מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך להגיב לאלימות בן שנתייםרינת11/11/2009
אני אם לתאומים בני שנתיים בן ובת. לעיתים יש מצבים בהם הבת מושכת לבן בשערות כשלוקח צעצוע או דבר כלשהו ולעיתים קורה ההפך, כמו כן, לעיתים כדי שאני אתייחסלדבר שהיא מבקשת או כשאני לא נותנת לה דבר מה, כמו ממתק גם אז היא מושכת לו בשיער כדי שאני אתן לה את מה שהיא רוצה. כאילו יודעת שאני ארצה לגונן עליו ואז אתן לה את מה שהיא רוצה כדי שהיא לא תפגע בו. רציתי לדעת איך להגיב במצבים אלה ובמיוחד כמה הם מבינים גבולות בגיל זה? אני כמובן אומרת שאסור ולא מרביצים ולעיתים אני גם שמה אותה במיטה להירגע לשתי דקות ואז מחזירה אותה. ורציתי לדעת האם הדרך בה אני נוהגת נכונה והאם יש בדרכים אחרות שכדאי לנהוג במצבים אלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם תאומים
אודט בוקאי17/11/2009שלום רינת
ראשית אתחיל בשאלה האחרונה שלך-האם ילדים מבינים גבולות בגיל זה-לא רק שהם מבינים , הם דורשים אותם בתוקף מהמבוגרים, למען התפתחותם הרגשית התקינה ובטחונם העצמי. שנית, רציתי להתייחס לעובדה שלא פשוט להציב גבולות לילדים, בטח כשמדובר בתאומים. ואם את שוהה איתם בבית לאורך היום-על אחת כמה וכמה-משימה לא פשוטה..אם אכן הם עדיין לא במסגרת-איני יודעת מה השיקולים להחלטה זו, אך חשוב לי לציין כי המסגרת מסייעת מאוד לנושא הצבת הגבולות, הנפרדות ופיתוח הזהות האישית-בעיקר כשמדובר בתאומים.
ילדים מבינים הצבת גבולות-יותר מהמעשים שלנו מאשר מהדיבורים שלנו. אנחנו יכולים להביע את מורת רוחנו מהתנהגותם"אסור להרביץ" אך ברגע שאנחנו עושים דבר מה בפועל שאינו מחזק אמירה זו-אין משמעות למה שאנחנו אומרים. מדברייך עולה, כי בתך "למדה" לתקשר את רצונותיה ממך דרך הצקה לאחיה התאום, אני מניחה שבאופן לא מודע שיתפתם פעולה עם למידה זו ולכן היא חוזרת עליה-ולכן חשוב להבין מה במעשים שלכם חיזק אותה להמשיך ולנהוג כך. בכל מקרה של אלימות-מצד בתך או מצד בנך, עליך לנסות למנוע מראש את משיכת השיער למשל, ככל שאת יכולה, מאחר שההצלחה בכך -תגובת הבכי של האח, תגובת הכעס של ההורה-מחזקת את השנות התופעה. כאשר הם כן מצליחים להציק אחד לשני-יש להרחיק את האח הפוגע בדיוק כפי שעשית-באותו הרגע, בליווי הסבר קצר מדוע מורחק, ולכמה דקות קצרות-וחוזר חלילה.
את מתארת שהמציקנות היא הדדית,אך מדברייך עולה כי את מרגישה שאת זקוקה להגן יותר על בנך מאשר על בתך-האם יש לכך סיבה? לעתים, דווקא הילד שנראה חלש וחסר ישע, משתמש בחולשה שלו ומבקש את הגנת ההורים ותשומת הלב היתרה, בזמן שהשני-כביכול התקפן, הוא זה ש"סובל" מפחות תשומת לב ולכן פועל בשטח על מנת להשיג את שלו-ובאופן לא מודע, ההורים משמרים את הדפוס הלא מותאם, בעיקר בדינמיקה של תאומים.
יש הרבה סוגיות חשובות ואתגרים בגידול תאומים ואני מרגישה שהפורמט של הפורום מוגבל ביכולתו לתת מענה מספק. אני ממליצה לך מאוד להתייעץ באיש מקצוע להמשך הכוונה.
בברכה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)