מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שואלת שובאוסנת11/10/2009
יש לי בן מקסים בן 3.5 הוא ממש מלאך וילד טוב
אני זקוקה ליעוץ בהתמודדות איתו בדבר אחד בזמן שהוא נמצא בחברת ילדים אחרים במתקני משחקים או בגימבורי הוא מזיז ודוחף ילדים אחרים מבלי שיעשו לוכלום אפילו לא דיבור אם מישהו מתקרב לקחת חפץ משחק הוא ישר צועק עליו מתחיל להרביץ בטון מאוד גבוהה גם מתוך בכי הוא בוכה וצועק כאילו עשו לו את הדבר הכי נורא והכי כואב הוא מתנהג כך לא משנה באיזה גיל הילד אפילו לתינוק הוא מרביץ או לבת אני מסבירה לו בבית שאני לא מסכימה שהוא ירביץ שזה כואב ולא נעים להרביץ בני אדם וזה לא עוזר הוא לא עושה זאת מתוך זה שחסר לו משחקים זה נראה לי שהוא חושב שהכל שלו למרות הסבר שזה של כולם והם בסך הכל רוצים לשחק איתך
בזמן שזה קורה הוא נמצא בעולם של כעס ועצבים ואי אפשר לדבר איתו אם אני אומרת לו באותו זמן שהוא רב עם הילד שאני לא מסכימה שהוא ירביץ הוא מיד בוכה בכי הסטרי ואני מרגישה כאילו שאני הביטחון שלו ואני אומרת לו לא ואז הוא מרגיש מופסד.הילד עובר איתי הליך גירושין שהתחיל לפני 10 חודשים
מה אפשר לעשות במצב זה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות אלימות במהלך משבר
מיכל דביר קורן13/10/2009שלום אסנת,
כשקראתי את הודעתך חשבתי שעוצמת הכעס של בנך אינה מותאמת לחומרה של האירועים שאת מתארת, ועל כן הנחתי שהוא בוודאי כועס על משהו אחר, גדול ומשמעותי יותר, ואכן לסיום פנייתך כתבת מה הוא כנראה הדבר.....אומנם זוהי רק השערה, אך אני מניחה שהתנהגותו של בנך קשורה בקשר ישיר לפרידת הוריו.
התמודדות חברתית מאלצת ילדים להצליח לקחת בחשבון את האחרים, להתחשב בצרכים של אחרים ולוותר על מה שחשוב להם באותו רגע. זה יכול להיות תור למגלשה, מאבק על חפץ אהוב או רצון להפגין כוח על פני אחרים. התמודדות זו דורשת כוחות ומחייבת מידת מה של יכולת נפרדות מההורים. בנך שחווה כיום תהליך גירושים שמטלטל את כל עולמו ואת רשת הביטחון שלו, מגיב כיום בכעס כלפי אחרים לא בגלל שהוא כועס עליהם, אלא בגלל שהוא לא מצליח לשלוט ברגשותיו ובדחפיו, בגלל שהוא מוטרד מחוויות אחרות ולא מצליח להתפנות, ואולי גם בגלל שהוא בעצם כועס על הוריו אבל מפחד לבטא את זה, ועל כן כועס 'במקום זה ' על ילדים אחרים.
בנך מתנהג 'כמלאך' וילד טוב ומקפיד שלא להרגיז אותך בבית (ומה לגבי התנהגותו אצל האב?), אבל הרגשות השליליים - כעס, תסכול, תוקפנות, שלו באים לידי ביטוי מחוץ לבית ופוגעים ביכולתו ליצור אינטראקציה עם אחרים. התנהגות תוקפנית מאוד מאפיינת ילדים צעירים שמגיבים למשבר במשפחה, ובוודאי כשמדובר בהליך גירושין ממושך שבוודאי רווי כעסים ומתח (ומה לגבי אלימות?).
חשוב מאוד לבדוק עם הגננת שלו האם היא ערה להתנהגות הזו גם בגן, או שזוהי התנהגות שמופיעה רק איתך בשעות אחר הצהרים. כמו כן, חשוב להתבונן על הבטים נוספים בהתפתחות שלו - האם העובדה שקשה לו להתחשב באחרים משפיעה גם על הרגלי המשחק שלו? על ההתפתחות השפתית או הקוגניטיבית? לילדים קשה לבטא את הרגשות שלהם ולכן הרבה פעמים הם 'מתנהגים' אותם - בהתנהגות שלו הוא מראה לנו שהוא כועס, והוא רוצה להפגין שליטה וכוח כאשר אינו מצליח לשלוט ולהשתלט על כל השינויים שבמשפחה.
מכיון שליחסים החברתיים בגיל הרך יש ערך רב ולהם תרומה משמעותית להמשך ההתפתחות הרגשית והחברתית של ילדים, אני ממליצה לך מאוד לפנות לעזרה מקצועית עבור בנך אשר תאפשר לו ליווי ותמיכה בתקופה קשה זו, והדרכה מקצועית עבורך כיצד לנהוג במקרים אלו.
בהצלחה רבה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)