מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינוי בגן ודירה לילדה בת שנהיעל08/11/2009
שלום,
בתי היום בת שנה. בחודש ספטבמר בן זוגי ואני נפרדנו ואני עברתי לגור בעיר אחרת עם אמי. שלחתי את בתי לגן והיא הסתגלה יפה מאוד מאוד אוהבת את הגננת ואת אמא שלי.
בן זוגי לשעבר לוחץ מאוד שאחזור לגור לידו ואפילו שכר דירה לשם כך. השאלה שלי האם זה לא יהיה טראומה בשביל הילדה לעבור שוב דירה וגן?האם היא יכולה להסתגל שוב לגן חדש בלי שיותיר לה צלקת?
תודה מראש
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים והתמודדויות
מיכל דביר קורן11/11/2009שלום יעל,
בפנייתך כתבת על השינוי שבמעבר הדירה ובגן, אבל אני מניחה שהשינוי העיקרי והמרכזי שעבר על בתך בספטמבר - ואולי ייקרה שוב - הוא הנוכחות של אבא שלה. יותר מהחלפת הגן ומקום המגורים, הקרבה המחודשת לאביה, על כל משמעויותיה, היא הגורם המהותי יותר שיש להתייחס אליו. האם הקרבה תשנה גם את הסדרי הראייה? האם מדובר בהתקרבות מתוך רצון לבדיקת האפשרות לחזור לחיים זוגיים משותפים? האם יהיה שינוי בסדר היום שלה כתוצאה מכך מבחינת האחרים שמטפלים בה פרט אלייך, למשל, במידה וגם סבתא אחראית בטיפול בה, האם המעורבות שלה כעת תפחת? ומהן המשמעויות לגבייך מבחינת קשרים חברתיים, מקום עבודה וכדומה? כל אלה מרכזיים יותר בעיני בהשוואה לשינוי במסגרת הגנית, למרות שגם זה כמובן מהותי ביותר.
לפיכך, הייתי ממליצה לך לא להיחפז, לבדוק הייטב מהן המשמעויות של המעבר הזה, לגביה ולגבייך, לפני שאת מקבלת החלטות וממהרת לבחור לה גן חדש. אומנם, אם מדובר בילדה עם יכולת הסתגלות טובה אני מניחה שהיא תצלח עוד מעבר, אבל השאלה היא האם זה אכן נחוץ כעת, אחרי תקופת זמן קצרה כל כך, תמורת מה יהיה "שווה" לאבד את התמיכה והבטחון שהושגו אחרי השינוי הגדול שבפרידה. ה"צלקת" עליה דברת עשויה להיווצר כתוצאה מהחלטות זוגיות ומשפחתיות שאינן לוקחות אותה בחשבון, מבלבלות אותה או מעוררות חרדה כיון שמעוררות חוויה של חוסר שליטה וחוסר וודאות ואלו משמעותיים הרבה יותר מאשר מעבר של גן...
מקווה שלא בלבלתי אותך יותר ואני מציעה לך לפנות להתייעצות מקצועית במידת הצורך.
בהצלחה,
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)