ילדה בת 3.5 - קושי חברתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 3.5 - קושי חברתי
    נורית
    27/10/2009

ביתי בת 3.5, ילדה חכמה ונבונה מאוד. פרידות בבוקר מאוד קשה בגן, והיא אינה הולכת לחברים בלי אחד ההורים. רשמנו אותה לחוג עם חברותיה (לפחות 6 בנות שהיא מכירה) ועדיין היא לא מוכנה להשתתף, ולכן החלטנו לא ללחוץ על השתתפותה בחוג.
    מדי יום אחה"צ אני מוציאה אותה לגן שעשועים לפגוש חברים (חדשים או מוכרים) ומשתדלת ליזום מפגשים אחה"צ, אבל עדיין, המצב ללא שינוי והילדה לא נפתחת ומסרבת ללכת בלי אמא אפילו לחברות טובות אהובות ומוכרות שלה..
    איך לגרום לה להיפתח ולהיות קצת יותר פתוחה למצבים חדשים ופחות מוכרים? לפעמים נדמה לי שהיא לעולם לא תעזוב את "החיק החם שלא אמא" ואני על סף יאוש ופחד שהיא תגדל להיות ילדה בודדה בלי חברים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3.5 - קושי חברתי

הוספת תגובה

• שלום נורית

אודט בוקאי
    01/11/2009

ראשית אני רוצה לחזק אותך ביוזמות השונות שאת משקיעה על מנת לעודד את הקשרים החברתיים של בתך בשעות אחה"צ-הליכה לגן השעשועים, לחברות, לחוגים.
    עם זאת, חשוב לי לציין כי התנהגותה של בתך אינה חריגה לגילה ורצונה בליווי שלך בהליכה לחברות היא לגיטימית בהחלט, כמו גם בקשתה לנוכחות שלכם בהליכה לחוגים (האם זו הסיבה שמסרבת להשתתף?ואולי אין לה עניין בתחום שנבחר וכן תגלה עניין בתחומים אחרים אשר אותם היא תבחר?)
    חשוב מאוד שלא תתייגו את התנהגותה כקושי חברתי ותראו את היכולות שלה-לפי דברייך, יש לה חברות טובות ואהובות, סימן שהיא כן מייצרת קשרים חברתיים בזכות עצמה וזה כוח בפני עצמו!
    לשאלתך, איך לגרום לה להפתח למצבים חדשים, תשובתי היא -עם הרבה סבלנות והדרגה, הליכה בקצב שלה והענות לבקשות שלה, מבלי לתייג אותה כשונה. למשל, אם היא מבקשת שתשארי בעת בילוי אצל חברה, גם אם החברה מוכרת-השארי איתה ותני לה תחושה שתהיי שם ככל שתצטרך. רק אז, כשתרגיש בטוחה, תוכל להתחיל לוותר על נוכחותך-לא רגע לפני שתהיה מוכנה ורק כאשר היא תרגיש שהיא החליטה ולא כפו עליה החלטה. אפשר לתכנן לפני מפגש, שאת תשארי כל עוד היא תצטרך, אך גם ליידע אותה שאת מצפה ממנה שברגע שתרגיש שהיא יכולה-שתשחרר אותך ולקבוע מראש כמה זמן עד שתחזרי (בהתחלה לזמנים קצרים). מעבר לכך, אם את מרגישה שבתך מעדיפה שיבואו אליה הבייתה-כבדי את רצונה. גם באירוח חבר ישנן הזדמנויות רבות לפיתוח מיומנויות חברתיות ולבסס בטחון בקשר עם חברים, שיוכל בהמשך להיות בסיס להתארח אצל אותו חבר איתו מרגישים בטוחים.
    ככל שבתך תרגיש שהיא יכולה לסמוך עלייך שתהיי שם בשבילה ותלווי אותה לפי הקצב שלב, כך היא תפתח בטחון ביכולות שלה ותוותר בהדרגה על החיק החם שלך. מנגד-אם היא תרגיש כי היא נבחנת כל פעם ביכולת שלה להפרד ממך ולהתמודד עם מצבים חדשים מעבר ליכולתה-כך היא תצמד אלייך יותר ויותר, באופן פרדוקסלי.
    לסיום, על מנת שתוכלי להבין את החששות שלה ולעזור לה להתמודד עמם באופן מסתגל, חשוב שתיזכרי באופן בו היית את מתמודדת בילדותך עם מצבים/אנשים חדשים וכיצד את מתמודדת עמם היום-לעתים קרובות המקום בו אנו מתקשים לקבל את הקשיים של ילדינו ונבהלים מהם יתר על המידה, הוא מקום רגיש במיוחד אצלנו.

בהצלחה!
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו