קושי בהסתגלות למשפחתון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי בהסתגלות למשפחתון
    מיכלי
    25/10/2009

שלום!

בני היקר אורי, בן 11 חודשים, הוא תינוק מקסים, חייכן, רגוע מאוד ונוח. התפתחותו היתה עד היום בדיוק לפי הספר (זוחל על ארבע, נעמד, מקשקש, אומר יותר מ-10 מילים, יודע להביע את רצונו וכו').
    מגיל שלושה חודשים ועד גיל 10.5 חודשים אורי היה עם מטפלת בביתנו משעה 0800 עד 1530. הוא הסתדר עם המטפלת מצוין והיה קשור אליה מאוד.
    לפני כשבועיים הכנסנו אותו למשפחתון קטן עם עוד שני ילדים וגננת מנוסה מאוד. הכניסה היתה הדרגתית, בהתחלה אני אהייתי איתו, אח"כ נשאר שם לשעה בלבד ולאחר מכן במשך מספר ימים היה שם לחצאי ימים. לפני כחמישה ימים הוא החל לבלות במשפחתון יום שלם (שוב, מ-0800 עד 1530).
    חמשת הימים האלו היו קשים מאוד: בהתחלה, אורי עוד אכל וישן כמו שצריך אולם בשלושת הימים האחרונים הוא לא מוכן לאכול כמעט כלום ואף הקיא שתי ארוחות. בנוסף, הוא מתקשה להירדם וישן לפרקי זמן קצרים. גם בערב בבית, הוא לא מוכן לאכול כמעט כלום.
    בכל פעם שאני באה לקחת אותו הוא נראה ממש עצוב והיום לקח לו יותר משעה לחייך אליי פעם ראשונה (מאוד מאוד לא אופייני לו!).
    בבוקר כמובן שהוא בוכה המון כשאני עוזבת.
    יש לי מספר שאלות:
    1. האם התגובות האלו הן נורמליות? האם יכול להיות שהוא לעולם לא יתרגל לגן, ושהמצב רק יילך ויחריף?
    2. לי כמובן יש ממש ייסורי מצפון שהוא סובל, למרטת שאני משתדלת לשדר לו שהכל בסדר ושכיף בגן. גם הגננת מאוד "מרחמת" עליו ולוקחת קשה, בעיקר את עניין האוכל (היום אמרה לי שלא נתקלה בתופעה כזו מעולם). האם מדובר שתופעה חריגה כ"כ? לי נראה הגיוני שהוא מנסה לשדר את חוסר המרוצות שלו, בכל דרך, גם דרך האוכל... השאלה היא איך להגיב לזה...
    3. איך ניתן להקל עליו את המעבר?

אני קוראת ותיקה של הפורום, והוא עזר לי רבות בעבר. אשמח מאוד מאוד לכל עצה.

תודה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי בהסתגלות למשפחתון

הוספת תגובה

• הסתגלות למסגרת חוץ בייתית

מיכל דביר קורן
    28/10/2009

שלום מיכלי,
    הסתגלות למסגרת, כדרכה של הסתגלות, הינה תהליך הדרגתי ומורכב אשר עשוי לקחת זמן. העובדה שאורי הינו מטבעו פעוט רגוע ונוח מרמזת על המזג שלו ועל היכולת הכללית שלו לשאת שינויים ולשרוד אותם. ועדיין, מותר לו להתמרמר ולהגיב בכעס על המציאות החדשה.... הוא אומנם כבר רגיל להיות רחוק ממך, אבל המטפלת הייתה "חלק מהבית", שם היו החפצים המוכרים לו הקשורים לחוויות הטובות שיש לו איתכם וההורים, ובמשפחתון הסביבה שונה (האם זה בביתה של המטפלת?), הדמות חדשה - והוא בוודאי עוד "מתאבל" על אובדן הקשר עם המטפלת הקודמת, וישנם ילדים נוספים סביבו.
    מדברייך נשמע שיצרת מרחב לכניסה הדרגתית לגן, ובטוחני שווידאת היטב שמדובר במסגרת מתאימה מבחינת מרבית ההבטים (גירויים, סדר יום, ציוד, ניקיון, תזונה ועוד) ובראשם כמובן המטפלת. בגילו, עדיין מרבית "העבודה" היא שלה: האופן בו היא ניגשת אל הילדים ומתווכת את הקשר ביניהם, האופן בו היא נענית לקושי ולמצוקה שלו וכדומה. התגובה הצוננת שלו אלייך משקפת כנראה את האכזבה שלו על השינוי, והוא כנראה ימשיך לכעוס עד שיתרגל למצב החדש, וזה לגיטימי לחלוטין......
    אז מה לעשות?..... בעיקר להמתין בסבלנות, להקדיש לו את מיירב הזמן המשותף בבית בשעות אחר הצהריים, לדבר בטובת המטפלת והמסגרת ולתת לו את הזמן שלו. כך גם לגבי האוכל - שינוי בתזונה אופייני מאוד לתקופות הסתגלות של פעוטות. ולכן, העיקר הוא המסר, הרגשת הבטחון שאת תוכלי להעביר לו שזה בסדר להישאר בבית המטפלת, שהיא תדאג לכל צורכיו ותענה לו, שעליה ניתן לסמוך. אני מניחה שאולי במצב הזה גם לך קצת קשה להאמין שזה אפשרי אבל היכולת שלך להכיר אותה ולהתרשם כמובן מרכזית, ולך יש את היכולת לדעת שבעוד זמן מה הדברים ישתנו.
    שאלת האם יתכן שהוא לעולם לא יתרגל... ובכן, זה עשוי לקרות במצבים בהם המטפלת לחלוטין לא עושה את עבודתה, או במקרים של ילדים עם צרכים מיוחדים ולא זה המקרה...אז נשמי עמוק בנתיים.....
    אני שמחה לדעת שהפורום שלנו עזר לך בעבר: זה חשוב לנו שישנם קוראים מרוצים וקבועים :-)
    ואני מקווה שגם עזרתי כעת....
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה על התושובה המפורטת!

מיכלי
    29/10/2009

אני אמשיך בנתיים לחכות בסבלנות ואעדכן בהמשך.
    ושוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו