בעיות שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות שינה
    לירון רוזן
    09/11/2009

אני אמא לילד בן שנה כמעט. הוא לא ישן אפילו לילה אחד רצוף מאז שנולד. בהתחלה הוא היה קם בלילה לבקבוק ואמרו לי שזה בסדרמכיוון שהוא נולד קטן והיו לו קשיים לעלות במשקל. לקח לנו הרבה זמן לגמול אותו מארוחת הלילה אבל עכשיו הוא לא אוכל במהלך הלילה. בתחילה בגלל הרבה גזים הוא היה רגיל להרדם בידיים ואמרו לנו שזו הסיבה שהוא לא נרדם לילה שלם כי הוא לא יכול להרדים את עצמו ולכן הוא מבקש עזרה. לקח לנו הרבה זמן אבל כבר כמה חודשים הוא ישן במיטה ללא הרדמות על הידיים אבל בד"כ אני בחדר בזמן שהוא נרדם לפעמים מלטפת אותו. כשהוא מתעורר בלילה בדר"כ צריך להרדים אותו שוב בידיים כי הוא כבר מחכה עומד במיטה.
    בתקופה האחרונה היינו בטיול ולא הייתה מיטת תינוק ולכן הוא ישן איתנו במיטה וראינו שהוא ישן הרבה יותר טוב ולתקופה ארוכה. כשחזרנו הבייתה החלו הצרות הוא לא הפסיק להתעורר וביקש לבוא איתנו למיטה. אני מודה שהיו כמה ימים שנשברנו ולאחר 5-6 פעמים שהוא קם לקחנו אותו איתנו לישון. בשבוע האחרון אנחנו מקפידים לא לקחת אותו למיטה וגם בלילה הוא נרדם לבד וכמעט לא צריך את עזרתי. אני נותנת לו נשיקה אומרת לילה טוב ומחכה שהוא ירדם בלי לעשות כלום. אולם שום דבר לא עוזר הילד קם כמעט כל שעה בצרחות,אך חוזר מיד לישון כשאני מרימה אותו או לפעמים כשאני פשוט משכיבה אותו לישון. בהתחלה חשבתי שהבעיה היא המוצץ אבל פיזרתי כמה מוצצים במיטה והוא עדיין קם כשהמוצץ ביד שלו.
    אנחנו ממש אובדי עצות ומתקשים לתפקד.
    חשוב לציין שגם בצהריים בזמן האחרון הוא מתעורר כמה פעמים.
    צמחו לו שיניים אבל עכשיו נראה שזו לא הבעיה.

חשוב לי לציין שיש לו סדר יום הוא ישן בסביבות ה-45 דקות בבוקר ואז בערך שעתיים בצהריים
    ומשעה ארבע הוא לא ישן עד שמונה בערב.
    הוא אוכל במהלך היום אוכל רגיל ומקבל בקבוק בלילה עם דייסה ובקבוק מטרנה בבוקר כשהוא קם.
    אשמח לכל עזרה
    לירון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה

הוספת תגובה

• הרגלי שינה של תינוקות

מיכל דביר קורן
    24/11/2009

שלום לירון,
    כפי שתארת יפה, ישנן מגוון סיבות בגללן תינוקות לא ישנים ברציפיות, לכל שלב וגיל ה"סיבה" הרשמית הרלוונטית: גזים, שיניים, מוצץ ועוד, אבל הסיבה העיקרית היא, שלתינוקות מסוימים קשה לרכוש הרגלי שיה יותר מלתינוקות אחרים...והמשמעות: יש הורים יותר עייפים מהורים אחרים כי הם פשוט ישנים פחות טוב...
    כל הדברים שציינת מאוד נכונים: חשוב מאוד סדר היום והוא משפיע על הרגלי השינה; טקס ההשכבה מובנה נחוץ וכן ציפיה שיירדם לבד כי רכישת היכולת הזו הוא מאפשר לתינוק לחזור ולהירדם כאשר הוא מתעורר באמצע הלילה. אני חושבת שכל ההחלטות שעשיתם: לא לאפשר שינה איתכם, להפסיק את ארוחת הלילה ועוד הן נכונות, ועליכם לדבוק גם בהרגלים נוספים, למשל, לא להוציא אותו מהמיטה כשהוא מתעורר אלא לחזור וללטף אותו, להחזיר את המוצץ אם צריך ולצאת מהחדר כדי שיישוב ויירדם. ייתכן שיהיו לילות עם התעוררויות רבות, יהיו לילות עם פחות, אבל בהדרגה זה עתיד להפסיק. אם ההתעוררות לא תהיה מלווה ב"פרס" (למשל, סיבוב בבית על הידיים, שירים וסיפורים ליליים), הרי שלא תהיה לו סיבה לשוב ולהתעורר.
    מכיון שמדובר בתינוק ש"יודע" להירדם ולישון, היכולת הזו קיימת אצלו. נדרשת רק התמדה מצידכם בשימור ההרגלים האלו, אבל אני מבינה שלעיתים, כשכל כך עייפים ומותשים, הרבה יותר קל ונוח פשוט לקחת אותו למיטתכם....נסו, מתוך העייפות, לזכור שזה פתרון רק לטווח המיידי, אבל חינוך וגידול ילדים זה עיניין למרחקים ארוכים...
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו