימנים שאת מתארת הם אכן עיניין מוגבר שלהן בנושא, ויתכן כי ניתן להתחיל לאמן אותן בנושא. גמילה היא בעצם אימון לניקיון, הליך למידה לכל דבר שנמצא באחריות ההורים ובהדרגה עובר אל הילדים. שימי לב שחשוב להקפיד על מסר אחיד בגמילה - אם הן מצופות להשתמש בסיר/ישבנון, עלייך להסיר את הטיטול לזמנים ממושכים ולא רק "כשיש זמן", ומומלץ להקדיש מספר ימים לשם כך (וכמובן מדובר בגמילת יום בלבד ולא בגמילת לילה).
מדברייך אני מבינה שמדובר בתאומות: חשוב לשים לב לקצב האישי של כל אחת מהן ולא לצפות שהן יעשו את אותם צעדים באותו זמן.
אני מזמינה אותך לקרוא דיונים קודמים בפורום שלנו שעוסקים בתהליך הגמילה.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)