מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקשרות בטוחה?נעמית14/10/2009
שלום, אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון,
בני בן תשעה חודשים בקרוב. אחרי הלידה הרגשתי קושי רב וחרדה ולכן הפסקתי להניק לאחר חודש ולקחת תרופות נוגדות חרדה. בנוסף, הייתה לי מטפלת במשך חצי שנה שעזרה לי כמעט יום יום לטפל בו משום שאין לי משפחה שגרה קרוב אלי. כיום הילד הולך לפעוטון קטן ונחמד ולרוב נראה שטוב לו שם. כאשר אני באה לקחת אותו הוא בדרך כלל מחייך אליי ולעיתים גם נראה ממש שמח לראותי.מצד שני הוא שמח לראות עוד אנשים שהוא מכיר. בנוסף, לא נראה שהוא חושש מזרים או מפחד להיפרד ממני. האם זה אומר משהו על ההתקשרות בינינו? האם עצם זה שהייתה לי עזרה בתחילת הדרך "פוגעת" באיכות הקשר שלי עם בני? איך יודעים אם ההתקשרות בינינו טובה?אני שואלת כי התחילו לי ספקות ואולי כדאי שאני אפנה לייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נעמית
אודט בוקאי17/10/2009אכן הגעת לפורום הנכון.
קשה לענות על שאלה כה משמעותית בנושא התקשרות, באמצעות תיאור קצר, למרות שתיאורך מתמקד בנקודות מאוד רלוונטיות. ברמת העקרון, הייתי רוצה לומר לך שתלכי אחרי האינטואיציה שלך, אם הנושא מעסיק אותך ואם יש לך ספקות לגבי טיב ההתקשרות שלך עם בנך, כנראה שיש להן בסיס כלשהו ולא "המצאת" אותן לכן כדאי וחשוב לברר אותן בעזרת גורם מקצועי. יתכן שדווקא פנייה לייעוץ תרגיע אותך ותאפשר לך להיות פנויה ובטוחה יותר באמהות שלך ובקשר שלך עם בנך. אחד הדברים שתוכלי לברר באמצעות ייעוץ הוא מהו מקור החרדה שהתעורר בך מיד עם הולדת בנך עד כדיי כך שנזקקת להרגעה תרופתית. נדרש כאן ידע נרחב נוסף שלא ניתן לפרט על גבי הפורום לגבי ההסטוריה שקדמה להחלטה להביא ילד לעולם, המערכת הזוגית אליה נכנס התינוק וכו'..
נושא ההתקשרות הוא נושא רחב, ואוכל רק לומר לך שקיימת העברה בין דורית בדפוסי ההתקשרות, כך שלעתים קרובות, הקשר של אם עם אמה בילדותה, משפיע על איכות הקשר שיווצר בבוא היום עם ילדיה שלה. זה עדיין לא אומר שאם הייתה התקשרות לא בטוחה לאם בעברה, בהכרח תווצר כזו עם ילדיה, אך זה מגביר את הסיכוי לכך.
מודעות לכך יכולה בשלבים כה מוקדמים של הקשר למנוע את העברת הפתולוגיה בקשר, אם הייתה קיימת.
לגבי שאלתך אם הכנסת מטפלת בשלב מוקדם פגעה בקשר שלך עם בנך, תלוי כיצד חווית את המעורבות שלה בחייכם, האם אפשרה לבטחונך כאם להתחזק או שדווקא נוכחותה גרמה לתחושת חוסר ערך שלך כאם? האם למרות נוכחותה השארת לעצמך תפקידים חשובים כגון הרגעה של בנך בעת מצוקה, משחק והנאה משותף עמו? האם את חשה שאת מכירה את בנך והרגליו? האם את מזהה מתי הוא רעב/עייף/עצוב? התקשרות של אם ותינוקה בנויה מאותן סיטואציות שחוזרות על עצמן, בהן התינוק חש בטוח בכך שאמו תדע לפרש את צרכיו/מאוויו ומצוקותיו ותעזור לו להגיע למצבי רגיעה. האם ההזדקקות של בנך בך מלחיצה אותך או גורמת לך לחוש משמעותית עבורו ומגייסת אותך לעזרתו? ולסיום-האם את חשה שאת נהנית משהייה משותפת במחיצת בנך?
בנך נמצא כעת בשלב תקשורתי בו הוא מסוגל להביע את העדפתו למטפל זה או אחר באמצעות מחוות כגון-חיוך, הושטת ידיים, התרפקות וכו'.. עם זאת , העובדה שהוא שמח ללכת לאנשים נוספים מלבדך אינה מעידה בהכרח על בעייה בהתקשרות.
כאמור, איני יכולה לחוות דעה לגבי טיב ההתקשרות שלך עם בנך, אני רק יכולה לומר כי פנייה שלך לייעוץ יכולה מאוד לחזק את בטחונך כאם וככל שתקדימי כך ייטב לשניכם.
אם תרצי, אוכל להפנות אותך לאחת ממרפאות הינקות ברחבי הארץ, אשר נותנות מענה הן באבחנה והן בטיפול של חיזוק הקשר הדיאדי אם -ילד, בהתאם לצורך.
בברכה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)