אובססיה לאב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובססיה לאב
    מיכל
    22/10/2009

שלום רב!
    בתי בת 5. מאז שהיתה תינוקת היא פיתחה סוג של אובססיה לגבי אביה. הוא יוצא לעבודה בבוקר וחוזר בסביבות 9 בערב. אפילו כשהיא היתה ממש קטנה חיכתה לו ולא נרדמה עד שלא היה חוזר. בכתה הרבה איפה האבא והיתה מתקשרת אליו לשאול מתי יגיע. בשבת כאשר הוא בבית היא לא זזה ממנו. מבקשת שרק הוא יתן לה אוכל, ילביש אותה וכוי'. יש יום אחד בשבוע כשהוא אוסף אותה מהגן ונמצא איתה עד שאני חוזרת מעבודה. ביום הזה היא לא "מכירה" אף אחד חוץ ממנו. לא אותי ולא את הסבתא שמטפלת בה ונמצאת איתה כל יום. הילדה כל הזמן עם יד על דופק ועוקבת אחריו. אם הוא נעלם משדה הראייה שלה היא מתחילה לבכות ולחפש אותו. אציין, שהאב דווקא אבא מאוד רגוע. כמובן שהוא מאוד אוהב אותה, אבל הוא לא מהאבות שנותנים טיפול של ממש לילדים, את רוב הדברים עושה אני ואמא שלי שמאוד עוזרת.
    אם הוא חוזר מעבודה ולא ניגש אליו מייד היא בוכה, כשהוא במקלחת היא בוכה. כשהוא רואה טלויזיה היא נצמדת אליו ולא מוכנה לעשות דברים אחרים אלא רק להיות איתו. בנוסף, היא כל הזמן משתדלת לרצות אותו. אני שמה לב שבזמן שהיא איתו היא מאוד לא רגוע. היא יכולה לא לאכול, לא לישון היקר להיות צמודה אליו.כשהוא בבית בצהריים היא ישנה איתו במיטה ואם הוא קם היא מייד מתעוררת.נראה שזה קצת מוגזם ואני לא מדברת מתוך קנאה. פשוט נראה לי כי המצב הזה לא גורם לה להיות מאושרת אלא נראה כאילו מעיק עליה. מה דעתכם? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובססיה לאב

הוספת תגובה

• למיכל

בשמת אהרונסון
    24/10/2009

מיכל שלום,

אינני יודעת האם המילה "אובססיה" היא התאימה כאן, אך בהחלט נשמע שביתך כמהה לנוכחות שלו ולשהייה בחברת אביה. היא מחפשת אותו כאשר נעדר, ובמעט הזמן שנמצא בבית, משתדלת לא לוותר לרגע על נוכחותו. הבנתי מדבריך שלמעשה הם מבלים אך זמן מועט זה בחברת זו, ואביה אף "הוא לא מהאבות שנותנים טיפול של ממש לילדים". האם הכוונה היא למעורבות רגשית וכללית נמוכה מצידו ? את מזהה חרדה סביב האב, וככל הנראה לא מדובר בחרדה מפניו, אלא בחרדת פרידה כלשהי. הסיבות לכך יכולות להיות שונות, ולא ניתן אותן לברר במסגרתנו האינטרנטית. מעניין איזה ביטוי מילולי נותנת ביתך לאי נוחות שאת מתארת, האם ניתן לשוחח על העניין כדי להבין ביתר בירור את החוויה שלה?
    שווה לבדוק האם יותר שהייה משותפת שלהם, הכוללת משחק מהנה ומעורבות בטיפול היום יומי משפיעה לטובה. במידה ואין שינוי, הייתי ממליצה לכם לפנות להדרכת הורים, שכן דפוסי הקשר בין ילד להוריו בגיל הרך משליכים על אווירה ויחסים במשפחה בעתיד.

בהצלחה ובברכה,
    בשמת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו