התנהגות פעוט בעקבות הולדת אחות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות פעוט בעקבות הולדת אחות
    לאה
    19/10/2009

שלום,

בני בן 2.3 . נולדה לו אחות לפני שבועיים. נמצא במסגרת גן חדש (היה קודם בגן אחר).
    לפני הלידה וגם כיום הכנתי אותו לקראת האחות: הראתי לו תינוקות, אלבום תמונות שלו כשהיה תינוק, אני מסבירה לו שתינוקת בוכה הרבה כי לא יכולה לדבר וכשתגדל תהיה לו חברה, מסבירה לו את ההבדלים בינו לבינה מבחינת היכולות שלו לעומת שלה וכו'...
    הוא ילד מאוד מאוד רגיש, תובעני מבחינת תשומת הלב שלו, נבון ולמרות גילו מבין הכל וכל מה שקורה סביבו מרגיש מאוד.
    בבית החולים קיבלתי אותו והבאתי לו מתנות בשמי ובשם התינוקות לרגל מעמדו כאח גדול.
    עוד לפני הלידה ועד היום החל בהתפרצויות בכי, זורק עצמו על הריצפה, זורק צעצועים ואת המוצץ שלו בהפגנתיות גם בבית וגם בגן וגם בסביבה אחרת.
    כמובן שהוא ממשיך לקבל את אותה תשומת לב וכשחוזר מהגן משתדלת לסיים את ההנקה ולתת לו חצי שעה יחס ומשחק וכמובן שההתנהגות שלו לא מפתיעה אותי.
    שאלתי איך אני אמורה להתמודד עם זה? מה לעשות כשמשליך עצמו, בוכה וזורק דברים? האם אני אמורה להמשיך בדרך שלי מבחינת הצבת גבולות וענישה כפי שנהגתי קודם, או שעכשיו להיות איתו יותר רכה, להבליג ולתת לו להתנהג כמו שרוצה?
    עד היום ועדיין כשהתנהג בצורה לא הולמת היה מקבל עונש - סגור בחדר למספר דקות ואח"כ הייתי מוציאה אותו ומסבירה לו למה היה בעונש והשיטה הזו עובדת אצלנו. האם להמשיך לנהוג כך או שלוותר? אני מרגישה שלא נכון לוותר לו אם מתנהג בצורה לא הולמת, למשל, התנהגויות שמסכנות אותו מבחינה בטיחותית או בכלל כל התנהגות שאינה מקובלת עלינו וכן להמשיך באותו אופן כפי שנהגנו עד היום - האם זה נכון? איך להתמודד עם כל ההתנהגות שתוארה?

תודה
    לאה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התנהגות פעוט בעקבות הולדת אחות

מיכל דביר קורן
    19/10/2009

שלום לאה,
    ראשית ברכות להולדת בתך! הצטרפות תינוקת למשפחה בוודאי מעוררת שמחה והתרגשות רבה, אך בו בעת חששות ודאגה לתגובות בנך, ולמידת היכולת להיענות לשניהם יחדיו.
    אני חושבת שהתכוננת ככול הניתן וניסית להקל עליו בכל האמצעים האפשריים, אבל האמת היא שאימא פחות פנויה, התינוקת בנתיים בוכה וזקוקה לך ושהוא מגיב בהתפרצויות בכי. אני מניחה שעיקר הזעם שלו הוא על תשומת הלב שנגזלה, ועל שינוי מוקד ההתייחסות של הבית, אבל בו-בעת חשוב לזכור שהתפרצויות בכי וכעס הן חלק בלתי נפרד מהשלב ההתפתחותי בו שרוי, וזה בלי כל קשר ללידה.
    אני חושבת שכל שיטת תגובה שעמדה לרשותך בעבר תוכל לסייע גם היום, אך חשוב ללוות את העניין גם בהתייחסות הרגשית - "אתה כועס עכשיו כי אימא מניקה ולא יכולה לבוא לראות", "אתה היית רוצה גם לישון ליד אימא" וכדומה. אני לא חושבת שצריך לוותר לו על דברים שעושה, אבל חשוב שלא להיכנס איתו לעימותים רבים מידיי, ומכיוון שתדירות ההתפרצויות גדלה, הרי שיהיו דברים עליהם תצטרכי להבליג...החשוב מכל הוא לא לאפשר לו לפגוע בתינוקת.
    אני ממליצה לך לנסות לגייס את מירב העזרה שאת יכולה כדי שאחרים יהיו עם התינוקת ואת תוכלי להתפנות אליו, הרי בשלב זה אין לה כל העדפה לגבי מי מרגיע ומנחם אותה ועבורך חשוב זמן משמעותי איתו, כעת יותר מתמיד.
    וגם, את מוזמנת לקרוא דיונים קודמים שלנו בפורום המתייחסים להצטרפות של תינוק למשפחה.
    בהצלחה ומזל טוב,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו