שואלת שוב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שואלת שוב
    שני
    07/10/2009

אני אם חד הורית. יש לי תינוק בן שנה וחודש. אני אוהבת אותו אהבת אין קץ. העניין הוא שהוא כל הזמן איתי. בינתיים לא במעון. אנחנו עושים הכל ביחד והדמות היחידה שהוא קשור אליה זו אני. אנחנו מתגוררים אצל אימי ואחי הגדול גר פה גם.

דא עקא שהתינוק לא מוכן להיות עם אף אחד - עם אמא שלי ואחי כן - אבל לא עם זרים או אנשים שמכיר/לא מכיר. רוצה רק אותי. לעיתים אני לא יכולה אפילו ללכת לשירותים כי הוא מתחיל לבכות! זה די מעיק עלי כי אינני רוצה להפוך אותו לתלותי/פחדן.

אני מודה ומתוודה - הוא ישן לידי ואני נהנית מזה. אני פשוט חולהההה עליו ועם זאת אינני רוצה לעכב את התפתחותו או לעכב את עצמאותו.

מה לדעתך עליי לעשות? מבחינת התפתחות גופנית/מוטורית וכדומה הכל אצלו בסדר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שואלת שוב

הוספת תגובה

• צרכי תלות ועצמאות בגיל הרך

אודט בוקאי
    08/10/2009

שלום שני
    הכנות שלך נגעה ללבי ואני חושבת שטוב שבשלב מוקדם כזה באמהות שלך את מסוגלת לבצע הפרדה בין הצרכים שלך-ההנאה משינה משותפת עם בנך, לבין הצורך של בנך-לפתח קשרים עם אחרים, לפתח עצמאות ובטחון ביכולות שלו, נפרדות וכו'. תהליך הנפרדות של ילד מאמו ולהיפך, נמשך לאורך כל החיים במינונים שונים ובהיבטים שונים. במשפחות חד הוריות, על אחת כמה וכמה, תהליך זה הוא מורכב יותר מאחר שקיימת תלות אובייקטיבית הדדית של ההורה והילד. לכן, חשוב שיהיה גורם שלישי שיסייע ב"הרחקה" בדיאדה אם-ילד. נשמע שאת ובנך נשארתם בשלב הראשוני הינקותי בו יש תלות מוחלטת של התינוק באם בהיותו חסר ישע. התלות היא מצד אחד נעימה ומצד שני מתחילה להפריע-גם לך כאשר את זקוקה לפרטיות, וגם לבנך-שנמצא בשלב התפתחותי שונה מאשר בתחילת חייו, והוא בעל יכולות אחרות-מפתח עצמאות מוטורית ומילולית. בנך לומד על עצמו מתוך הקשר שלכם- ככל שהקשר הדוק יותר, כך הוא לומד על עצמו כי הוא יצור תלותי שלא יכול להשען על אחרים או על עצמו ולהסתדר מלבד כאשר את נוכחת בסביבה-קרוב קרוב.
    לכן, חשוב מאוד שכן תמצאי עבורו מסגרת חוץ ביתית. על מנת לבצע את המעבר בהדרגה, אולי כדאי בשלב ראשון להכניסו למשפחתון שהוא מסגרת קטנה יותר. אולי למספר שעות מצומצם-עד הצהריים. במקביל, חשוב שגם את תמשיכי לפתח את עצמך מבחינת תחומי עניין וקריירה, על מנת שתוכלי להתמלא ממקורות נוספים בנוסף להתמלאות שלך מהאמהות,שהיא אמנם מבורכת ונפלאה, אך אינה מאפשרת לך לחיות כסובייקט-אדם עם צרכים משלו ולא רק אובייקט-אדם שעומד לרשות צרכיו של האחר. התפתחות זו חשובה ביותר גם לך אבל גם להתפתחות של בנך-ההבנה שיש לך צרכים משלך שאינם הצרכים שלו-היא משמעותית ביותר לצורך ההתפתחות הרגשית והחברתיית שלו. אני חושבת על העובדה שאת מתגוררת בבית אמך, ועל הדרך שיש לך על מנת לפרוש כנפיים בעצמך ולבסס עצמאות משלך-הדברים תלויים אחד בשני. חשבי על דברים שאת חונכת עליהם כילדה, מה עזר לך להיות עצמאית ומה הפריע לך.
    אני מאוד ממליצה לך לחפש קבוצה של אמהות צעירות, דרכן תוכלי להתלבט בלכ מיני נושאים בגידול ילדים, ולפתח בעצמך את האני המאמין שלך בחינוך של בנך. כבר בפנייה שלך לפורום זה התחלת בכך-בהיותך מודעת להשלכות של התנהלותך כאם על התפתחותו של בנך.

אוכל להפנות אותך בהתאם לצורך.
    בהצלחה!!
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך על תשובה מפורטת ומושקעת!!!

שני
    11/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו