בעיות שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות שינה
    אורית
    26/10/2009

שלום רב,
    בני בן שנתיים וחודש, מעולם לא נרדם לבד במיטה. בגיל שנה בערך ניסינו לעזוב אותו בחדרו במיטת התינוק תוך שאנחנו מגיעים כל כ5 דקות להרגיע אותו אבל אחרי כ-20 דקות של בכי היסטרי הוא פשוט הצליח לקפוץ ממיטת התינוק ואחר כך פשוט לא ניסינו שוב (זה מאוד הבהיל אותנו - והעברנו אותו מיד לאחר מכן למיטת מעבר נמוכה שהוא יכול לצאת ממנה בקלות ואז פשוט אי אפשר לעשות איתו את "הטריק"הזה). היום הוא כבר ישן במיטת נוער ואני פשוט נכנסת איתו כל לילה למיטה להרדים אותו כ-15 דק' עד שהוא נרדם. הוא לא מוכן שאף אחר ירדים אותו - רק אני.
    לא תמיד זה פשוט והרבה פעמים הוא עושה צרות עד שהוא נרדם גם כשאני איתו וזה מאוד מתיש.
    מה עושים ואיך יוצאים מהמעגל של להרדים אותו כל ערב?
    אודה מאוד לתשובתכם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה

הוספת תגובה

• קשיים בהירדמות

מיכל דביר קורן
    28/10/2009

שלום אורית,
    את כתבת על בעיות שינה, אבל נדמה לי שלבנך ישנם קשיים בהרדמות ואילו לא בשינה, ולכם ישנם קשיים בהשכבה....
    בגילו נכונה ההחלטה להעבירו למיטת נוער המאפשרת מידה גדולה יותר של חופש ושל תנועה, ו-זה כולל גם את היציאה מהמיטה שלא לפי הזמנה, אבל טקס ההשכבה הוא העניין המרכזי. אין שום סיבה שאת תשכבי איתו במיטה, זה הוא שהולך לישון ולא את, ועל כן כדאי לשבת לידו על המיטה או על כסא, לאפשר זמן-מה של קריאת סיפור, שירי והתרגעות נעימה בשיחה וליטופים, ואז עלייך לצאת מהחדר. מדובר בעיניין של יצירת הרגלים, ואלו לא יווצרו לבד, עליכם להנחיל אותם ולשדר לו שזה בסדר להיות לבדו בחדר עד שנרדם. סביר שבתקופה הראשונה תאלצו להחזירו למיטה בכל פעם שהוא יוצא ממנה, אבל אם מתחילים את התהליך בשעה סבירה זה ייפסק אחרי זמן מה. השעה 20:00 היא זמן סביר בהחלט ללכת לישון בגילו.
    לצערי אני לא יכולה להבטיח שהוא לא יבכה, ואין לדעת כמה זמן עד שיחלוף, אבל נדרשת התמדה מצדכם ותמכיה בכך שזה בסדר להירדם ולישון במיטה...
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו