תלות כתוצאה מתהליך גמילה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תלות כתוצאה מתהליך גמילה?
    אילנית
    08/10/2009

בני בן שנה וחצי ובשבוע + האחרונים אני שמה לב לכך שהוא צריך אותי יותר מהרגיל. בוכה אם אבא שלו לוקח אותו למקלחת או יוצא איתו לגן שעשועים בלעדי הוא מחפש אותי ביציאה לוודא שגם אני באה. אמנם זה לא מגיע לרמות של היסטריה כי בסה"כ הוא נהנה עם אבא והוא תמיד נרגע אחרי מספר דקות, אבל יש שוני בהתנהגות שלו ובהיקשרות שלו אלי. בעלי פחות מרגיש בזאת, אבל לי זה ממש ברור. זה גם קורה כשהוא ואני לבד בבית.לדוגמא: הוא בוכה אם הוא לא רואה או יודע איפה אני, אם נכנסתי לשירותים הוא צריך לדעת שאני שם.
    אציין כי הוא עוד לא הולך לשום מסגרת, אלא איתי בבית. הוא ילד מקסים ונבון מאוד ואין שום סיבה נראית לעין שיכולה לגרום לו להזדקק לי מעבר לרגיל.
    השינוי היחיד שהתחיל לאחרונה הוא התחלה של גמילה מחיתולים, אם כי רק היום הורדנו את הטיטול לגמרי בפעם הראשונה. עד עכשיו לקחתי אותו לשירותים כשראיתי שהוא עושה קקי וגם אני וגם אביו החמאנו לו מאוד כל פעם שיצא בשירותים ואם יצא בטיטול הסברתי לו שהוא צריך לומר לי שיש לו קקי שאקח אותו לשירותים (הוא עוד לא מדבר, אבל מביע את עצמו מצויין ואפשר להבין ממנו מה הוא צריך). ובכל מקרה לקחתי אותו כדי שאם יש לו עוד שיצא בשירותים וחוץ מזה גם זרקנו את הקקי שהיה בחיתול לשירותים, אמרנו יפה באי באי והורדנו מים.
    האם זה יכול לגרום לתלות הפתאומית והדי מוזרה הזו ואם לא מה עוד יכול לגרום לכך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תלות כתוצאה מתהליך גמילה?

הוספת תגובה

• לאילנית

בשמת אהרונסון
    11/10/2009

שלום אילנית,

על פי המידע בו שיתפת, הקשר בין הופעה של תלות חזקה בך כעת לבין התחלה של תהליך גמילה הוא אכן לא חד משמעי וברור. על כן אוכל לשער באופן כללי בשני כיוונים:
    ראשית, באופן נורמטיבי צפוי שבגיל שנה וחצי חרדת הזרים תמצא בשיאה (כלומר העדפה ברורה ותלות גדולה בדמויות המטפלות לעומת חרדה גבוהה מפני דמויות אחרות). אני מבינה שהוא שוהה בבית בחברתך יותר מאשר ששוהה עם אביו ועל כן בתקופה זו את המטפלת העיקרית בו...
    בהשערה נוספת , יתכן קשר עקיף לתהליך הגמילה שעובר: יתכן שבמקרה שלו ובגילו הצעיר, תהליך הגמילה על תכתיביו הפיזיולוגיים והנפשיים יוצר מתח וחרדה שמבטא בהיצמדות. מערכת פיזיולוגית שאינה בשלה עדיין, דרישות חיצוניות שאינן מותאמות לה, הדרישה ממנו לקשר בין תחושה גופנית לפעולה פיזית ולדווח עליה לסביבה בהעדר שפה מפותחת וכו', כל אלו עלולים ליצור מתח רב מהרגיל כאשר תהליך הגמילה אינו במקומו. לא הרחבת על תהליך הגמילה- מי יזם- אתם/הוא? כיצד מגיב לגמילה, כיצד זיהיתם שהוא בשל לכך וכו', אך כדאי לעקוב כיצד מתקדם התהליך והאם הוא מותאם בתזמון שלו ליכולותיו של הילד. בשלות לגמילה הכרחית להשלמת התהליך. במידה שאין התקדמות בטווח הקרוב (שבוע-10 ימים) זוהי אינדיקציה לכך שהוא אינו בשל עדיין לגמילה. אם זה המקרה, כדאי לשקול לדחות אותה לאביב הבא, מאשר ליצור מתח מיותר אצלו, המלווה בדאגה ובתסכול אצלכם ההורים.
    בהצלחה רבה בכל מקרה,
    בשמת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו