גמילה מאכילה בלילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מאכילה בלילה
    לי
    30/10/2009

היי,

בני בן 4 חודשים,מתפתח יפה,ילד בריא,ניזון מתמ"ל ,שוקל 7 קילו.
    לפני כ-3 שבועות התחלתי תהליך גמילה מאכילה בלילה,אני נותנת בקבוק אחרון לקראת השעה:23:00 בתקווה שיחזיק מעמד עד 6:00 בבוקר.
    עד כה במשך 3 שבועות לא ראיתי שום שינוי לטובה,עדיין ממשיך להתעורר בכל לילה באותה שעה:3:30 ,כאשר הוא מתעורר אני לא נותנת תמ"ל ולא מים רק מוצץ,לפעמים ישר חוזר לישון לפעמים מתעורר שוב לאחר שעה,לפעמים מלווה בבכי,כל פעם משהו אחר.אני הבנתי מאמהות שניסו תהליך גמילה שזה אמור לקחת מספר ימים של בכי, להמשיך להתעקש ואז התינוק פשוט מפסיק להתעורר.
    אני לא מצליחה להבין האם יש משהו שאני עושה לא נכון מכיוון שאני יודעת או בכל אופן מרגישה שהוא לא רעב,ביום יכול להחזיק אפילו 6 שעות ללא אוכל (כלומר לא מתעורר לאוכל),לכן נראה לי יותר שזהו הרגל גם מכיוון שהוא מתעורר תמיד בין 3:30 ל-3:45 האם אני טועה? האם אני פועלת נכון?
    אשמח לעצות בנושא של גמילה מאכילה בלילה.
    המון תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מאכילה בלילה

הוספת תגובה

• גמילה מאכילת לילה

בשמת אהרונסון
    01/11/2009

לי שלום,

לא הרחבת על הסיבות שגרמו לך להחליט על גמילה מאכילה בלילה דווקא כעת.
    תינוקות רכים רבים בגיל של בנך עדיין אוכלים פעם-פעמיים בלילה, וחלקם ממשיכים בכך אפילו עד סביב גיל שנה, על אף שהדבר אינו נח להורים. עפ"י דעת חלק מהמומחים, לדוגמא ד"ר אבי שדה מאוניב' ת"א המומחה בשנת תינוקות, אין להתחיל גמילת לילה מבקבוקים לפני גיל חצי שנה עקב הצורך הפיזיולוגי במזון. קשה יהיה לקבוע בוודאות כאן מדוע בנך אינו רגוע ומתעורר בשעה קבועה. יתכן פשוט שבקבוק החלב האחרון משעה 23:00 "מחזיק" אותו לארבע-חמש שעות ואז שוב רעב. בשורה התחתונה- אם כעבור 3 שבועות של ניסיונות ליליים בנך לא הצליח להסתגל לשינוי- יתכן שהקדמת במעט והשינוי אינו מתאים לו. שתכנית הגמילה שלך אינה תואמת כרגע את צרכיו. שווה לבדוק האם בקבוק נוסף בלילה מרגיע אותו ומאפשר לך להמשיך את הלילה כמצופה (בשינה (-:...),
    במקרה כזה אפשר לדחות את הגמילה לעוד כחודשיים, ואז לשוב ולבדוק האם עומד בזה.

בהצלחה ולילה טוב!

בשמת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו