גמילה מחיתול בן 3.5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתול בן 3.5
    סנדרה
    08/10/2009

שלום,
    בבני בן 3.5 וכבר כמה חודשים הוא הולך לשירותים בבית, אך בגן ובלילה הוא עדיין עם חיתול. לפעמים יש פספוסים. לא מבקש חיתול יותר.

מאתמול הורדתי לו חיתול גם בגן וגם בלילה. עדיין עושה פיפי במכנסיים ובלילה פעם אחד.
    בנוסף,אני גם צפויה ללדת בינואר.

האם אני עושה נכון? ופשוט לחכות עד שזה יגיע לו לבד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתול בן 3.5

הוספת תגובה

• פיספוסים

בשמת אהרונסון
    11/10/2009

שלום סנדרה,

תחושת הנחיצות להשלים את הגמילה טרם לידת התינוק החדש מובנת בהחלט. להורים אכן תפקיד מרכזי בחינוך לניקיון, ונשמע שזהו הזמן הנכון לעזור לו לבסס את הגמילה .
    חשוב לבחון מתי ובאילו נסיבות מפספס בפיפי: האם נוטה לשקוע במשחק ודוחה את ההגעה לשירותים? האם אומר כאשר מרטיב ומבקש להחליף בגדיו? האם מרטיב בעיקר בגן וכיצד מתייחס לזה שם? מי לוקח אותו לשירותים שם? אני מבינה מדבריך שלעיתים מפספס בפיפי, ושקקי עושה באסלה. הייתי מתמקדת קודם כל במניעת הרטבה ביום ודוחה בינתיים את גמילת הלילה: חשוב מאוד שבגן יזכירו לו / יקחו אותו לשירותים באופן קבוע, נניח מדי שעה, ובמיוחד כרבע-חצי שעה לאחר הארוחה. תוך כדי כך ללמד אותו לפנות לגננות ולבקש עזרתן כאשר מרגיש צורך להתפנות. ילדים רבים מפספסים כאשר שוקעים במשחק ומתקשים להיפרד ממנו לטובת הליכה לשירותים. לכן חשוב שצוות הגן יהיה ערני ובמקרה הצורך יפסיק אותו במהלך משחק כדי לגשת לשירותים. כדאי לנהוג בצורה דומה גם בבית. כמובן שעל כל הצלחה בשירותים משבחים ומחזקים במילות עידוד.
    לאחר שגמילת היום תתבסס, ילמד לזהות בצורה ברורה את הצורך במתן שתן, ידווח עליו ויגש למקום הנכון באופן עצמאי, צפוי שהפיספוסים יתמעטו. לרוב גמילת לילה מופיעה זמן מה לאחר שגמול ביום. איך יודעים? אם החיתול יבש בבוקר, מורידים. אצל חלק מהילדים המערכת הפיזיולוגית מבשילה לאיטה רק סביב גיל 4, ולכן ישנם כאלו (בעיקר בנים), אשר נגמלים סופית בלילה רק בגיל זה.
    שיהיה בהצלחה רבה ובשעה טובה,
    בשמת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו