בן שנתיים וחודשיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים וחודשיים
    מירב
    03/11/2009

שלום לכם
    בני בן שנתיים וחודשיים ולאחרונה התנהגותו השתנתה
    מילד שנרדם באופן עצמאי , בחודש האחרון אינו מוכן להירדם לבד, רק על הידיים של אמא כאשר הוא לא מוכן לחזור למיטה שלו אם אני מחזירה אותו למיטה ויושבת לידו ומלטפת אותו הוא בוכה וצורח כל כך ולא נרגע רק כשאני מרימה אותו הוא נרגע כשאני מחזירה אותו למיטה הוא מחזיק אותי כל כך שלא אעזוב ונאחז בי חזק ובוכה וצורח שרוצה את אמא הדבר יכול להימשך יותר משעה עם בכי קורע לב , מצד אחד הלב אומר תחזיקי אותו על הידיים אולי זה הצורך של הגיל אך מצד שני המצב יגרום לשינוי בהרגלי השינה ,מצב של הירדמות על ידיים אני רוצה למנוע, הוא גם מתעורר כמה פעמים בלילה ובוכה לאמא ורק אם אני מרימה אותו הוא נרדם עלי , תהליך זהה למה שפירטתי מתרחש גם בקימות הליליות .
    דבר נוסף שהשתנה אצלו הינו ההצמדות לאמא הוא כל הזמן רוצה בקרבתי ובוכה כמעט מכל דבר קטן
    הוא ישן איתנו בחדר מאילוצי מקום בדירה אבל בקרוב אנו מעבירים אותו לחדר משלו ומיטת נוער
    אני לא חושבת שיש לזה השפעה כי עד היום שנתו היתה עמוקה וטובה .
    מה עליי לעשות ?האם זה שלב שיעבור ועליי להחזיק אותו על הידייים או להשאיר אותו במיטה בבכי ולשבת לידו עד שירדם (ניסיתי את זה אך זה לא עובד הוא ממשיך לבכות )מה עליי לעשות ?
    יש לציין ששום דבר לא השתנה אצלנו וקיים סדר יום קבוע למדי המון תודה על התשובה מירב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים וחודשיים

הוספת תגובה

• צעדי עצמאות והחרדה הנלווית

אודט בוקאי
    09/11/2009

שלום מירב
    נראה כי בנך עובר תקופה בה הוא מפנים תובנות לגבי הקשר ביניכם-ככל שהוא רוכש יותר ויותר עצמאות ומתרחק ממך, כך גדלה ההבנה שלו לגבי הנפרדות שלו ממך ושלך ממנו, ההבנה שהוא לא שולט בך כפי שהוא דמיין לעצמו כתינוק, ולכל התהליך הזה מתלווה חרדה גדולה, שיש המכנים אותה חרדת נטישה. לא תארת היכן שוהה בנך במשך היום-האם בבית(איתך או עם מטפלת) או במסגרת חוץ ביתית?
    לגבי שאלותייך-בנושא השינה-לצערי אני חולקת עלייך-אני בהחלט מאמינה שיש השפעה לעובדה שפעוט ישן בחדר ההורים, גם אם נראה כי שנתו מתוקה וערבה. החל מהעובדה שכל תזוזה או רחש קטן שלו מקפיץ אתכם לגשת אליו ובכך מקשה על השהייה של התסכול של הילד ויכולת ההתמודדות העצמאית שלו עם כל סוג של קושי וכלה בפריצת הגבולות המבניים של משפחה-בה יש חלוקה של מרחב השייך להורים בלבד ומרחב (פסיכולוגי ופיזי) השייך לילדים בלבד.
    בגיל שנתיים לעומת החודשים הראשונים לחיי התינוק, הצורך במגע פיזי מיידי כהרגעה אינו צורך בסיסי, ופעוט יכול להרגע באמצעים חליפיים-חפצי מעבר(חיתול בד/בובה/מוצץ/שמיכי), מוסיקת רקע, נוכחות קרובה של האם/ליטוף/דברי הרגעה של האם. הבכי קורע לב אל לו להטעות אותך-בנך התרגל למצב מסוים וכעת משהוא משתנה הוא מוחא על כך נחרצות. מעבר לכך-הוא חש את האמביבלנטיות שלך והבלבול גורם לו למצוקה יותר מאשר העובדה שיורם או לא יורם על ידייך.
    לכן, אני מאוד ממליצה, בתהליך הדרגתי, לעזור לו להתנחם באמצעים שונים שהם לא על ידייך, להעזר לשם כך באביו שירדים אותו בהעדרך, ובהדרגה להעביר אותו לחדר משלו. את השינויים רצוי ללוות במילים "אנחנו כאן ולא הולכים לשום מקום" אנחנו סומכים עלייך שתצליח להרדם בעצמך". הבכי קורע הלב יימשך מספר ימים אך ככל שההבנה לגבי השינוי תחלחל, כך הבכי יילך ויפחת.
    לגבי רצונו להצמד אלייך במהלך היום, שמגיע מאותם מקורות של קשיי הפרידה בלילה, חשוב להיות בקרבתו אך גם להפעיל אותו סביב משחק ועניין ולהראות לו שהוא מסתדר בעצמו-לחזק אותו על היכולות שלו ולכל בכי לנסות למצוא מענה ספציפי-לאו דווקא בהרמה על הידיים, על מנת להחזיר אליו את הכוחות להתמודד עצמאית בנוכחותך, ולא רק דרכך.
    בהצלחה
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה

מירב
    15/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו