מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קליטה בגן חדש והולדת אחותיג17/10/2009
שלום!
בתחילת אוקטובר עברנו לעיר אחרת, ובני הבכור בן 3.3 התחיל קליטה בגן עיריה חדש. ב-11.10 ילדתי תינוקת (שבועיים לפני תל"מ).
בני ילד מאד נבון, לדברי הגננת בגן פרטי קודם - התפתחותו השכלית כבן 4 לפחות (לדבריה ב-6 שנים שקיים הגן רק הוא וילד נוסף אחד היו מפותחים שכלית באופן יוצא דופן).
הילד נמצא בגן מגיל 1.3 שנים, בגן קודם (שהיה מצויין ושבסוף היום הוא לא רצה ללכת הביתה) בסביבות גיל שנתיים היה בוכה בבוקר ולא רצה שאני אלך. אז הסברתי לו שלאמא בעבודה יש דוד מנהל שיכול לפטר אותה אם תאחר, ואז לא יהיה לנו כסף לקנות אוכל ולא יהיה איפה לגור, אז נצטרך לישון ברחוב ולאכול דשא. מאז הוא מסכים להיכנס לגן בהבנה.
כרגע אני בחופשת לידה. הילד שאל מספר פעמים מתי אני חוזרת לעבודה. וההתלבטות שלי מה להגיד לו?
שכן אם ידע שאני בבית עם תינוקת - יבקש להישאר איתי. מצד שני אם אגיד שתינוקת בגן לתינוקות - זה גם שקר וגם שלא ידאג לה כי הוא קיבל אותה מאד יפה בינתיים.
בינתיים אמרתי שהולכים לבי"ח בבוקר שרופא יבדוק שהיא בריאה (זאת האמת - בדיקת צהבת ילודים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התסגלות לתינוקת חדשה בבית
מיכל דביר קורן19/10/2009שלום יג,
ילדים נבונים שואלים לא פעם שאלות ולא מסתפקים בתשובות שגרתיות. זה גורם להורים להיות מאוד יצירתיים בהסבר ולנסות להרגיע את הילדים, ואולי גם את עצמם... מהתיאור שלך לגבי ההסברים שאת מעניקה לבנך אני מבינה שחשוב לך לתאר לו את המצב עד כמה שאת יכולה, ולהעניק לו הסבר שירגיע אותו, אבל ניסית לשמור עליו מעימות עם המציאות כפי שהיא עד כדי שקצת יצרת לעצמך, ולו, מלכודת.... הסיבה שאת הלכת לעבודה בשעתו אינה רק כדי לא לישון ברחוב ולאכול דשא, אלא גם כדי להיות בחברה של אנשים מבוגרים, לעשות משהו משמעותי שיספק אותך ולהרגיש שאת "עוד" דברים חוץ מאימא. ההסבר הזה אולי איפשר לו להיפרד ממך בגן (כי אין ברירה - הוא כמובן לא רוצה לאכול דשא), אבל לא השקיט את המצוקה שלו לגבי הפרידה ממך, ואולי אף יצר חששות אחרים....
וכעת התמונה חוזרת על עצמה: ללכת לבדיקת צהבת אין ברירה אז חייבים, אבל מה לגבי היום בו סתם תהיי בבית עם התינוקת כדי לנוח או תצאי איתה לפארק ואפילו (חלילה!) תהני מהשהות איתה?!
נשמע לי שאת אומרת לו את האמת, אבל רק את האמת שנוח להשמיע, ולא את התמונה עצמה, למרות שהיא, לטווח הארוך, הרבה יותר פשוטה להתמודדות: אימא לא הולכת לעבודה עכשיו כי יש לה תינוקת קטנה לטפל בה, וגם כשאתה היית קטנטן אימא נשארה איתך בבית, עד שכבר יכולת ללכת ולדבר ולהנות עם הילדים בגן.
אני מזמינה אותך לקרוא דיונים קודמים בפורום שלנו העוסקים בהתמודדות עם תינוק חדש במשפחה.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)