מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שואלת שוב - גמילהדנה03/11/2009
בתי בת שנתיים ורבע , נמצאת בבית עם מטפלת .
כבר כמה חדשים אני מרגישה שהיא בשלה לתהליך הגמילה אך אני לא יודעת איך לעזור לה בתהליך ואפרט:
לפני 4 חדשים עשתה פיפי בסיר פעמיים ולאחר יומיים נסענו לחופשה בחו"ל ולא רצינו להמשיך את התהליך בחו"ל .
מאז שחזרנו היא לא עשתה שוב פיפי בסיר אלא רק יושבת עליו ולא עושה כלום ולאחרונה יושבת המון על ישבנון אך לא עושה פיפי אלא בעיקר משחקת (מורידה מים, מנגבת לעצמה , עולה ויורדת ..).
היא גם מתעסקת המון עם נושא החיתול לאחרונה : מורידה אותו ומסתובבת בבית ערומה ואז מתאפקת ועושה פיפי רק בטיטול או באמבטיה בעת הרחצה , לא עושה פיפי על הריצפה בכלל.
אני לא יודעת איך לעזור ולקדם אותה בתהליך , איך לגרום לה לעשות פיפי בשירותים או בסיר .
אני לא לוחצת עליה בכלל כדי לא לגרום לה ללחץ מהנושא אך אני רוצה לעזור לה .
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
אודט בוקאי08/11/2009את בהחלט צודקת-לפי דברייך נשמע שבתך אכן מגלה עניין בגמילה וסימני בשלות טובים-מכאן והלאה ההחלטה בידיכם-אם אתם הולכים על זה או מחכים לאביב.. כאשר את מדברת על החשש ללחוץ עליה-אני הייתי מכנה זאת כחשש להיות הורים סמכותיים, אשר מחליטים להציב עבור ביתם אתגר שהם מאמינים כי היא יכולה לעמוד בו. מרגע שתחליטו לגמול אותה, מדובר בתהליך למידה ואימון לכל דבר, ומאחר ומדובר בילדה עםהתפתחות תקינה לפי תיאורך הקצר-אין סיבה שלא תצליחו בכך אם תהיו נחושים ועקביים. הבעיייתיות נוצרת כאשר הורים מגלים אמביבלנטיות לתהליך ואז הילד מבולבל ותהליך למידה שאמור להיות קצר ותכליתי-נמרח והופך להיות זירה למאבקי כוח-בייחוד בגיל שנתיים. מה שחשוב הוא שיתוף הפעולה של המטפלת, שאמורה להמשיך בתהליך שאתם תתחילו-באותו אופן עקבי וברור.
לגבי הטכניקה-אתם מוזמנים לקרוא דיונים רבים בפורום ולהכנס לאתר של דפנה תייר.
אם יעלו לכם שאלות ספציפיות-אשמח לענות.
חיזקו ואימצו!
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)