לא קיבלתי תשובה-חלומות לא מתוקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא קיבלתי תשובה-חלומות לא מתוקים
    טליה
    11/11/2009

בתי בת שנתיים וחצי חולממת לרוב, ובוכה וצועקת מתוך שינה, האם ישנה סיבה לדאגה? ובכלל מה יכול להיות מפחיד בחלומות ילדים שהם מגיבים כך בשנתם? כמו כן, ובלי שום קשר, היא לאחרונה שמה ידיים על האזניים ובוכה כאשר ישנם רעשים מיוחדים (מערבל בטון, משאיות זבל, מפוח של גינה וכו,...)מה יכולה להיות הסיבה לכך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום טליה

אודט בוקאי
    17/11/2009

פעוטות בגיל של בתך, בעיקר כאשר חלים שינויים בחייהם-כניסה למסגרת חדשה, הולדת אח, מעבר בית וכו'-מעבדים את החוויות וההתמודדויות שהיו להם במהלך היום-בחלומות. הדבר אינו אומר בהכרח שבתך במצוקה ועובר עליה משהו לא טוב, אלא שלרוב מדבור בעיבוד של רגשות שלא נמצא להם ביטוי מספיק במהלך היום. במהלך היום, באופן נורמטיבי, ילד מתמודד עם חוויות לא פשוטות עבורו-כמו למשל, ילדים שחוטפים לו צעצועים, למשל הצורך שלו לחלוק בצעצועים עם חבריו והקושי המתלווה לכך, התמודדויות דומות מתרחשות גם בבית, בינו לבין אחיו(אם יש). בגיל זה, יש פער גדול בין תחושת היכולת ההולכת וגדלה של הפעוט-אני יכול לטפס, אני יכול לרוץ, אני יכול לדבר ולבקש דברים, לבין תחושת חוסר היכולת הכואבת והמשפילה לעתים-בהבנה שהוא לא באמת יכול הכול, שהוא לא זה שמכתיב את סדר היום, שהוא גם נופל ופגיע, שלא תמיד מסוגל להגן על עצמו וכו'.. כך שמרבית התחושות , גם אם מדובר בתחושות לא קלות, הן חלק מההתפתחות הבריאה ולא צריך להבהל.
    מתי כן צריך לדאוג? כאשר מעבר ל"סיוטים" בלילה, במהלך היום מצב הרוח של הילד אינו כתמול שלשום, סף התסכול שלו ירוד במיוחד בהשוואה למה שהיה קודם, אוכל פחות וישן שינה טרופה במיוחד, אינו משחק כהרגלו וכו'.. אז הייתי בודקת יותר לעומק מה קורה איתו במהלך היום-מטפלת או גננת, ועוקבת אחר הדברים למשך תקופה.
    לגבי הנחת הידיים על האוזניים, בדרך כלל מדובר בילדים עם רגישות תחושתית לרעש ואולי לדברים נוספים (ריח/מרקמים/מגע וכו'..). מאחר שאת מציינת שרק לאחרונה היא נוהגת כך ולפני כן לא הופיע רגישות, הייתי מנסה לשחזר, אם נכחה באירוע מסוים בו הרעש היה בלתי נסבל ומלווה בחוויה לא נעימה(אולי מכשיר שמפעיל גנן בגן והרעש בלתי נסבל עבורה), וכעת היא משחזרת את האירוע "מכלילה" בכל סוג של רעש. אפשר לעזור לה על ידי כך שנסביר לה אחרי כן מהו מקור הרעש, באופן ענייני-מראה לה את האובייקט שמייצר את הרעש, ומנסה בבית לחשוף אותה בהדרגה למכשירים שמייצרים רעש(שואב אבק/מיקסר וכו'), כאשר היא שולטת בהגברת הרעש והפסקתו, על מנת להחזיר לה את תחושת השליטה בחוויה מוגנת יותר.
    בברכה
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו