מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה עבור אודטנ04/11/2009
שלום רב
שאלתי היא בני בן שנתים ו8 חודשים נכנס לראשונה לגן לפני כחודשים .
גן של משרד התמ"ת הבעיה העיקרית היא שהגן ממוקם בשכונה עם אנשים קשיים יום ושמעתי המון הורים שנכנסים לגן ומדברים בצורה גועלית לילדים . ועוד יותר מפריע לי שבני מגיע הביתה מאוד כועס אומר כל הזמן אני מרביץ לך אני לא ילד טוב וכו' לא יודעת איך לנהוג לא יודעת מה צריך לעשות
לא רוצה לגדל ילד כעסן ומתנהג לא בנימוס
מה לעשות ? ואיך לנהוג איתו
אני לא הענשתי אותו אף פעם ובהחלט הוא היה עם גבולות , ומצד אחד אני בטוחה שהוא אשם בהתנהגות
אשמח לקבל עצתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם כעס
אודט בוקאי08/11/2009שלום נועה
מדברייך עולות שתי שאלות, האחת לגבי המסגרת הגנית והתאמתה לך ולבנך, השנייה לגבי התמודדות עם התנהגותו של בנך בבית והתייחסות לאמירותיו.
לגבי המסגרת, באופן כללי נשמע כי יש לך הסתייגות, הן מהאנשים אליהם נחשף בנך בשכונה והן מהתנהגות ההורים כלפי ילדיהם בגן. אלו שני משתנים שאין לך יכולת לשלוט עליהם, אלא אם תחליפי מסגרת, השאלה אם יש לך אלטרנטיבה. לא תארת את אופי המסגרת-כמה ילדים מבקרים בגן, האם יש חלוקה לקבוצות, כמה מטפלות יש, מה טווח הגילאים בגן ואיך את מתרשמת מהצוות-מאיכות הטיפול בילדים, מהקשר הרגשי שלהם לילדים ולבנך, מהרמה האישית וכו'..האם את מתרשמת שישנה אלימות בגן בקרב הילדים אשר אינה מרוסנת על ידי הצוות? האם בנך הולך לגן בשמחה? האם להרגשתך הסתגל היטב לגן?האם הוא מרבה להתלונן על ילדים אחרים?האם מצא לו חברים שם?
חשוב שתשוחחי עם הגננת בגן ותשתפי אותה באמירות של בנך, על מנת להבין האם הוא מתנהג בתקפנות וכעסנות גם בגן?האם הוא נענש ובאיזו תדירות וכיצד? באופן כללי כדאי לשמוע ממנה איך הם מגיבים להתנהגות אלימה של ילדים בגן ומה עושים על מנת שלא תהיה.
לגבי אפשרויות התגובה שלך בבית- באופן כללי-ילד נשאר בעמדתו הכועסת כאשר לא מתייחסים להיותו כעוס וכאשר לא מנסים להבין את הסיבות לכעס. כיצד בנך היה מביע את כעסו/תסכולו בטרם כניסתו לגן?אילו ביטויי כעס מקובלים במשפחתכם ואילו לא?כאשר בנך חוזר כעוס מהגן, חשוב שתאמרי לו שאת רואה שהוא מאוד כעוס. נסי לדובב אותו לדבר (לא מייד אחרי הגן) על חוויות שהיו לו בגן, מה היה כייף ומה פחות..כאשר הוא אומר אני מרביץ לך, אל תבהלי, כמובן גם אל תאפשרי לו ותעצרי אותו"אנחנו לא מרביצים בבית שלנו". במקביל אמרי שאולי הוא רוצה להרביץ לך כי הוא כועס עלייך ותעלי אפשרויות מדוע-אולי קשור לכך שהשארת אותו בגן והלכת?(האם נולד לאחרונה תינוק במשפחתכם?האם נוכחותך חסרה לו מאיזשהיא סיבה לאחרונה?) . העקרון הוא לאפשר לו לכעוס עלייך ולהביע זעם/כעס/תסכול, אך לא להרביץ.
לאמירות שלו אני לא ילד טוב, שאלי מי אמר לו זאת והדגישי שלא משנה מה יעשה, תמיד יהיה ילד טוב בעינייך. כעקרון, כאשר ילד מתנהג לא יפה, חשוב לומר כי הוא מתנהג לא יפה לפעמים ולתאר את ההתנהגות הלא רצויה, לצד ההתנהגות הרצויה, ולא לומר שהוא ילד לא טוב.
מקווה שעניתי לשאלותייך
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)