מתכוננים לאח לבכורה -ותוהים...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתכוננים לאח לבכורה -ותוהים...
    ורד
    27/10/2009

בתי הבכורה ,הנה בת 1.3 אמורה להיות בת 1.8 שאלד ב"ה
    בגלל גילה הצעיר ,אני מתקשה למצוא חומר קריאה כדי לדמיין את כל התגובות האפשריות,
    תרחישים ותגובות רגשיות שלה ,

כמובן ברצון להעביר לה את החוויה כחיובית ככל האפשר-ולסגל לנו נהלים בריאים בבית בכדי לא פגוע באיזון שקיים היום .

אשמח לשמוע חוויות דומות ,עצות ,וניסיון ממי שיש לה.
    יום מהמם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום ורד

אודט בוקאי
    01/11/2009

ראשית , אני מזמינה אותך לקרוא דיונים מרובים בנושא הכנה ללידת אח בפורום. החוויה הרגשית שעובר האח הבכור משותפת לכל הגילאים, פרט לעובדה שבגיל הצעיר יכולת הפעוט לבטא את החוויה במילים -מצומצמת יותר-אך בהחלט קיימת.
    אני מסכימה מאוד עם הגישה האופטימית שלך, להעביר לבתך את החוויה כחיובית-בסופו של דבר מדובר בשינוי רצוי ומבורך! עם זאת, חשוב לתת מקום גם לחששות, לקנאה הבלתי נמנעת שתגיע כלפי התינוק החדש ולכעסים שיופנו אליכם באופנים שונים, בשל החלטתכם להכניס למשפחה חבר נוסף("מה,לא מספיק להם שיש להם אותי??..").
    המשאלה שלך, "שלא ייפגע האיזון שקיים היום" במשפחה היא מובנת אך לא באמת אפשרית, מאחר שעם כניסתו של התינוק החדש, יחולו שינויים רבים במבנה המשפחה ובמעמד של כל אחד מכם-בתכם תהפוך להיות אחות בכורה,היא אמנם תרוויח רבות ממעמדה זה(זכויות יתר של גדולים/הערצה של האח הקטן כלפי כל מעשה שלה וכו'..), אך גם תפסיד את היותה "הקטנה של המשפחה", ובמקומה ייכנס "קטן" אחר. אתם ההורים תהפכו מ"זוג פלוס ילד", למשפחה של ממש...האתגר הגדול שיעמוד בפניכם הוא כיצד לחלק את תשומת הלב שלכם בין שניים, ולייצר מקום בלבכם לילד אהוב נוסף, מבלי לחוש אשמה אוטומטית כלפי הבכור..
    לצערי , אין לי המלצות לגבי ספרות להורים בנושא , יש ספרות ענפה לילדים, גם בגילאים הצעירים כמו של בתך-אשמח להמליץ לך אם תהיי מעוניינת.
    בעקרון, במהלך ההריון, חשוב לשתף את הילד על פי היכולת שלו, על העומד לקרות, גם אם נדמה שאינו מבין והוא צעיר מדי-הוא יודע ומבין בדרכו שלו וחשוב שמה שהוא מרגיש ויודע- יבוטא על ידיכם במילים. לאחר הלידה, צפויות התמודדויות אשר משתנות ממשפחה למשפחה, מילד לילד.
    ככל שההורים עוברים את השינוי באופן מסתגל וטוב, וככל שהקשר הורה-ילד לפני הלידה הוא טוב, כך צפוי הילד לעבור הסתגלות טובה למעמדו החדש במשפחה-תוכלי לחזור ולהתייעץ בהתאם לדילמות הספציפיות שיעלו בכל תקופה.
    בברכה
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו