מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על אובייקט מעבררינת11/11/2009
יש לי תאומים בני שנתיים, בן ובת. הבן מחובר למוצץ ובנוסף לבובה רכה המהווים עבורו חפצי מעבר. העניין הוא שהוא אינו זקוק להם רק בשעת השינה לצורך הירדמות או בהיעדרותי, אלא כמעט בכל שעות היום הוא צמוד אליהם, גם בשעות האוכל והחזקת בובה בשעת הארוחה מאוד מפריעה או בזמן משחק, יד אחת תפוסה כשהיא מחזיקה את הבובה ואז רק יד אחת פנויה לשחק וזה מאוד מפריע. מה גם שזה נראה לי מוגזם יתר על המידה ההיצמדות לבובה. רציתי לשאול האם זו תופעה נורמטיבית? ואם לא מה היא מעידה?על איזה צורך זה אמור לענות אצלו?האם צריך להגביל את החזקת הבובה לזמנים מסוימים, על אף שניסיתי וזה מאוד קשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רינת
אודט בוקאי17/11/2009התופעה של חפצי מעבר היא נומטיבית ואף חשובה להתפתחות הרגשית , אך כפי שאת הבחנת, בנך התרגל להשתמש בהם באופן שמפריע לתפקוד המצופה ממנו-הם מפריעים לו למשחק שהוא פעילות חשובה וחיונית להתפתחות הבריאה, וכן מפריעים לו לפעולות היומיומיות כגון אכילה. חסר תאור שלך את בנך, את התפתחותו בתחומים השונים-שפתי, תקשורתי, חברתי, וכו'.
נשמע, שהאובייקטים חדלו לשמש אובייקט מעבר-שהוא אובייקט המסמל את ההורה , הקשר הבטוח איתו, הם לא באמת מצליחים להרגיע ולתת בטחון-ונוצרה בהם תלות לא בטוחה.
הצורך האינטנסיבי של בנך בנוכחות האובייקטים בידיו לאורך היום, יכול להעיד על תחושת חוסר בטחון שיתכן וקשורה לכך שאינו בטוח ביכולות שלו ולכן הוא מעדיף להצטמצם-לא לנסות לשחק ולהתמודד עם תחומי קושי. יתכן כי הדבר מעיד על קושי שלכם בהצבת גבולות, קושי לתסכל אותו מחשש שייגרם לו נזק, האם זה קיים גם בתחומים נוספים בקשר שלכם איתו? בנוסף ללא ספק ישנה תרומה לדינמיקה בינו לבין אחותו התאומה-יתכן כי חש שהיא מובילה עליו ביכולותיה ולכן הוא מעדיף לא להתמודד ולהצמד למוכר ולבטוח. כיצד היית מתארת את הקשר שנצר בינך לבינו? האם בנך יעדיף להרגע בנוכחותך על ידי החפצים או שיעדיף את מגעך על פניהם?האם את מרגישה כי את מצליחה להבין אותו ואת צרכיו? האם את חשה צורך להגן עליו יתר על המידה וחוששת שיפנה כעס כלפייך?כיצד את מתמודדת עם הצורך לחלק את תשומת הלב שלך בין השניים?
לצערי כל אלו שאלות רחבות מאוד וקשה מאוד באמצעות הפורום לדון בהם.
אני בהחלט חושבת שמתפקידכם כהורים להגביל את השימוש בחפצי המעבר באופן הדרגתי, להבין מה מקור הצורך בהאחזות הצמודה בהם, ולחזק את בנכם על ידי כך שתאפשרו לו להתחבר לכוחות שלו-על מנת שלא יחוש שרק דרך אותם אובייקטים הוא יכול להרגיש בטוח ומוגן.
אשמח להפנות אתכם לייעוץ בהתאם לצורך-על פי מקום מגוריכם.
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)








.jpg)
