מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גננת לפעוטיםרונית07/11/2009
שלום אני גננת במקצועי, עבדתי בתחום בצהרון לבני 5 ,וכאחראית קבוצה לבני שנה - וכמטפלת לילדים בני 4.
כיוון שאני גם מורה אני עובדת יותר כמורה בחינוך הבלתי פורמלי(מתנסים וכדומה) ומאד מוצלחת בתחום זה. אני חוששת להכנס לגן כגננת כיוון שאני אמא לפעוט שובב ואין בביתי הרבה חומרי לימוד ואין לי זמן להכין בבית.(כמורה יש לי הכל מוכן ואין לי עבודה בבית)
אדגיש כי אני מאד מתחברת לגיל הרך (שנה עד שנתיים )ומעוניינת בעבודה עם גיל זה .מה גם שיש לי יותר חופש פעולה בגיל זה (ההורים לא מתערבים שנלמד נושא זה או אחר) וגם שמנסיוני ראיתי שאין כמעט עבודה בבית לגננת לילדים בגיל שנה.
אני מרגישה לוזרית בגלל שאני לחוצה מאד מאד מהעבודה בבית ,שאני לא מוצלחת כיוון שאני מחפשת לעבוד דווקא עם הקטנטנים ושזו עבודה למטפלות ולא לגננת.( למרות שאני מודעת לחשיבות ההשקעה בגיל הרך והטיפוח ב 3 שנים הראשונות) .
האם חשובה נוכחות גננת בפעוטון ואין עליי להרגיש כך? אשמח לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גננת שרוצה לעבוד עם פעוטות
בשמת אהרונסון12/11/2009שלום שלי,
כמה טוב שכיום הכשרתך המקצועית פותחת לך אפשרויות תעסוקה רבות - הוראה בחינוך פרמלי/ב"ת פרמלי, גננת צהרון/גן/פעוטון וכו'. נהדר שבתוך כל זה תוכלי לבחור לך את שמתאים לך יותר מבחינת דרישות התפקיד ומבחינת מה שמאתגר אותך. נדמה לי שבעצם את "מבקשת רשות" מעצמך לעבוד עם פעוטות בני שנה שנתיים (תפקיד אליו את מתחברת יותר), על אף שהכשרתך המקצועית המקורית כגננת, לכאורה מאפשרת לך תפקידים "נחשבים" יותר. אם עבודה עם פעוטות בגנון מושכת אותך יותר מעבודה בגן, היכן הקושי? הבחירה היא שלך. כמו כן, קרוב לוודאי שתיכנסי לתפקיד שאת אוהבת עם יותר מוטיבציה ויכולת ביצועית , מאשר לתפקיד שאת פחות אוהבת.
לגבי החשיבות של גננת בפעוטון- אמנם המסגרת אינה מחייבת נוכחות גננת, אך לטעמי ומניסיוני, גננת בפעוטון בהחלט עשויה להעניק למסגרת ערך מוסף.
שיהיה בהצלחה בבחירה
בשמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)