שואלת שוב - גמילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שואלת שוב - גמילה
    דנה
    03/11/2009

בתי בת שנתיים ורבע , נמצאת בבית עם מטפלת .
    כבר כמה חדשים אני מרגישה שהיא בשלה לתהליך הגמילה אך אני לא יודעת איך לעזור לה בתהליך ואפרט:
    לפני 4 חדשים עשתה פיפי בסיר פעמיים ולאחר יומיים נסענו לחופשה בחו"ל ולא רצינו להמשיך את התהליך בחו"ל .
    מאז שחזרנו היא לא עשתה שוב פיפי בסיר אלא רק יושבת עליו ולא עושה כלום ולאחרונה יושבת המון על ישבנון אך לא עושה פיפי אלא בעיקר משחקת (מורידה מים, מנגבת לעצמה , עולה ויורדת ..).
    היא גם מתעסקת המון עם נושא החיתול לאחרונה : מורידה אותו ומסתובבת בבית ערומה ואז מתאפקת ועושה פיפי רק בטיטול או באמבטיה בעת הרחצה , לא עושה פיפי על הריצפה בכלל.
    אני לא יודעת איך לעזור ולקדם אותה בתהליך , איך לגרום לה לעשות פיפי בשירותים או בסיר .
    אני לא לוחצת עליה בכלל כדי לא לגרום לה ללחץ מהנושא אך אני רוצה לעזור לה .

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שואלת שוב - גמילה

הוספת תגובה

• שלום דנה

אודט בוקאי
    08/11/2009

את בהחלט צודקת-לפי דברייך נשמע שבתך אכן מגלה עניין בגמילה וסימני בשלות טובים-מכאן והלאה ההחלטה בידיכם-אם אתם הולכים על זה או מחכים לאביב.. כאשר את מדברת על החשש ללחוץ עליה-אני הייתי מכנה זאת כחשש להיות הורים סמכותיים, אשר מחליטים להציב עבור ביתם אתגר שהם מאמינים כי היא יכולה לעמוד בו. מרגע שתחליטו לגמול אותה, מדובר בתהליך למידה ואימון לכל דבר, ומאחר ומדובר בילדה עםהתפתחות תקינה לפי תיאורך הקצר-אין סיבה שלא תצליחו בכך אם תהיו נחושים ועקביים. הבעיייתיות נוצרת כאשר הורים מגלים אמביבלנטיות לתהליך ואז הילד מבולבל ותהליך למידה שאמור להיות קצר ותכליתי-נמרח והופך להיות זירה למאבקי כוח-בייחוד בגיל שנתיים. מה שחשוב הוא שיתוף הפעולה של המטפלת, שאמורה להמשיך בתהליך שאתם תתחילו-באותו אופן עקבי וברור.
    לגבי הטכניקה-אתם מוזמנים לקרוא דיונים רבים בפורום ולהכנס לאתר של דפנה תייר.
    אם יעלו לכם שאלות ספציפיות-אשמח לענות.
    חיזקו ואימצו!
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו